Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Světla nad močálem - Lucie Ortega, Filip Štorch (ilustrátor), Nakladatelství Fragment, 2021

221 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Světla nad močálem - Lucie Ortega, Filip Štorch (ilustrátor), Nakladatelství Fragment, 2021
Světla nad močálem - Lucie Ortega, Filip Štorch (ilustrátor), Nakladatelství Fragment, 2021

Světla nad močálem

Lena ukončila svůj život v močálu naprosto dobrovolně. Důvodů, proč už nechtěla zůstat mezi lidmi, měla víc než dost. Teď je z ní navka, budoucí bludička. Aby se jí stala, musí... Číst víc

4,4 11 hodnocení
1. díl série
Světla nad močálem
Věk
14+
Nakladatel
Nakladatelství Fragment, 2021
Počet stran
324

Lena ukončila svůj život v močálu naprosto dobrovolně. Důvodů, proč už nechtěla zůstat mezi lidmi, měla víc než dost. Teď je z ní navka, budoucí bludička. Aby se jí stala, musí získat všechny potřebné dovednosti, a především vykonat klíčové – nalákat... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština

221 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 4 – 6 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Hora v moři - Ray Nayler, Host, 2024

Více o knize

Vydejte se do světa bludiček. Vítězná kniha 4. ročníku soutěže Hvězda inkoustu

Lena ukončila svůj život v močálu naprosto dobrovolně. Důvodů, proč už nechtěla zůstat mezi lidmi, měla víc než dost. Teď je z ní navka, budoucí bludička. Aby se jí stala, musí získat všechny potřebné dovednosti, a především vykonat klíčové – nalákat do močálu lidskou duši. Lhůta sedmi let, kterou na splnění úkolů má, se však po setkání s nepřátelskou strigou změní na pouhých sedm dnů. Lena mezi bludičkami získala novou, milující rodinu a je ochotná udělat všechno pro to, aby mezi nimi mohla žít dál. Dokáže však ochránit močál před útoky nebezpečné strigy? Zvládne přivést duši člověka a dokončit svůj přerod v bludičku, nebo ji čeká věčné zatracení?

Číst víc
Počet stran
324
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
145×205 mm
Hmotnost
540 g
ISBN
9788025350577
Rok vydání
2021
Edice
Hvězda inkoustu
Věkové doporučení
14+
Naše katalogové číslo
846289
Ilustrace
Jazyk
čeština
1. díl série
Světla nad močálem
Nakladatel
Nakladatelství Fragment
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,4 / 5

11 hodnocení

7
1
3
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

8
Ověřený zákazník
14.1.2024
4,5*/5*
"Pravdou je, že ty nejzajímavější věci vždycky rostou v temnotě."

V mnohých ohľadoch som si čítanie užívala, preto to trvalo tak dlho. Ale pekne po poriadku.

V hodnotení neberiem ohľad na obálku, (hoci je krásna), zato oceňujem grafickú úpravu pri nových kapitolách a tiež sprievodný text kurzívou. Ten má dvojaký účel - dodatočne osvetľuje minulosť, neskôr Lenine celkové myšlienky, ktoré ma nútili k zamysleniu.

Čo ma nesmierne potešilo bola jemná náznaková love linka a hlavne odlišnosť zápletky oproti iným fantasy. Záchrana domova, vlastnej existencie a nájdenie svojho ja, sa v skoro v každom príbehu dostávajú na vedľajšiu koľaj, tu hrali prím. Spolu so skvelo spracovanými témami ako samovražda, ľudské chovanie a z neho plynúce trápenie, vzťah prírody a človeka, ktorá mala zásadný význam pre dej. Srdcovkou sa však stal boj dobra a zla ako vnútorný konflikt postavy. Samotná Lena mi veľmi prirástla k srdcu (a nie pretože sa volám rovnako ????) kvôli jej myšlienkovým pochodom a vývoji. Nie je to hrdinka, ani bojovníčka. Len sa snaží pomôcť.
K tomu všetkému ma dostala očarujúca atmosféra lesa a slovanskej mytológie. Škoda, ze viac vynikla v prvej polovici. Druhá polka sa naproti tomu zamerala na akciu a prekvapenia. Síce som čakala iný spád deja, bavilo ma to. Koniec bol horko-sladký, plný zvratov a bola som s ním spokojná.

