Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Josefíně všichni lžou
E-kniha

Kdyby byla Josefína omáčka, byla by rozhodně koprovka. Ne každý ji má rád, ale kdo ji rád má, má ji většinou rád hodně. Babička jí umírá na Alzheimera, táta nedávno málem umřel... Číst víc

4,5 8 hodnocení
Nakladatel
Motto, 2023
224 stran
3 hodiny čtení

Kdyby byla Josefína omáčka, byla by rozhodně koprovka. Ne každý ji má rád, ale kdo ji rád má, má ji většinou rád hodně. Babička jí umírá na Alzheimera, táta nedávno málem umřel na mrtvici a máma říká, že umřelo něco v ní. Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

249 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o eknize

Kdyby byla Josefína omáčka, byla by rozhodně koprovka. Ne každý ji má rád, ale kdo ji rád má, má ji většinou rád hodně. Babička jí umírá na Alzheimera, táta nedávno málem umřel na mrtvici a máma říká, že umřelo něco v ní. Všichni v Josefínině rodině se ve svých menších i větších tragédiích tak moc soustředí na hledání smyslu svého života, až si nevšímají, že jim úplně uniká. A pokud nezemřeli, možná ho hledají dodnes.
Číst víc
Počet stran
224
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
1909907
Ilustrace
Styl
psychologický
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Motto
Pro koho
pro ženy, pro dívky
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

8 hodnocení

5
2
1
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

20.2.2024
Prečo Jozefíne všetci klamú?
Na túto knihu som náhodou natrafila v knižnici. Najskôr ma oslovil jej obal, potom som si prečítala anotáciu, ktorá ma taktiež zaujala, a následne som sa rozhodla prečítať si príbeh o Josefíne. Kniha nebola pre mňa sklamaním, aj keď riešila vážne témy nepôsobila na mňa depresívne. Pri niektorých pasážach som sa aj pousmiala. Trochu ma rušilo, keď sa rozprávač prihováral čitateľom “to vám poviem neskôr”. Najviac ma oslovila myšlienka ohľadom toho, ako veľmi deťom vedome “ohýbame” realitu, mnohokrát v úplných hlúpostiach a zbytočne.
Určite siahnem aj po inej knihe od tejto autorky.
Číst víc
4.4.2023
Tenhle příběh měl všechno a byl jako život sám, byl milý, vtipný, smutný, srdcervoucí i trochu depresivní a mě se zase potvrdilo, že ty nejsilnější knížky nejsou bichle. Josefína má něco přes 220 stránek, ale do srdce se vám obtiskne, jako by měla aspoň tisíc.

Já osobně věděla, že se mi bude knížka líbit hned po přečtení věnování na začátku knihy, protože se ukázalo, že máme s autorkou stejný smysl pro humor se špetkou ironie.

Bavilo mě se vrtat v hlavách jednotlivých postav. Po přečtení kapitoly jsem vždycky zavřela knížku a chvíli přemýšlela o tom, co jsem přečetla. Knihu jsem chtěla přečíst na jeden zátah, zároveň jsem si chtěla šetřit.

Knížka nemá žádné velké téma, je jen příběhem jedné rodiny se všemi jeho radostmi i strastmi. Já můžu Josefínu jedině doporučit, obzvlášť pokud máte rádi "obyčejné" příběhy ze života.
Číst víc
29.3.2023
U Kateřiny Pantovič to mám tak, že ona aj keby napísala nákupný zoznam, chcem si ho prečítať. Tuším i Elle si budem kupovať najmä kvôli jej stĺpčeku. Ona proste strašne dobre píše (a ja viem, že strašne sa nemá používať v pozitívnom význame). Mňa fakt baví, ako sa hrá so slovami a vetami, ako pracuje s príbehom a postavami. Bavila ma Justýnka a asistenční jednorožec, bavilo ma Kdo se postará o Annu, Josefíně všichni lžou som prečítala tak rýchlo, až mi je to ľúto a nepohybujem, že nadšená budem aj z Mína a náhodní kolemjdoucí (vyjde budúci mesiac).

Je to krátke, je to ľudské, je to úsmevné a hlavne je to naozaj moc fajn napísané. A ja si to chcem prečítať znova.
Číst víc
4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
19.3.2023
Josefíně je jedenáct let a v její rodině to momentálně není zrovna růžové. Babička umírá na Alzheimera, táta nedávno málem umřel a máma říká, že umřelo něco v ní. Všichni hledají smysl života, ale není jisté, že ho vlastně najdou.

Je to příběh ze života. O lásce, rodičovství, strachu. O každodenních problémech, radostech i strastech (i když těch radostí tam zrovna mnoho není). Kniha je důkazem, že se i vážný příběh dá napsat s humorem, ale zároveň citlivě.

Autorka v příběhu komunikuje se čtenářem, tím nás vtáhne více do děje a donutí nás zamyslet se nad svým životem. Některé životní pravdy a situace nám totiž můžou být dobře známé. V příběhu se střídají vypravěči, díky tomu vidíme děj z různých úhlů pohledů a dohromady se vše krásně prováže.

Divím se, že jsem ještě od autorky nic nečetla. Musím to rozhodně napravit. Její styl mi maximálně vyhovuje – vážná témata s přídavkem ironie, člověk se musí usmát i nad těžkou situací.

Skvělá kniha ze života pojatá s nadhledem, kterou si rozhodně přečtěte.
Číst víc

Nakladatelství Motto

Číst víc

„Proti některým částem svého já zůstáváme bezmocní. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano