Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Audiokniha
Devět křížů - Roman Kulich, OneHotBook, 2023
Audiokniha
Audiokniha
Devět křížů - Roman Kulich, OneHotBook, 2023
Audiokniha

Devět křížů
Audiokniha

Audiokniha Devět křížů, kterou napsal Roman Kulich. Sobotní výlet Fílekových od Popradu až k dálničnímu exitu Domašov západně od Brna si sice žádá plnou nádrž jejich vozu, ale... Číst víc

4,6 7 hodnocení
Nakladatel
OneHotBook, 2023
Interpret
Délka
8:26

Audiokniha Devět křížů, kterou napsal Roman Kulich. Sobotní výlet Fílekových od Popradu až k dálničnímu exitu Domašov západně od Brna si sice žádá plnou nádrž jejich vozu, ale doba velí investovat do nevšedních zážitků. Číst víc

  • MP3 ke stažení
  • Čeština

339 Kč

Ihned ke stažení

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Devět křížů - Roman Kulich, OneHotBook, 2023
Audiokniha
339 Kč

Více o audioknize

Sobotní výlet Fílekových od Popradu až k dálničnímu exitu Domašov západně od Brna si sice žádá plnou nádrž jejich vozu, ale doba velí investovat do nevšedních zážitků. Zoo v Bystrci přijde na řadu až pak. U restaurace na 168. kilometru D1 se přece chmurně tyčí devatero křížů, které připomínají tragédii svatebního průvodu zmasakrovaného v těchto místech léta Páně 1540. Historické pozadí pověsti svým blízkým od volantu už od Liptova průběžně líčí táta Adam – a je znát, že si morytát o zmarněné lásce milenců z raného novověku užívá. Hotový silniční Homér.
Jenže jak se výprava blíží přes Trenčín k moravským hranicím a poté až k prokletému místu, nálada spolujezdců houstne. Hlásí se pasivní agrese, rozbroje a zadřené třísky, aby nám sociální jednotka tvořená otcem-nevěrníkem, depresivní matkou, pubertální dcerunkou na zabití a devítiletým autistou ukázala, nakolik mají všichni daleko do idylicky nukleární rodinky.
Tušíme, že obě linie příběhu se tu nepotkaly náhodou… To se ví, že se protnou. A tak, až se z toho publiku zježí chlupy!
„Tak tohle jsem nečekala. Ani děj, ani rozuzlení. Devět křížů jsem dosud jakožto tajemné místo neznala a po přečtení knihy vím, že ho ani do budoucna navštívit nechci… Myslím, že tato kniha se vyrovná těm od Kariky, s nimiž je často porovnávána.“- V.P.
„V závěru knihy mě mrazilo po celém těle.“- databazeknih.cz
Jednou ji neobratně podvedl, a Veronika se o tom obratně dozvěděla. Fakticky za to tak úplně nemohl. Vždyť byl ožralý jako doga. Pamatoval si jen útržky, a právě to možná zmírnilo i jeho pocit viny. Stupidní vánoční večírky! Rozhodl se jim vyhýbat jako žid vepřovému. Nikdy víc nechtěl žádný z nich vidět ani na obrazovce televizoru. Ale manželství si udržet potřeboval. Aby zůstal aspoň trochu normálním, střízlivě smýšlejícím mužem. Posral to, a život se najednou totálně změnil.- ukázka z knihyAudiokniha (P) & © OneHotBook, 2023. Všechna práva vyhrazena.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,6 / 5

7 hodnocení

5
1
1
0
0

Jak se líbila audiokniha vám?

Čtenářské recenze

19

Milujem knihy , fantasy, erotiku, horor, sci-fi. Tento rok 2022 som sa rozhodla prečítať celú moju knižnicu, kníh je 150 + hľadám ďalšie tituly aby som doplnila zbierky a autorov. Najobľúbenejšie knihy mám všetky ale predsa len sú tu 3 série, ktorých sa nevzdam J.R.Ward - séria Pád anjelov Alyson Noel - séria Nesmrteľný Sara B. Elfgren - trilógia Kruh A úplne top rebríček je Cassandra Clare a jej Tieňosvet

Tereza Sopúšková
Ověřený zákazník
18.2.2024
Poznáte povesti z vasho rodiska?

Poprípade keď idete na výlet, poznáte povesti z tých miest?

Adam a jeho rodina idu na výlet do ZOO, Adam sa však chce zastaviť na mieste zvané Deväť krížov a aby okorenil cestu dvom puberťákom, naštudujte si povesť o tychto krížoch.

Samotná povesť, ktorá je odvypravana Adamom je výborná, hoci nemam rada históriu, toto bolo úžasné, dej ma pohltil a vadilo mi, že sme sa vracali do súčastnosti.

Cca v polke knihy mi ti nedalo a zadala som si ju do google, lebo moja zvedavosť bola silnejšia než ja, v tom momente mnou prebehli zimomriavky, že to vážne??? Nie nečítala som ju, chystám sa na ňu až teraz po dočitani.

Záver knihy bol, že brrrrrrr zimomravky mám ešte teraz!!!

Úžasné dielo! Ďakujem za možnosť si túto knihu prečítať ??
Číst víc
Ivana
Neověřený nákup
22.1.2024
Nepoznala som predtým príbeh Deviatich krížov a bola som veľmi zvedavá, čo sa tam stalo. Celý dej bol veľmi pútavo napísaný. Za polovičkou som začala byť nervózna a myslela som si, že si prečítam záver, ale autor práve vtedy prezradil kúsok zo záveru, čo ma udržalo v napätí a knihu som dočítala poporiadku. Záver ma tiež veľmi prekvapil... Číst víc
Ivet
Neověřený nákup
9.1.2024
Keďže okolo deviatich krížov jazdím často, túto knihu som si túžila prečítať. Veľmi sa mi páčilo prepájanie dejovych línii a celkové prerozprávanie legendy, ktorá je zaujímavá. Kniha ma úplne vtiahla, najmä historická časť rozprávaného príbehu. Koniec bol jedno veľké prekvapenie, výborný. Po prečítaní predchádzajúcich knih od autora bola táto slabšia, no stále dobrá. Ako sa hovorí sto ľudí sto chutí. Číst víc
Paťa
Neověřený nákup
6.1.2024
Prečítané za jeden deň. Príbeh deviatich krížov ma totálne pohltil. Páčilo sa mi aj to prelínanie dejových línií, kontrast minulosti a dnešného sveta, bolo to také oživujúce. Z poslednej scény v lese mi behal mráz po chrbte. Na to miesto sa určite raz pôjdem pozrieť. Číst víc

„Mysl je místo samo o sobě, které samo sobě může udělat nebe z pekla a peklo z nebe.“

Ztracený ráj - John Milton, 2015
Ztracený ráj
John Milton