Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Zmiz, dokud můžeš
E-kniha

Sotva zvláštní agentka FBI Laurel Snowová vyřešila jeden případ sériových vražd v rodném městě, kam se po letech vrátila, začnou se ve zdejších zasněžených horách opět objevovat... Číst víc

3,6 10 hodnocení
2. díl série
Laurel Snowová
Nakladatel
Grada, 2023
368 stran
5 hodin čtení

Sotva zvláštní agentka FBI Laurel Snowová vyřešila jeden případ sériových vražd v rodném městě, kam se po letech vrátila, začnou se ve zdejších zasněžených horách opět objevovat mrtvoly. Všechny oběti jsou obklopené květy... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

382 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Více o eknize

Sotva zvláštní agentka FBI Laurel Snowová vyřešila jeden případ sériových vražd v rodném městě, kam se po letech vrátila, začnou se ve zdejších zasněžených horách opět objevovat mrtvoly. Všechny oběti jsou obklopené květy černých jiřin a mají jedno společné: jsou to úspěšné ženy s doktorským titulem. Je to pouhá náhoda?
Číst víc
Originální název
You Can Hide
Počet stran
368
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2157439
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Původ
Spojené státy
2. díl série
Laurel Snowová
Nakladatel
Grada
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,6 / 5

10 hodnocení

2
2
6
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

17.1.2024
Hlavní postavy jsou úžasné, Laurel a Huck jsou neskuteční božani a ta chemie mezi nimi celému příběhu dodávala šmrnc. Nepíše se mi to lehko. Po dlouhé době co mi očekávaná horká novinka, která měla po prvním dílu aspirovat na sérii roku, přinesla zklamání. Není to ovšem zklamání typu odpad! Je to hezký průměr, ale já po prvním díle měla velké očekávání a čekala jsem bombu.

Tento díl mi nesedl, děj se táhl, vyšetřování bylo takové neslané nemastné. Při čtení jsem měla pocit, že mně autorka neustále vnucuje nějaké teorie o tom kdo je vrah. Asi to mělo být nenápadné matení soupeře, ale mě to strašně znervózňovalo a vadilo mi to. Kdyby radši více vyšetřovali, bylo by mi to příjemnější. Takhle mi to přišlo, že jim ten vrah nakonec spadl do klína zadarmo. Třetí díl si určitě přečtu a budu doufat, že se zase vrátí kvality z prvního.
Číst víc
8

Miluji knihy a jejich příběhy, bez nich si nedovedu život představit.

Věra Reňáková
Ověřený zákazník
23.11.2023
Tak na tenhle díl jsem se moc těšila, abych konečně zjistila o sestře Abigeil něco víc. Jenže opět všemu unikla, opět se chová jak psychopatka, nedá se ji nic vytknout. Já se jen divím, že Laurel něco co sestra dělá tuší, jenže nedokáže ani s jejím vysokým IQ nic sestře dokázat. Protože Abigeil je též vysoce inteligentní i když s trochou brutálnosti, které zase Laurel chybí, což je dobře. Proto to může dobře oddělovat a vyšetřovat záhadné vraždy. Vypadá to, že Abigeil dobře umí chlapy nasměrovat tak, jak se jí to hodí do krámu a dělat neviňátko, jen aby si ji sestra všímala. Bylo to jak u prvního dílu tak to pokračuje i u druhého. Zdá se mi, že ale pěkně přitvrdila. Boj o nadvládu sester tím pokračuje a zase jsem skončila tam, kde začala. Abigeil je prostě záhada a musím počkat na další díl, kde se snad dozvíme víc. Tentokrát jsem si vraha vytypovala správně. Moc se o něm nemluvilo, stál v pozadí a tím mi to bylo podezřelé. Jak se říká, tichá voda břehy mele.... přesně to sedí na tak brutální činy tohoto nevyčnívajícího chlapíka. Číst víc
16

Čitateľka od roku 1993, lovkyňa antikvariátnych pokladov a milovníčka ilustrácií bookstagram @mrs.columbo.loves.reading

Irisa Krížiková
Ověřený zákazník
19.11.2023
romantická kriminálka
Laurel Snow prichádza už podrukýkrát s prípadom zo zasneženého štátu Washington, v ktorom opäť vyčíňa sériový vrah. Na päty jej pritom dýcha jej nevyspytateľná nevlastná sestra Abigail a Laurel to neuľahčujú ani pocity k Huckovi, ku ktorému ju to neustále tiahne.

