Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Smrtící volání - Angela Marsons, Kalibr, 2023

367 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Smrtící volání

V obchodním centru se najde ztracená holčička. Její matku objeví mrtvou o pár hodin později v opuštěné budově. Než si inspektorka Kim Stoneová stihne položit otázku, co za touto... Číst víc

5,0 7 hodnocení
13. díl série
Případy Kim Stoneové
Nakladatel
Kalibr, 2023
344 stran
5-6 hodin čtení

V obchodním centru se najde ztracená holčička. Její matku objeví mrtvou o pár hodin později v opuštěné budově. Než si inspektorka Kim Stoneová stihne položit otázku, co za touto precizně provedenou vraždou vězí, naleznou v místním parku další oběť... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

367 Kč

Skladem > 5 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024
Smrtící volání - Angela Marsons, Kalibr, 2023
367 Kč

Více o knize

Nikdo nepíše tak napínavé detektivky jako Angela Marsonsová!

V obchodním centru se najde ztracená holčička. Její matku objeví mrtvou o pár hodin později v opuštěné budově. Než si inspektorka Kim Stoneová stihne položit otázku, co za touto precizně provedenou vraždou vězí, naleznou v místním parku další oběť, která zemřela stejným způsobem. A které někdo unesl šestileté dítě. Brzy nato přistane na Kimině stole dopis s výzvou: Musíte mě zastavit, než ublížím někomu dalšímu. Nechci nikoho zabít, ale nemám na vybranou…
Číst víc
Originální název
Deadly Cry
Počet stran
344
Vazba
pevná vazba
Rozměr
155×235 mm
Hmotnost
644 g
ISBN
9788024287508
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
1850313
Styl
napínavý
Jazyk
čeština
Původ
Spojené království
13. díl série
Případy Kim Stoneové
Nakladatel
Kalibr
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
Smrtící volání - Angela Marsons, Kalibr, 2023
Vražedná mysl - Angela Marsons, Kalibr, 2022
734 Kč

Hodnocení

5,0 / 5

7 hodnocení

7
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

29.5.2023
Případy Kim Stoneové miluji. Je to jedna ze sérií, které čtu hned, když další díl vyjde. Vždycky se neskutečně těším a jásám, když držím knihu v ruce a můžu začíst číst. Většinou si vyhradím víkend, abych na ni měla čas a nemusela utíkat k povinnostem, prostě to tak mám ráda a vím, že Angela Marsons mě nezklame a čas, který jejím knihám věnuji, se mi vyplatí. Ani tady tomu nebylo jinak. Je to již 13. díl. Ani se mi tomu nechce věřit, že je to již 7 let co tuto sérii čtu a doufám, že minimálně dalších 7 let budu Určitě si nepřeji, aby Angela přestala psát je to taková krásná závislost.

Vždy se moc těším, jak se vyvíjí osobní život Kim, tak i její party. Miluji jejího psa, v každém dílu na ni chlupáček čeká a je jí super parťákem. Ani zde nechybí její vášeň pro renovaci starých motorek po náročném dni je schopná ještě několik hodin sedět v garáži a opravovat.

Tentokrát se Kim a její team podílí na vyšetřování ztracených žen. Každý den se ztratí jedna žena, která je později nalezená mrtvá se zlomeným vazem. K vyšetřování je přizvaná i stará známá profilovačka Alison, která v minulosti s týmem spolupracovala (již jsme se s ní setkali v 1. a 2. dílu). Vyšetřování je složité a zamotané, všichni se hodně snaží s případem pohnout. Dlouho nejsou ani o kousek blíže cíli, vyšetřování je na mrtvém bodě. Až do chvíle, kdy se na scéně objeví Alison, i když se už nikdy vrátit k práci profilovačky nechtěla týmu hodně pomůže.

Dále tu máme paralelní případ - štafetu (takto se říká starým případům, které se nikdy nevyřešily). Pod křídla si ho vzala oblíbená Kimina kolegyně Stacey, která se však bude zanedlouho vdávat, přesto pracuje aspoň na částečný úvazek, ale i tak prokáže své schopnosti a nenahraditelnost v týmu. Její pátrání se nakonec ukáže jako nápomocné i v hlavním případu zavražděných žen.

V zahraničí už vyšlo 18 dílů a tato série je stále velmi populární. Na Goodreads mají všechny její díly krásné hodnocení, 4,40 je průměr na jeden díl, takže se máme na co těšit to mě hřeje u srdíčka.
Číst víc
28
Mrazivé světlo - Yrsa Sigurdardóttir, 2008
Právě čtu
Mrazivé světlo

Knihy a knižné hrdinky a hrdinovia ma sprevádzajú od útleho veku. Dodnes si presne pamätám vôňu knihy (z roku vydania 1968 Winnetou), ktorú som čítala ako 11 ročná a s napätím som sledovala príbehy červených a bielych bratov. Nezabudnuteľné boli i chvíle ktoré som prežívala s Alfredom Hitchcockom a Tromi pátračmi... S pribúdajúcimi rokmi pribúdali aj prečítané knihy počnúc románmi od Juliette Benzoni, cez sci-fi a fantasy ako Stopárov sprievodca galaxiou, či Hra o tróny až po krimi (najmä severské). Knihy a knižní hrdinovia ma sprevádzajú celý život, mám okolo seba veľa priateľov, ktorí knihy tiež milujú a tak sa často stáva, že keď sa stretneme "nestihneme" si všetko povedať :-) . Mám zopár prianí a jedno z nich je, aby som mala dostatok času a dobrý zrak, na ďalšie knižné príbehy.

