Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Strašení v Rookwardu - Darcy Coates, Fobos, 2022

192 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Strašení v Rookwardu - Darcy Coates, Fobos, 2022
Přečtená
Strašení v Rookwardu - Darcy Coates, Fobos, 2022

Strašení v Rookwardu
Přečtená

Když Guy najde na půdě své matky dědické listiny k domu, má pocit, že ho potkalo neuvěřitelné štěstí. Jistě, v domě nikdo čtyřicet let nežil, je částečně zchátralý a obrůstá ho... Číst víc

4,8 5 hodnocení
7. díl série
Strašidelné domy
Nakladatel
Fobos, 2022
248 stran
3-4 hodiny čtení

Když Guy najde na půdě své matky dědické listiny k domu, má pocit, že ho potkalo neuvěřitelné štěstí. Jistě, v domě nikdo čtyřicet let nežil, je částečně zchátralý a obrůstá ho vinná réva, ale Guy je přesvědčený, že ho dokáže dát do pořádku a výhodně... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

192 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024
Strašení v Rookwardu - Darcy Coates, Fobos, 2022
192 Kč

Více o knize

Když Guy najde na půdě své matky dědické listiny k domu, má pocit, že ho potkalo neuvěřitelné štěstí. Jistě, v domě nikdo čtyřicet let nežil, je částečně zchátralý a obrůstá ho vinná réva, ale Guy je přesvědčený, že ho dokáže dát do pořádku a výhodně prodat. Byl by přeci blázen, kdyby se o to nepokusil. Zvlášť, když jeho současná životní etapa není zrovna záviděníhodná.

Dům Rookward stojí na samotě v lesích a není v něm ani telefonní signál. Jenže je tři hodiny jízdy od města, kde Guy bydlí, a proto se rozhodne v domě na několik dní utábořit. Ale existuje důvod, proč v Rookwardu nikdo tak dlouhou dobu nežil, a zchátralé místnosti nejsou tak prázdné, jak se zdá...

V domě se před čtyřiceti lety odehrála příšerná tragédie, jejíž následky přetrvávají dodnes. Usídlil se zde totiž duch ženy, která tragédii způsobila. Je zahořklá, posedlá, žárlivá a vyšinutá, a jakmile se objeví Guy, nemá v úmyslu nechat ho odejít a udělá i nemožné, aby s ní zůstal.

Číst víc
Originální název
The Haunting of Rookward House
Počet stran
248
Vazba
pevná vazba
Rozměr
130×200 mm
Hmotnost
402 g
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1509081
Styl
napínavý
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Austrálie
7. díl série
Strašidelné domy
Nakladatel
Fobos
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,8 / 5

5 hodnocení

4
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

24

"Čo ma vie dostať je kniha, ktorú keď dočítate, tak si želáte, aby jej autor bol vaším najlepším priateľom, ktorému môžete zavolať, keď by ste chceli." (J. D. Salinger)

Mária Morosková
Ověřený zákazník
24.7.2023
4,5*/5*


OD Darcy mám prečítané už pár kníh zo série strašidelných domov a tento príbeh sa mi páčil najviac. Doteraz som pri čítaní jej kníh zimomriavky mala málokedy, ale pri tejto som to dohnala. Objavilo sa pár scén pri ktorých mi vlasy na zátylku vstávali dupkom a prebehla mnou triaška.

Hlavnou postavou je Guy, ktorý zistí, že majú vo vlastníctve starý dom a keďže na tom nie je práve najlepšie po finančnej stránke a tak ho napadne, starý dom zrenovovať a zarobiť si jeho predajom peniaze. Ale keby len tušil čo ho tam čaká.

Nebudem písať veľa aby som nespoilerovala, ale počas celého príbehu má Guy pocit že ho niečo sleduje a popísané je to tak živo, že som aj ja mala pocit akoby na mňa niekto pozeral. A nepridáva k pokoju ani stará detská vysielačka, ktorá, aj keď ju vyhodil, sa ozývala z detskej izby, či klasické otváranie dverí a stopy v múke a nie len na zemi ale aj na stope. Tu som sa naozaj bála.

Dom nemal práve najlepšiu históriu o ktorej sa dozvie od páru mladých ľudí, ktorých stretne. Autorka skvelo udržala hororovú atmosféru a ja som musela stále čítať, aby som vedela ako to nakoniec s Guyom dopadne.

Skvelé čítanie, ktoré ma aspoň na trochu v týchto horúcich dňoch schladilo.
Číst víc
28
Mrazivé světlo - Yrsa Sigurdardóttir, 2008
Právě čtu
Mrazivé světlo

Knihy a knižné hrdinky a hrdinovia ma sprevádzajú od útleho veku. Dodnes si presne pamätám vôňu knihy (z roku vydania 1968 Winnetou), ktorú som čítala ako 11 ročná a s napätím som sledovala príbehy červených a bielych bratov. Nezabudnuteľné boli i chvíle ktoré som prežívala s Alfredom Hitchcockom a Tromi pátračmi... S pribúdajúcimi rokmi pribúdali aj prečítané knihy počnúc románmi od Juliette Benzoni, cez sci-fi a fantasy ako Stopárov sprievodca galaxiou, či Hra o tróny až po krimi (najmä severské). Knihy a knižní hrdinovia ma sprevádzajú celý život, mám okolo seba veľa priateľov, ktorí knihy tiež milujú a tak sa často stáva, že keď sa stretneme "nestihneme" si všetko povedať :-) . Mám zopár prianí a jedno z nich je, aby som mala dostatok času a dobrý zrak, na ďalšie knižné príbehy.

Beáta Kaššovicová
Ověřený zákazník
26.4.2022
Tu sa stále "Niekto" na Vás pozerá
Utáboriť sa na pár dní v opustenom dome a začať v ňom s opravami... taký zámer mal Guy. No už o pár hodín zistí, že neobývané a chátrajúce izby nie sú až také neobývané a vždy sa naňho "niekto pozerá". Rookward House je miesto v ktorom nemôže Guy veriť ničomu, ani vlastným očiam a ušiam... Užila som si jeden dlhý večer v spoločnosti tejto knižky, ktorý bol príjemne mrazivý - klasický scenár strašidelného domu, ktorý určite osloví mnohých fanúšikov tohto žánru. Číst víc

„Jak se ale svět může zlepšit, když všichni budeme mlčet?“

Hana - Alena Mornštajnová, 2017
Hana
Alena Mornštajnová