Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Audiokniha
Karneval zvířat - Zuzana Dostálová, Témbr, 2023
Audiokniha
Audiokniha
Karneval zvířat - Zuzana Dostálová, Témbr, 2023
Audiokniha

Karneval zvířat
Audiokniha

Audiokniha Karneval zvířat, kterou napsala Zuzana Dostálová. Ponožky, pyžamo, smokink, rum. To všechno si musí zabalit houslista českého symfonického orchestru, když vyrazí na... Číst víc

4,5 4 hodnocení
Nakladatel
Témbr, 2023
Interpret
Délka
10:33

Audiokniha Karneval zvířat, kterou napsala Zuzana Dostálová. Ponožky, pyžamo, smokink, rum. To všechno si musí zabalit houslista českého symfonického orchestru, když vyrazí na zahraniční zájezd po koncertních síních. Číst víc

  • MP3 ke stažení
  • Čeština

279 Kč

Ihned ke stažení

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karneval zvířat - Zuzana Dostálová, Témbr, 2023
Audiokniha
279 Kč

Více o audioknize

Ponožky, pyžamo, smokink, rum. To všechno si musí zabalit houslista českého symfonického orchestru, když vyrazí na zahraniční zájezd po koncertních síních. A přidat k tomu notnou dávku trpělivosti, aby se dovedl tísnit v autobusu i v hotelových pokojích, přežil všechny zastávky na benzinkách rádoby vtipné požadavky kolegů.
Houslista Evžen je navíc dobrák od kosti a svým spoluhráčům vychází vstříc prakticky ve všem: ať už potřebují uvolnit hotelový pokoj pro milostná dostaveníčka, nebo chtějí půjčit peníze. K tomu se zamiloval do flétnistky a netuší, jak jí své city vyjevit.
Zuzana Dostálová ve svém novém románu dává posluchačům nahlédnout do zákulisí orchestru a odhaluje, že poslové výsostného umění často nemají na růžích ustláno. Živit se kulturou není žádný med.Zuzana Dostálová: Karneval zvířat | Čte Ondřej Brousek | Režie Alexandra Bauerová | Zvuk a střih Kate Hamsíková | Hudba Darek Král | Mastering Štěpán Škoch | Natočeno ve studiu All Senses Production s. r.o. | Grafiku CD podle knižní obálky upravila Jana Rybová | Produkce Kateřina Višinská | Vydala Euromedia Group, a.s.– Témbr, v říjnu 2023 | Zuzana Dostálová KARNEVAL ZVÍŘAT | Copyright © Zuzana Dostálová, 2023 | Vydalo Nakladatelství Paseka s. r. o. v Praze roku 2023
Číst víc
Délka
10:33
Naše katalogové číslo
2288259
Styl
romantický
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Témbr
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

4 hodnocení

2
2
0
0
0

Jak se líbila audiokniha vám?

Čtenářské recenze

25.8.2023
Výborné čtení, já jsem si knihu užila. Tak autentické vyprávění se vším, co k němu patří, jsem dávno nečetla. Je smutné, v jakých podmínkách musí pracovat koncertní umělci, na které není tak vidět. Ale právě proto jsou parta, společně hrají, společně večeří, vyprávějí vtipy - a u těch jsem se opravdu bavila. Jó, Míra, ten je nezapomenutelný..
A covidový konec má taky něco do sebe. Svědectví, až jednou lidé zapomenou.
Číst víc
4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený nákup
22.7.2023
Vydejte se na zahraniční zájezd s českým symfonickým orchestrem. Budou Vám stačit ponožky, pyžamo, smoking a rum…. Autobus, hotely, koncertní síně a hlavně muzikanti. Ti se nám představí nejen při hudebních výkonech, ale hlavně jako obyčejní lidé se svými problémy.

Tedy musím říci, že mě kniha překvapila. Po předchozích dílech Zuzany Dostálové jsem čekala asi trochu něco jiného, ale po pár stránkách jsem se začetla a brzy jsem již byla v autobuse společně s Evženem, Fandou i se Štěpánkou….

Když už jsme u těch jmen, za začátku jsem se v nich trochu ztrácela, jména, příjmení, označení podle nástrojů, chvilku mi trvalo se zorientovat.

Autorka nám předkládá road movie, kdy se dostaneme do Německa, ze kterého však uvidíme hlavně hotelové pokoje nevalné kvality, obchodní centra a koncertní sály. Pohled do zákulisí orchestru, místo, které autorka moc dobře zná a předkládá nám ho ve své skutečné podobě.

Jsou tu lidské osudy, mnohdy nelehké, je tu láska k hudbě. Je to vážné i humorné, jsou tu smutné pravdy ze života. Je tu ukázáno, jak je kultura vnímána u nás a v zahraničí a není to zrovna obrázek, který by se nám líbil. Celá kniha byla zvláštní, zajímavá a každý si z ní odnese to své. Konec byl pro mě nečekaný, najednou jiný a to, jak se „opakoval“ osud Evžena a jeho otce v jistém slova smyslu, bylo skvělé.

Rozhodně si pusťte Karneval zvířat do sluchátek a do toho se ponořte do příběhů muzikantů, kteří hudbu milují nade vše.
Číst víc

„Jestli něco dělá ze světa peklo, tak naše očekávání, že by to měl být ráj.“

Prokletí - Chuck Palahniuk, 2012
Prokletí
Chuck Palahniuk