Beáta Kaššovicová
Ověřený nákup
27.5.2023
Hranice nám dávají rodiče, bez nich tápeme....
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
"Hranice nám dávají rodiče, bez nich tápeme a vytvářime si hranice vlastní."
V rušnom nákupnom centre hľadajú stratenú matku 6 ročnej Mie. Zvyčajne sa strácajú deti, no v tento deň je to naopak. O pár hodín nájdu telo matky. Kim Stoneová dostane list:
"Musíte mě zastavit, než ublížím někomu dalšímu! Nechci tyhle hrozné věci dělat. Nechci nikoho zabít, ale nemám na vybranou. Nikdy jsem neměl."
Na druhý deň sa v miestnom parku scenár zopakuje, nájde sa mŕtva mama, až na to, že jej syn Archie je nezvestný. Na mieste činu je opäť odkaz pre Kim.
"Říkal jsem Vám, že mě musíte zastavit. Řekl jsem, že se tohle stane. Vkládal jsem do vás veškeré své naděje, že to ukončíte, ale to byla chyba. Nemůžu vám říct, co udělám dál, protože to ješte sám nevím, ale můžete si být jistá, že zemřou další lidé."
Kim Stoneová a jej tím pracujú v maximálnom nasadení aby zastavili páchateľa. No ten pokračuje v zabíjaní...
54 ročná autorka sype jeden príbeh za druhým s absolútnym sebavedomím. Že sú návykové môžem dosvedčiť, veď len koncom marca som začala čítať prvý diel a dnes zatváram jej zatiaľ poslednú preloženú knihu do ČJ. Je až neuveriteľné, že AM sa celých 25 rokov snažila predať svoje príbehy vydavateľstvám, ktoré ju celú tú dobu vytrvalo odmietali. A potom v roku 2014 dostala ponuku z digitálneho vydavateľstva a v priebehu jedného týždňa podpísala zmluvu na prvé 4 knihy! Čo som si vyhľadala na "Wiki" tak naplánovaných je 25 dielov, takže som aktuálne v polovici. Už teraz mi je smutno za knižnými štamgastami Bryantom, Stacey, Pennom, aj otravnou novinárkou Frostovou, no až také dlhé odlúčenie to našťastie nebude. Stačí vydržať do 1.8.2023 na jej ďalšie pokračovanie Spletité lži, ktoré si určite nenechám ujsť.
Smrtící voláni je príbeh s množstvom slepých uličiek a dielikov, ktoré zdanlivo do seba nezapadajú, je ťažké "uhádnuť" vraha, i keď som si v hlave vyskladala svoj vlastný profil ktorý mi ukazoval na jednu postavu... no nakoniec, ak by som mala v tomto tíme niekedy pôsobiť, tak len ako obsluha kávovaru. Viac sa o príbehu nebudem rozpisovať, veď Tí čo tvorbu AM poznajú si ani tento diel nenechajú ujsť.
Číst víc
Zuzana
Neověřený nákup
19.4.2023
Smrtíci volaní
Knihy od Marsons milujem, patrí medzi moje obľúbené autorky. Angela sa hrala s mojím premýšľaním. Snažila som sa odhadnúť vraha a veru dalo mi to zabrať. Začiatok knihy sa mi zdal, že sa naťahuje, miestami zbytočné opisy pre mňa. Niektoré časti sa mi zdali nedôležité a to bola veľká chyba. Nabudúce budem vedieť, že mám čítať pozornejšie. Strašne sa mi páči spolupráca tímu Kim, ich postavy žeriem. Vtipné situácie, napriek vážnosti príbehu. Každá postava má niečo do seba. Oceňujem vynikajúci záver, v ktorom udalosti gradovali. Nevedela som prestať čítať. Angela ma opäť nesklamala a už sa teším na ďalšiu knihu z tejto série. Číst víc

Kupte společně
Smrtící volání - Angela Marsons, Kalibr, 2023
Vražedná mysl - Angela Marsons, Kalibr, 2022
734 Kč

„Předtím se mi smáli a pohrdali mnou pro mou ignoraci a tupost, teď mě nenávidějí pro mé znalosti a vědomosti. Co, proboha, ode mne chtějí?“

Růže pro Algernon - Daniel Keyes, 2016
Růže pro Algernon
Daniel Keyes