Přeskočit na hlavní obsah
Den - Michael Cunningham, Odeon CZ, 2024
Tajemství Kosí kavárny - Heather Webber, Jota, 2024

Zúžit výběr

Typ
Zobrazit jen
Další možnosti
Jazyk
Další možnosti
Téma
Další možnosti
Pro koho
Další možnosti
Doba čtení
Dostupnost v knihkupectví
Nakladatel
Další možnosti
Kolekce
Další možnosti
Série
Edice
Další možnosti
Vazba
Formát
Barva obálky
Další možnosti

Michal Viewegh se narodil roku 1962 v Praze; mládí prožil na Sázavě. Studoval na Vysoké škole ekonomické v Praze, ale studia zanechal a pracoval jako geofyzikální figurant a noční strážný. Později vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor český jazyk a literatura–pedagogika. Po absolvování základní vojenské služby pracoval několik let jako učitel na Základní škole Vladislava Vančury v Praze 5-Zbraslavi a poté dva roky jako redaktor v nakladatelství Český spisovatel. Od roku 1995 se plně věnuje spisovatelské profesi; žije v Praze. Jeho knihy vyšly v mnoha reedicích v celkovém nákladu téměř půl miliónu výtisků, byly přeloženy do patnácti světových jazyků a dočkaly se dvou filmových a dvou divadelních zpracování. Michal Viewegh absolvoval autorská čtení v Německu, Rakousku, Francii, Velké Británii, Španělsku, Dánsku a Izraeli; vystoupil též na festivalu Prague Writers´ Festival 1999. Je držitelem Ceny Jiřího Ortena.

Povrchní humorista, přední představitel tzv. autorského hovadismu, hokynář v obchodě kulturou. Bývá též označován za "Temelín české literatury" či "genia průměrnosti" (stejně jako Adolf Hitler). Zneužívá své monopolní postavení na knižním trhu, spoléhaje se na absenci tolik potřebného antimonopolního autorského zákona. Též zneužívá primitivních pudů čtenářských mas pro své obohacení. Též zneužívá nezletilé dívky.

(Michal Viewegh, Příruční slovníček pro začínající spisovatele, časopis Neon)

Bibliografie
1990 Názory na vraždu, Československý spisovatel
1992 Báječná léta pod psa, Československý spisovatel
1993 Nápady laskavého čtenáře, Petrov
1994 Výchova dívek v Čechách, Český spisovatel
1996 Názory na vraždu, Petrov
1996 Účastníci zájezdu, Petrov
1997 Báječná léta pod psa, Petrov
1997 Výchova dívek v Čechách, Petrov
1998 Zapisovatelé otcovský lásky, Petrov
1999 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2000 Švédské stoly aneb Jací jsme, Petrov
2000 Nové nápady laskavého čtenáře, Petrov
2001 Výchova dívek v Čechách, Petrov
2001 Účastníci zájezdu, Petrov
2001 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2001 Román pro ženy, Petrov

Číst víc

Biomanžel - Michal Viewegh, Druhé město, 2015
Biomanžel

Biomanžel je volným pokračováním Vieweghova bestseleru Biomanželka (2010), kterého se prodalo více než sto tisíc výtisků a dočkal se úspěšného divadelního zpracování. V románu Biomanžel vystupuje jako průvodkyně a glosátorka opět dula, jejíž...

  • Přečtenávýborný stav
    22 Kč
    Skladem
  • Knihapevná vazba
    239 Kč
    Do 3 – 5 dnů
  • E-knihaEPUBMOBI
    209 Kč
    Ihned ke stažení
Další formáty

Krátké pohádky pro unavené rodiče - Michal Viewegh, Pavla Filip Navrátilová (ilustrátor), Ikar CZ, 2022
Krátké pohádky pro unavené rodiče

První pohádková knížka pro děti i rodiče od populárního českého spisovatele Michala Viewegha. Hlavními hrdiny jsou čtyřletá Sára, její dvouletá sestřička Bára, ale také maminka s tatínkem. Velkou výhodou těchto příběhů je, že oproti klasickým pohádkám...

  • Knihapevná vazba
    199 Kč
    -31 %
    Do 3 – 5 dnů
  • E-knihaEPUBMOBI
    289 Kč
    Ihned ke stažení
  • AudioknihaMP3 ke stažení
    139 Kč
    Ihned ke stažení
  • Přečtenávýborný stav
    287 Kč
    Skladem
Další formáty

Zrušený rok - Michal Viewegh, Ikar CZ, 2021
Zrušený rok

Michal Viewegh po několika letech opět přichází s nejosobnějším a nejotevřenějším žánrem – s deníkem. Rok 2020 byl pro valnou část obyvatel této planety zřejmě tím nejpodivnějším, a bohužel mnohdy i tím nejbolestivějším...