Jediné, čo by som vytkla je prehľad ďalších vyskytujúcich sa bytostí. Bola som z nich trocha zmätená kto je kto, a hlavne čo. (Fakt by ma zaujímal slovenský preklad)

Určite si to prečítajte. Možno tomu nedáte 4,5* ako ja, no niečím vás to iste osloví.
Číst víc
20.10.2023
Jestli jde něco mimo mě, je to slovanská (nebo vlastně i jiná) mytologie a sebevražda také není zrovna téma, které bych vyhledávala, kniha se mi přesto líbila. Skvělým nápadem jsou kurzivou psané záčatky kapitol, kterými se čtenář dozví, co hrdinku vedlo k sebevraždě. Prvních několik kapitol mi na tom sice něco připadalo nelogické a přisuzovala jsem to nevýhodě ich-formy. Nebudu spojlerovat co, ale po zvrtatu v ději se ukázalo, že to nelogické není. A je to čtivé. A autorka rozhodně hlavní hrdinku nešetří a v průběhu děje jí čím dál tím víc komplikuje život (či spíše neživot). Konec je docela překvapivý. Celkově je tam docela dost překvapivých zvratů v ději. Číst víc
18

“Niektoré knihy stačí ochutnať, iné prehltnúť, iba niekoľko málo je hodných prežutia a trávenia. Pri niektorých knihách si stačí pozrieť iba jej časť, niektoré stačí preletieť, a niekoľko málo treba prečítať starostlivo s plnou pozornosťou.” “Naše životy sú ako domy. Niekedy spadnú a majú prečo, inokedy spadnú úplne bezdôvodne.” Stephen King

Lujza S.
Ověřený zákazník
7.6.2023
14+ až 18-
Séria Žatva smrti je tiež od 14+, napriek tomu sa mi veľmi páčila. Táto kniha je čo sa týka vekovej skupiny narovnako, no celý svet mi prišiel veľmi detský, čarovný ba rozprávkový. Hlavná postava Lena má odo mňa 0,000 sympatie, vo väčšine prípadov sa správa ako sopľavé decko, nemôžete jej dať nič robiť, čoho sa dotkne to sa pokazí, praskne alebo rozdrví. Nepáčili sa mi jej reakcie vo veľmi veľa prípadoch, prišla mi až príliš pubertálna - ak práve neprevracia očami, tak vybuchuje hnevom.
Myšlienka príbehu bola ale dobrá - démoni, upíri, strigy, zatratení, vlkolaci atď. sú postavy, ktoré keď vystupujú v príbehu, som len rada. No v tomto príbehu veľa vody okrem stríg a bludičiek nikto nenamúti.
Bavilo ma to čítať, ak by cieľová veková skupina nebola pod hranicou dospelosti a príbeh by bol prispôsobený náročnejšiemu publiku. O druhú časť zrejme neprejavím záujem, aj keď moja obsesia dokončovať začaté série kníh skôr či neskôr nado mnou MOŽNO zvíťazí.
Číst víc
12.11.2021
Už dlho som zháňala knihu s bludičkami, rusalkami, vodníkom... Predstavovala som si síce horor, ale aj fantasy bola zaujímavá...
Knižka ma bavila celý čas, celý svet za Prahom bol vymyslený dobre, len sem-tam sa mi niektoré veci zdali nedokončené, pre mňa nepochopené... Záver knihy bol taký, že neviem ako to vlastne bolo..., ale nevadilo to. Pri knihe som si aj zaspomínala a premýšľala ako to je v skutočnosti po smrti. Knižka sa mi páčila a niekedy si ju znova prečítam.
Číst víc
5

Medzi moje záľuby patrí... Ekológia, bylinky huby záhrada, budúcnosť sveta, meditácia a joga, umenie, maľba a šitie, história odievania, korzety, lukostrelectvo, fantasy, Kelti Vikingovia, stredoveká hudba a žitie, survival a život na kolesách, postapo...

Ingrid Hubčíková
Ověřený zákazník
14.8.2021
Príjemné prekvapenie
1. Obálka úplne dokonalá!
2. Nádherné spracovanie knihy, bavia ma tie úvody do kapitol.
3. Charakter hlavnej postavy je to čo som hľadala, tak trochu zaporáčka.
4. Dej sa vyvíja ukážkovo, vťahuje ma, knihu mám stále pri sebe.
5. Dúfam že autorka napíše viac kníh s podobnou témou mytológie. Kúpim ich všetky.
Číst víc
1.6.2021
Já mám dočteno. Co napsat... tohle není můj nejobvyklejší žánr. Fantasy čtu pomálu. Tahle kniha, mě především oslovila obálkou je opravdu přenádherná.

Je trochu divné číst fantasy, kde nosnou linkou je téma sebevražda, tohle jsem opravdu nečekala a hlavně to byla má první zkušenost s takovýmto počinem. Ale myslím, že autorka si s tím poradila náramně, moc se mi kniha nakonec líbila a četla se FANTASTICKY!

Mile mě překvapily bludičky, slovanská mytologie a, že postavy mají česká jména – Lena, Lukáš… to bylo taky takové nezvyklé. Celkově mě kniha neustále něčím překvapovala a vtahovala víc a víc do děje … Neskutečně jsem si ji užívala.

Jsem navnazená a určitě brzo sáhnu po nějaké další fantasy knížce. Děkuji autorce za zážitek, který jsem při čtení měla
Číst víc

Nakladatelství Nakladatelství Fragment

Číst víc

„Bohatství jako by padalo do klína lidem, kteří jsou chudí duchem, chudí zájmy a radostí.“

Na východ od ráje - John Steinbeck, 2020
Na východ od ráje
John Steinbeck