Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Chaloupka na muřích nožkách - Sophie Anderson, Elisa Paganelli (Ilustrátor), Host, 2023

262 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Chaloupka na muřích nožkách

Dvanáctiletá Márinka ze všeho nejvíc touží po docela obyčejném životě v domově, který zůstane na jednom místě dost dlouho na to, aby si mohla najít... Číst víc

5,0 5 hodnocení
Nakladatel
Host, 2023
311 stran
4-5 hodin čtení

Dvanáctiletá Márinka ze všeho nejvíc touží po docela obyčejném životě v domově, který zůstane na jednom místě dost dlouho na to, aby si mohla najít... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

262 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Z kolekce: Knihy pro školáky

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

Co kdyby se váš dům uprostřed noci bez sebemenšího varování zvedl a odkráčel pryč?

Dvanáctiletá Márinka ze všeho nejvíc touží po docela obyčejném životě v domově, který zůstane na jednom místě dost dlouho na to, aby si mohla najít kamarády. Potíž je v tom, že bydlí v chaloupce na muřích nožkách, která se neustále stěhuje z místa na místo.

Márinčina babička je totiž sama baba jaga, která vyprovází zemřelé na onen svět. Márinka ale nechce kráčet v jejích stopách a strávit celý život ve společnosti mrtvých, a proto se rozhodne svůj osud změnit. Její chaloupka to ovšem vidí jinak a postaví si hlavu. Ale počkat — odkdy mají chaloupky vlastní rozum?
Číst víc
Originální název
The House with Chicken Legs
Počet stran
311
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
130×200 mm
Hmotnost
304 g
ISBN
9788027515424
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
1845775
Ilustrace
Styl
filozofický, dobrodružný
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Spojené království
Nakladatel
Host
Pro koho
pro děti a mládež
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

5 hodnocení

5
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

1.4.2024
Vloni jsem Chaloupku darovala dceři k svátku. A letos zjistila, že ji ještě nečetla. Půjčila jsem si ji, že se do ní podívám. A už jsem nepovolila, dokud nebyl konec.
Ta se ale povedla! Krásné, smutné, laskavé i moudré vyprávění mě naprosto uchvátilo. Potěšilo mne, jak autorka vyřešila konec, pro potěchu dětí i dospělých.
Číst víc
36
Ověřený zákazník
3.7.2023
Baba Jaga je v našej kultúre veľmi známa záporná postava, a tak ma skutočne prekvapilo, akým veľkým srdcom ju obdarila Sophie Anderson. Jej vnučka Márinka je vníma ako tú najlepšiu a najláskavejšiu strú mamu, ktorá sa jej ujala po smrti rodičov. Aj napriek vzájomnej láske ale túži po tom, aby sa mohla vydať do sveta a nebola odkázaná na chalúpku na stračích nôžkach, ktorá ju bez varovania prenáša z miesta na miesto podľa toho, kde je práve treba odprevádzať mŕtvych na onen svet.

Autorka sa postarala o veľmi príjemnú, možno až rozprávkovú atmosféru s nádychom reality, vďaka ktorej som sa do príbehu okamžite začítala. Je pravda, že Márinkino správanie som veľakrát odsúdila, jej unáhlené konanie mi nebolo vždy po vôli a miestami sebecké rozhodnutia mi trhali srdce, no dokázala som ju pochopiť – život k nej nebol taký priaznivý ako mohol byť a jediné, čo si tak veľmi priala, bolo zapadnúť aspoň k nejakej skupine a nájsť skutočný domov.

Podľa mňa je Chaloupka na muřích nožkách nádherné rozprávanie, do ktorého keď sa raz pustíte, nebudete ho vládať odložiť. Nejde o žiaden ľahko predvídateľný klišé príbeh, pri ktorom si budete vedieť domyslieť zápletku aj záver, kdeže, Sophie presne vie, čo v tej a tej chvíli povedať, aby to vyznelo originálne a nadčasovo a aby dala čitateľovi zároveň možnosť dotvoriť si kúsky príbehu vo vlastnej mysli pomocou každého fantázie.
Číst víc

Recenze, kritiky

Tato působivá kombinace pohádky a románu o dospívání vnímavě reflektuje smrt a ztrátu a zároveň oslavuje radosti života a vřelost lidských vztahů.
The Sunday Times

Originální debut přinášející dojemný a filozofický pohled na to, jak je někdy těžké bojovat se svým předurčením a jak je důležité mít možnost svobodné volby.
The Guardian

Nakladatelství Host

Číst víc

„Dětství je továrna na lži, které mají neukončené trvání.“

Tíživá láska - Elena Ferrante, 2018
Tíživá láska
Elena Ferrante