Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
I Who Have Never Known Men - Jacqueline Harpman, Vintage, 2019

562 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
I Who Have Never Known Men - Jacqueline Harpman, Vintage, 2019
I Who Have Never Known Men - Jacqueline Harpman, Vintage, 2019

I Who Have Never Known Men

Deep underground, thirty-nine women live imprisoned in a cage. Watched over by guards, the women have no memory of how they got there, no notion of time, and only vague... Číst víc

4,7 6 hodnocení
Nakladatel
Vintage, 2019
208 stran
3 hodiny čtení

Deep underground, thirty-nine women live imprisoned in a cage. Watched over by guards, the women have no memory of how they got there, no notion of time, and only vague recollection of their lives before. As the burn of electric light merges day into... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Angličtina

562 Kč

Na objednávku
Dodání může trvat více než 30 dní
Další knižní vydání
I Who Have Never Known Men - Jacqueline Harpman, Vintage, 2021
Brožovaná vazba
Angličtina, 2021
Více než 30 dní

251 Kč

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024
I Who Have Never Known Men - Jacqueline Harpman, Vintage, 2019
562 Kč

Více o knize

A haunting, heartbreaking post-apocalyptic tale of female friendship and intimacy.

"For a very long time, the days went by, each just like the day before, then I began to think, and everything changed"

Deep underground, thirty-nine women live imprisoned in a cage. Watched over by guards, the women have no memory of how they got there, no notion of time, and only vague recollection of their lives before.

As the burn of electric light merges day into night and numberless years pass, a young girl - the fortieth prisoner - sits alone and outcast in the corner. Soon she will show herself to be the key to the others' escape and survival in the strange world that awaits them above ground.
Číst víc
Počet stran
208
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
129×198 mm
Hmotnost
150 g
Rok vydání
2019
Naše katalogové číslo
609945
Jazyk
angličtina
Nakladatel
Vintage
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
I Who Have Never Known Men - Jacqueline Harpman, Vintage, 2019
The Power - Naomi Alderman, Penguin Books, 2017
821 Kč

Hodnocení

4,7 / 5

6 hodnocení

5
0
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Natália z nathalysreading
Neověřený nákup
27.11.2023
Aj keď je príbeh starší, štýl písania sa mi zdal súčasný. Akoby autorka napísala niečo nadčasové. Uverila som jej tú postapokalyptickú atmosféru, do ktorej nás hodila, a netrpezlivo som pretáčala stránky. Na situácie sa pozeráme len očami hlavnej hrdinky. Je nespoľahlivým rozprávačom. Objavuje svet a nevie všetko. Preto som aj ja mala málo informácií. To zapríčinilo, že dej bol pútavý, no niekedy veľmi stagnoval a nudil ma.

Ak to ale hodnotím ako celok, dielo stojí za prečítanie. Najprv som si myslela, že príbeh bude o svete bez mužov, no postupne mi dochádzalo, že hovorí o tom, aká silná je túžba pochopiť dianie okolo seba, keď človek v živote nič nezažil, a aká je nezlomnosť ľudského ducha, keď nemá nič, no aj tak chce prežiť.
Číst víc
3

z nevysvetliteľných dôvodov odmietam všetko čo má v danej chvíli popularitu, takže mnoho kníh čítam zásadne s niekoľkoročným oneskorením, aby som ich mohla naozaj oceniť (a potom si trieskať hlavu že prečo som ich nečítala skôr). zaujímam sa o witchcraft a spiritualitu, bavia ma thrillery, psychologické romány a svetové mytológie a vždy zostanem verná príbehom o láske. pravdou je, že keby mojej romantickej poetickej duši na dvere zaklopal matthew macfadyen ako pán darcy, zahodím všetko a spokojná s ním odídem do sveta jane austen. keď nepozerám na knihy, ktoré by som si kúpila, s najväčšou pravdepodobnosťou hľadám vinylky, ktoré by rozšírili moju malú kolekciu.

Adriana Haljaková
Ověřený nákup
24.4.2023
Keď otázky pribúdajú, ale nádej mizne
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
Úprimne, nemám vhodné slová, ktorými by som vhodné, či aspoň približne popísala, aké pocity vo mne tento 200-stranový skvost zanechal. Toto nie je typický dytopický príbeh, v ktorom máme aspoň malý náznak odpovedí. Rovnako ako hlavná postava, ste vhodení do príbehu, v ktorom sa chytáte najmenšieho záblesku nádeje. Krásne ukazuje, ako si ako čitatelia vieme vybudovať vzťah s knižnou postavou bez toho, aby sme vôbec poznali jej meno. Pravdou je, že to nie je najľahší príbeh na čítanie. Nie je to žiadna oddychovka, človeka po pohrúžení sa do deja zanechá rozpolteného, s nekonvenčnými otázkami a nádejou po odpovediach a po lepších zajtrajškoch pre naše postavy. Až šialeným je zistenie, že ani jedného sa nedočkáme. Dovolím si tvrdiť, že tu prevažuje naša typicky ľudská vlastnosť veriť a dúfať - aspoň tak pôsobí začiatok príbehu, ktorý dáva čitateľovi pocit, že naša hlavná postava je v poriadku. Mrazivý príbeh, ktorý drží čitateľa počas čítania stále v napätí, a pri ktorom by ste hneď najradšej vzali do rúk nejaké pokračovanie alebo vysvetlenie, avšak nič také nie je možné. Ten príbeh proste existuje, bez odpovedí, s otázkami a možno myšlienku na zamyslenie o tom, že niekedy honba za odpoveďami ukrýva iba sklamanie… a viac otázok. Číst víc

Recenze, kritiky

"A small miracle"
The New York Times

Jacqueline Harpman

Číst víc
Kupte společně
I Who Have Never Known Men - Jacqueline Harpman, Vintage, 2019
The Power - Naomi Alderman, Penguin Books, 2017
821 Kč

„Život je jako oceán. Cokoli špatného nebo dobrého do něj vhodíme, se nám vrátí.“