Kniha je dynamická a akčná, avšak ťažko sa mi hodnotí, pretože to nie je typ kriminálky, akú vyhľadávam. Táto séria je skôr romanticky ladená, vhodná pre čitateľky, ktoré si chcú prečítať niečo z červenej knižnice, a pritom chcú dostať aj trochu napínanavejší príbeh. Ak sa k nim radíte, tak ste s touto sériou trafili kliniec po hlavičke.
Ak však, tak ako ja, preferujete skôr krimi/detektívky s dôrazom na autencitu procerdúr, tak táto knižka pre Vás nebude úplne to pravé.
Ako oddychovka to však celkom funguje, číta sa ľahko a hlavné postavy sú veľmi sympatické.
Ja sa určite pustím aj do ďalšieho dielu, pretože nutne potrebujem vedieť, čo má tá Abigial vlastne za ľubom.
Číst víc
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Ověřený zákazník
18.10.2023
Veľmi dobré
V druhej časti krimi série sa Laurel Snowová a Huck Rivers ujmú prípadu vrážd, kedy sa v zasnežených horách začnú objavovať mŕtve telá vzdelaných žien. Všetky sú obsypané kvetinami, ktoré sa objavia aj u Laurelinej sestry Abigail. Bude ona ďalšou obeťou sériového vraha, alebo zohráva v prípade inú úlohu? Laurel a Huck vedia, že sa hraje o čas a ešte k tomu tlmiť vášeň medzi sebou... No nebude to jednoduché, len nech už nepribudne ďalšia obeť. Ale vrah ich chce stále viac a viac.
Tak táto časť je akčná hneď od začiatku. Príbeh je veľmi dobre premyslený, s viacerými zápletkami a postupným rozuzľovaním. Miestami sa dá napätie priam krájať a čitateľ je od prvých strán vtiahnutý do deja. Odhalenie vraha nebude jednoduché, ale postupne vám všetko do seba zapadne. Koniec je mierne prehnaný, ale posledné vety zas sľubujú skvelé pokračovanie. Veľmi dobre sa vyvíja aj linka vzťahu hlavných postáv. Zopár hluchých miest sa dá prepáčiť a musím skonštatovať, že táto časť je podstatne lepšia než prvá. Už teraz sa teším na pokračovanie.
Číst víc
14.10.2023
V druhom diele série Laurel Snowová agentka FBI s rangerom Huckom spolupracujú na vyriešení série brutálnych vrážd úspešných žien s doktorským titulom a zároveň sa orientujú v komplikovaných osobných vzťahoch s rodinou a medzi sebou navzájom. Kniha je veľmi podobná svojej predchodkyni – niekoľko vrážd, Laurel a Huck na základe stôp dospievajú k nesprávnym záverom, toxický vzťah medzi Laurel a Abigail, obsadenie vedľajších postáv je obdobné a dej sa odohráva v rovnakom prostredí. Sledovanie vyšetrovania je pútavé, ale tempo je pomalšie a príbehu chýba hlbší vývoj postáv, napätie medzi hlavnými postavami je stále prítomné, ale stráca dynamiku, romantické prvky zbytočne zatieňujú tajomstvo vraždy, popisy postáv a situácií sa opakujú, zrejme aby čitateľ nezabudol na podstatné postavy pri predstavovaní akejkoľvek novej.

Autorka odvádza dobrú prácu, aby čitateľa nechala hádať, kto je vrah. Existuje veľa potenciálnych podozrivých, takže je ťažké určiť, o koho presne ide. Čítanie nenudí, ale kniha trpí tým, že je druhá v poradí – zatiaľ čo prvá predstavila množstvo postáv, ktoré boli presvedčivé s pozoruhodnou dynamikou vzťahov, jej pokračovanie na tomto nestavia a len predostiera nový prípad sériových vrážd s jedinečným a mrazivým podpisom, v ktorom autorka nedokázala sprostredkovať napätie a záhadu obklopujúce každý incident.
Číst víc

Nakladatelství Grada

Číst víc

„Řekl jsem již, že metafory jsou nebezpečné. Láska začíná metaforou. Jinak řečeno: láska začíná ve chvíli, kdy se žena vepíše svým prvním slovem do naší poetické paměti.“