  • Knihapevná vazba
    99 Kč
    Do 3 – 5 dnů
  • AudioknihaMP3 na CD
    309 Kč
    Do 3 – 5 dnů
  • Přečtenávýborný stav
    44 Kč
    Skladem
Další formáty

Dula - Michal Viewegh, Ikar CZ, 2021
Dula

Stárnoucí spisovatel Mojmír se nikdy nesmířil s rozvodem. Za maskou protřelého cynika se skrývá zklamaný, bolestínský a nejistý muž, který manželce Hedvice nikdy neodpustil, že od něj odešla, když ji nejvíc potřeboval...

  • Knihapevná vazba
    99 Kč
    Skladem 1 ks
  • E-knihaEPUBMOBI
    229 Kč
    Ihned ke stažení
  • AudioknihaMP3 na CD
    309 Kč
    Do 3 – 5 dnů
Další formáty
Děravé paměti - Michal Viewegh, Ikar CZ, 2022
Děravé paměti

Jak se z nesmělého kluka ze Sázavy dočasně stal hédonistický seladon a nadlouho i nejpopulárnější porevoluční spisovatel? Co dělal 17. listopadu 1989 a na čem psal Báječná léta pod psa? Jaký byl vrátný, voják, učitel a redaktor, jaký je otec, bratr,...

  • Knihapevná vazba
    99 Kč
    Do 3 – 5 dnů
  • E-knihaEPUBMOBI
    269 Kč
    Ihned ke stažení
  • AudioknihaMP3 na CD
    312 Kč
    Do 3 – 5 dnů
Další formáty

Nové pohádky pro unavené rodiče - Michal Viewegh, Druhé město, 2017
 
Nové pohádky pro unavené rodiče - Michal Viewegh, Ikar CZ, 2024
Nové pohádky pro unavené rodiče

Volné pokračování knížky Krátké pohádky pro unavené rodiče, která vyšla již před deseti lety. Za tu dobu se pochopitelně pár věcí změnilo: Sáře nejsou čtyři, ale čtrnáct, a Báře neméně kritických dvanáct. Tatínek je ale pořád známý herec a maminka stále..

  • Knihapevná vazba
    99 Kč
    -37 %
    Skladem 1 ks
  • E-knihaEPUBMOBI
    289 Kč
    Ihned ke stažení

Libuše Šafránková vypráví O Popelce a jiné pohádky

Libuše Šafránková vypráví O Popelce a další pohádky Rozhodli jsme se shromáždit nahrávky pohádek, které načetla Libuše Šafránková pro Supraphon, v tomto celku, aby v různorodosti textů mohl ještěvíce vyniknout něžný, milý, s

  • AudioknihaMP3 ke stažení
    149 Kč
    Ihned ke stažení

Povídky o nelásce - Michal Viewegh, Ikar CZ, 2019
Povídky o nelásce

V nových povídkách se náš nejpopulárnější spisovatel opět vydává do známého hájemství příběhů „o manželství a sexu“, ale jak je pro něj v posledních dílech typické, pohled je to trpký, sebeironický a občas černočerně...

  • Knihapevná vazba
    256 Kč
    Skladem 1 ks
  • E-knihaEPUBMOBI
    209 Kč
    Ihned ke stažení
  • AudioknihaMP3 ke stažení
    329 Kč
    Ihned ke stažení
  • Přečtenávýborný stav
    132 Kč
    Skladem
Další formáty

Biomanželka - Michal Viewegh, Ikar CZ, 2019
Biomanželka

Nové vydání románu Michala Viewegha, který patří k jeho nejúspěšnějším knihám posledních let. Sarkastický příběh vyprávěný pohledem přemoudřelé duly, žijící v domácnosti nebohého spisovatele...

  • Knihapevná vazba
    279 Kč
    Více než 30 dní
  • E-knihaEPUBMOBI
    199 Kč
    Ihned ke stažení
  • Přečtenávýborný stav
    123 Kč
    Skladem
Další formáty

Má mě ráda, nemá mě ráda - Alena Mornštajnová, Michal Viewegh, Aňa Geislerová, Petra Dvořáková, Jaroslav Rudiš, Alice Nellis, Bianca Bellová, Anna Bolavá, Irena Hejdová, Boris Dočekal, Listen, 2021
Má mě ráda, nemá mě ráda

Deset současných českých prozaiků a deset povídek plných nejistot, pochyb a toužebného čekání. Stále ten stejný cit – a vždy nový a nezaměnitelný příběh...

