Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Poslední, kdo zůstal
E-kniha

Jaké bylo žít v tom domě? Maggie Holtová je na takové otázky zvyklá. Před pětadvaceti lety se s rodiči Ewanem a Jess nastěhovala do Baneberry Hall, velkého viktoriánského sídla... Číst víc

4,0 4 hodnocení
Nakladatel
Vendeta, 2021
368 stran
5 hodin čtení

Jaké bylo žít v tom domě? Maggie Holtová je na takové otázky zvyklá. Před pětadvaceti lety se s rodiči Ewanem a Jess nastěhovala do Baneberry Hall, velkého viktoriánského sídla ukrytého v lesích amerického státu Vermont... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

319 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024
Poslední, kdo zůstal - Riley Sager, Vendeta, 2021
E-kniha
319 Kč

Více o eknize

Jaké bylo žít v tom domě?
Maggie Holtová je na takové otázky zvyklá. Před pětadvaceti lety se s rodiči Ewanem a Jess nastěhovala do Baneberry Hall, velkého viktoriánského sídla ukrytého v lesích amerického státu Vermont. Po pouhých třech týdnech však odtamtud uprostřed noci prchli. Ewan tuto traumatickou zkušenost později vylíčil v knize s názvem Dům hrůzy. Jeho popis strašidelných událostí a setkání se zlými duchy se stal celosvětovým fenoménem soupeřícím v popularitě se slavným Hororem v Amityville.
Dnes se Maggie věnuje rekonstrukcím starých domů a na žádnou z věcí zmíněných v otcově knize si nevzpomíná. A ani jim nevěří. Duchové přece neexistují. Když Maggie po otcově smrti Baneberry Hall zdědí, vrátí se tam, aby dům zmodernizovala a připravila k prodeji. Návrat domů pro ni však není vůbec jednoduchý. Ve stínech číhají postavy z minulosti, které dobře zná z Domu hrůzy. Místní lidé navíc nejsou nadšení, že jejich malé město získalo kvůli Maggiinu otci nechvalnou slávu. Ještě znepokojivější je samotný dům – místo plné pozůstatků jiné doby, které jsou svědectvím temných skutků. Maggie zažívá zvláštní příhody jako vystřižené z otcovy knihy a postupně se začíná klonit k názoru, že si možná zase tolik nevymýšlel.
Číst víc
Počet stran
368
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
1324931
Styl
napínavý
Jazyk
čeština
Původ
Spojené státy
Nakladatel
Vendeta
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

4 hodnocení

1
2
1
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

23.2.2022
Príbeh je rozprávaný prostredníctvom dvoch rôznych pohľadov – kapitoly z pohľadu Maggie v súčasnosti, ktorá sa vracia do Baneberry Hall, aby preskúmala minulosť prežívaním prítomnosti a odhalila pravdu, ktorá prezrádza oveľa viac z histórie domu, sú popretkávané kapitolami z knihy ‘Dom hrôzy’ jej otca, vďaka ktorým sa postupne dozvedáme, čo zažila rodina v osudné leto po presťahovaní sa do viktoriánskeho sídla. Nelineárne časové osi robia príbeh zložitejším a efektívnym spôsobom budujú napätie a hrôzu. Sager šikovne uplatňuje klasické nástroje strašidelných príbehov: blikajúce svetlá, tiene objavujúce sa v diaľke v lese, rozmazané šmuhy na fotografiách, ktoré by mohli byť duchmi, gramofón púšťajúci dookola tú istú melódiu…má však tendenciu prehnane vysvetľovať zjavné body, opakovať napísané, zápletka sa spolieha na to, že čitateľ verí, že hlavná hrdinka si vôbec nepamätá zážitok zo strašidelného domu, niekoľko detailov nedáva zmysel, vedľajšie postavy nie sú rozvinuté a pôsobia ako rekvizity a Maggie sa správa nezrelo a iracionálne.
Celkovo je kniha Poslední, kdo zůstal rýchlym a ľahkým čítaním s množstvom zvratov, ktoré neprekračuje rámec toho, že svojmu čitateľovi poskytne zábavný zážitok - ani v próze, ani v skúmaní postáv či hĺbke. Ak sa k nej postavíte takto, pravdepodobne si jej čítanie užijete.
Číst víc

„Jestli něco dělá ze světa peklo, tak naše očekávání, že by to měl být ráj.“

Prokletí - Chuck Palahniuk, 2012
Prokletí
Chuck Palahniuk