  • Knihapevná vazba
    279 Kč
    Do 3 – 5 dnů
  • E-knihaEPUBMOBI
    199 Kč
    Ihned ke stažení
  • AudioknihaMP3 na CD
    249 Kč
    Do 3 – 5 dnů
  • Přečtenámírně opotřebovaná
    106 Kč
    Skladem
Další formáty
Povídky, které pomáhají - Michal Viewegh, Barbara Nesvadbová, Miloš Čermák, Václav Láska, Iva Pekárková, Petra Soukupová, Michaela Klevisová, Sára Saudková, Simona Michálková, Markéta Lukášková, Jana Pavloušková, Kuba Ryba, Markéta Rejzková, Ikar CZ, 2022
Povídky, které pomáhají

Svou povídkou přispěli do tohoto dobročinného sborníku nejen renomovaní, zaběhnutí literáti, ale i hudebník, politik, marketingový odborník a v neposlední řadě také vítězové čtenářské soutěže. I díky tomu vznikl zajímavý a neotřelý soubor rozličných...

  • Knihapevná vazba
    263 Kč
    Skladem 1 ks
  • E-knihaEPUBMOBI
    259 Kč
    Ihned ke stažení
  • Přečtenávýborný stav
    263 Kč
    Skladem
Další formáty

Báječná léta pod psa - Michal Viewegh, Ikar CZ, 2018
 
Báječná léta pod psa - Michal Viewegh, Akropolis, 2021
Báječná léta pod psa

Moderní klasika z pera populárního spisovatele baví čtenáře už pětadvacet let, neztratila však nic ze svého půvabu. Vieweghova typická ironie, kousavý humor a trpký, ale zároveň chápavý pohled na lidské touhy se uplatňují...

  • Knihapevná vazba
    287 Kč
    Skladem 2 ks
  • E-knihaEPUBMOBI
    229 Kč
    Ihned ke stažení
  • AudioknihaMP3 na CD
    268 Kč
    Do 3 – 5 dnů
  • Přečtenámírně opotřebovaná
    168 Kč
    Skladem
Další formáty

Melouch - Michal Viewegh, Druhé město, 2016
Melouch

Dva dlouholetí kamarádi a někdejší kolegové-učitelé se už pár let živí poněkud lukrativnějšími profesemi: jeden jako gigolo a druhý jako nájemný vrah. Aby si od svých náročných povolání na pár dní odpočali, vyrazí na řeku Sázavu. Jenomže muži jak známo...

  • Knihapevná vazba s přebalem
    265 Kč
    -5 %
    Do 4 dnů
  • Přečtenávýborný stav
    123 Kč
    Skladem

Převážně zdvořilý Leopold - Michal Viewegh, Ikar CZ, 2020
Převážně zdvořilý Leopold

Leopold, novinář ve středním věku, žijící ve stereotypním manželství s Nelou, má až nutkavou potřebu vyjadřovat se ve verších a za všech okolností zůstávat zdvořilý, což ho občas dostává do velice prekérních situací...

Další formáty

Vybíjená - Michal Viewegh, Petrov, 2004
 
Vybíjená - Michal Viewegh, Ikar CZ, 2021
Vybíjená

Kniha sleduje v rozsáhlém časovém oblouku pestré osudy několika spolužáků z gymnázia od dob jejich dospívání až na práh dovršené čtyřicítky.

  • Knihapevná vazba s přebalem
    279 Kč
    Do 4 dnů
  • 239 Kč
    Ihned ke stažení
  • Přečtenávýborný stav
    223 Kč
    Skladem
Další formáty

Vánoční vyprávění

Příběhy speciálně zvolené pro poslech (nejen) v adventním čase. Čeští spisovatelé a herci píší a vyprávějí o Vánocích

  • AudioknihaMP3 ke stažení
    99 Kč
    Ihned ke stažení

Mým vrstevníkům a jiné fejetony - Michal Viewegh, Ikar CZ, 2019
Mým vrstevníkům a jiné fejetony

O tom, jak je prospěšné vést korespondenci s mrtvými, o zážitcích v České televizi srovnatelnými s požitím halucinogenů, krajových odlišnostech, 4D realitě - anebo třeba o tom, jak lze skloubit profesionální skateboarding s láskou ke knihám...

  • Knihapevná vazba
    207 Kč
    Skladem 1 ks
  • Přečtenávýborný stav
    114 Kč
    Skladem

Průměrně zamilovaný muž a jiné povídky - Michal Viewegh, Ikar CZ, 2022
Průměrně zamilovaný muž a jiné povídky

Cyklozájezd, oslava šedesátých narozenin, udílení státních vyznamenání, slavnostní vyhlášení cen Magnesia Litera a v hlavní roli (povětšinou) spisovatelovo slavné alter-ego Oskar. Nové povídky Michala Viewegha...

  • Knihapevná vazba
    294 Kč
    Do 3 – 5 dnů
  • E-knihaEPUBMOBI
    259 Kč
    Ihned ke stažení
  • AudioknihaMP3 na CD
    269 Kč
    Do 3 – 5 dnů
Další formáty

Účastníci zájezdu - Michal Viewegh, Ikar CZ, 2019
Účastníci zájezdu

Mladá průvodkyně cestovní kanceláře, několik manželských párů, dvě studentky, dva homosexuálové, poslanec, spisovatel a přinejmenším čtyři literární kritici — to jsou hlavní postavy úspěšného románu Účastníci zájezdu...

  • Knihapevná vazba
    318 Kč
    Do 3 – 5 dnů
  • E-knihaEPUBMOBI
    279 Kč
    Ihned ke stažení
  • Přečtenávýborný stav
    176 Kč
    Skladem
Další formáty

Zamilované povídky - Michal Viewegh, Petra Soukupová, Petr Šabach, Miloš Urban, Marek Epstein a kolektiv, Listen, 2020
Zamilované povídky

Říká se, že první láska je los, který nevyhrává, ale celý život si pamatujeme jeho číslo. Hrdinové Zamilovaných povídek Michala Viewegha, Petry Soukupové nebo Petra Šabacha o tom vědí své – a hořkosladkými příběhy jistě v mnohých rozdmýchají nostalgii...

  • Knihapevná vazba
    223 Kč
    Více než 30 dní
  • E-knihaEPUBMOBI
    179 Kč
    Ihned ke stažení


Michal Viewegh se narodil roku 1962 v Praze; mládí prožil na Sázavě. Studoval na Vysoké škole ekonomické v Praze, ale studia zanechal a pracoval jako geofyzikální figurant a noční strážný. Později vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor český jazyk a literatura–pedagogika. Po absolvování základní vojenské služby pracoval několik let jako učitel na Základní škole Vladislava Vančury v Praze 5-Zbraslavi a poté dva roky jako redaktor v nakladatelství Český spisovatel. Od roku 1995 se plně věnuje spisovatelské profesi; žije v Praze. Jeho knihy vyšly v mnoha reedicích v celkovém nákladu téměř půl miliónu výtisků, byly přeloženy do patnácti světových jazyků a dočkaly se dvou filmových a dvou divadelních zpracování. Michal Viewegh absolvoval autorská čtení v Německu, Rakousku, Francii, Velké Británii, Španělsku, Dánsku a Izraeli; vystoupil též na festivalu Prague Writers´ Festival 1999. Je držitelem Ceny Jiřího Ortena.

Povrchní humorista, přední představitel tzv. autorského hovadismu, hokynář v obchodě kulturou. Bývá též označován za "Temelín české literatury" či "genia průměrnosti" (stejně jako Adolf Hitler). Zneužívá své monopolní postavení na knižním trhu, spoléhaje se na absenci tolik potřebného antimonopolního autorského zákona. Též zneužívá primitivních pudů čtenářských mas pro své obohacení. Též zneužívá nezletilé dívky.

(Michal Viewegh, Příruční slovníček pro začínající spisovatele, časopis Neon)

Bibliografie
1990 Názory na vraždu, Československý spisovatel
1992 Báječná léta pod psa, Československý spisovatel
1993 Nápady laskavého čtenáře, Petrov
1994 Výchova dívek v Čechách, Český spisovatel
1996 Názory na vraždu, Petrov
1996 Účastníci zájezdu, Petrov
1997 Báječná léta pod psa, Petrov
1997 Výchova dívek v Čechách, Petrov
1998 Zapisovatelé otcovský lásky, Petrov
1999 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2000 Švédské stoly aneb Jací jsme, Petrov
2000 Nové nápady laskavého čtenáře, Petrov
2001 Výchova dívek v Čechách, Petrov
2001 Účastníci zájezdu, Petrov
2001 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2001 Román pro ženy, Petrov

Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Nelze měnit velikost písma, formát je proto vhodný spíše pro větší obrazovky.

Více informací v našich návodech

Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Více informací v našich návodech

Přečtete na:

Nepřečtete na:

  • Kindle
Jak číst e-knihy zabezpečené přes Adobe DRM?

„Zhluboka jsem se nadechla a naslouchala známému, chlubivému hlasu svého srdce. Já jsem, já jsem, já jsem.“

Pod skleněným zvonem - Sylvia Plath, 2018
Pod skleněným zvonem
Sylvia Plath