Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Obr z mlhy - Jérôme Loubry, Metafora, 2021

274 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Obr z mlhy - Jérôme Loubry, Metafora, 2021
Obr z mlhy - Jérôme Loubry, Metafora, 2021

Obr z mlhy

Mytická postava obřího sériového vraha se po letech opět objevuje

Listopad 1998: První tělo našel běžec na okraji městského parku. Dítě leželo na zemi – bledé, uškrcené, s fialovými stopami po sevření silnými prsty na krku. Vyšetřováním je... Číst víc

3,7 3 hodnocení
Nakladatel
Metafora, 2021
256 stran
4-5 hodin čtení

Listopad 1998: První tělo našel běžec na okraji městského parku. Dítě leželo na zemi – bledé, uškrcené, s fialovými stopami po sevření silnými prsty na krku. Vyšetřováním je pověřen detektiv Stan Mitchell, který ale navzdory... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

274 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 329 Kč
Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

Listopad 1998: První tělo našel běžec na okraji městského parku. Dítě leželo na zemi – bledé, uškrcené, s fialovými stopami po sevření silnými prsty na krku. Vyšetřováním je pověřen detektiv Stan Mitchell, který ale navzdory bohatým zkušenostem a přirozené houževnatosti nenachází dostatek vodítek. Vrah přezdívaný Obr beze stopy mizí v mlhavých ulicích skomírajícího města. A Mitchellova posedlost jeho dopadením roste.

Březen 2013: Opuštěné předměstí s chátrajícími domy. Z nízkého šedivého nebe padají provazy deště a propůjčují Detroitu ještě bezútěšnější nádech. Z noci se vynořují postavy v kuklách a se samopaly a rozrážejí dveře jednoho z rozpadajících se obydlí. Policejní razie. Dlouho hledaný podezřelý sedí na židli uprostřed místnosti bez světel. Neklade odpor. Naopak – skoro jako by přítomnost policistů přivítal. Z jeho úst vychází jen dvě slova: „Pomozte mi.“ Kdo je tajemný Obr, jehož mohutný stín na město dopadal více než patnáct let a budil ze sna děti i jejich rodiče? A co vyděsilo pronásledovaného zločince natolik, aby se bez odporu vydal policii?

Když se v Detroitu po letech znovu začnou ztrácet děti, musí se policejní veterán Stan Mitchell spojit s mladou inspektorkou Sarah Berkhampovou, aby se mezi starými i současnými případy pokusili najít souvislost. Oba je ale tíží minulost, a než se postaví děsivému Obrovi, budou muset čelit vlastním démonům.
Číst víc
Originální název
Les chiens de Détroit
Počet stran
256
Vazba
pevná vazba
Rozměr
126×209 mm
Hmotnost
362 g
ISBN
9788076251885
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
1075679
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Původ
Nakladatel
Metafora
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,7 / 5

3 hodnocení

0
2
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

25.10.2021
Keď ožije legenda ...
Hneď na začiatok musím povedať, že ma veľmi oslovila anotácia a myšlienka o prípade, kde je vrah prirovnávaný vymyslenej legende. Úvod je skvelý, akčný, napinavý, hneď vás vtiahne do deja, no po približne päťdesiatich stranách príde útlm a ďalších päťdesiat strán kniha stráca na dynamike, čo je trošku škoda. No potom sa to opäť rozbehne a až do konca ma celý prípad veľmi bavil. Čo je vo veci som začala tušiť tesne pred rozuzlením, no záver mi aj tak vyrazil dych. Tak sa takýto typ knihy zväčša nekončí. Za mňa výborný ťah a bodka, ktorá asi viacerých prekvapí.
Dvojica vyšetrovateľov mi bola na jednej strane sympatická, no na tej druhej trochu pochybujem, či by detektívom s ich rozpoložením niekto niekedy vôbec zveril tak dôležitý prípad, nieto ešte dvom takým naraz . No asi posledný knižný detektív, ktorý viacmenej nemal závažnejší problém či už s alkoholom, so ženami, alebo v hlave bol Poirot, tak to beriem .
Číst víc
24

"Čo ma vie dostať je kniha, ktorú keď dočítate, tak si želáte, aby jej autor bol vaším najlepším priateľom, ktorému môžete zavolať, keď by ste chceli." (J. D. Salinger)

Mária Morosková
Ověřený zákazník
27.9.2021
Tak ako som sa minule sťažovala, že som nemala šťastnú ruku na krimi príbehy, tak teraz sa so skvelými kriminálkami asi pretrhlo vrece. Autora som doteraz nepoznala, ale už teraz poškuľujem po ďalšej jeho knihe. Jeho štýl písania mi „sadol“. Veľa dialógov (čo ja naozaj veľmi môžem), málo opisov ale aj tak som si scénu vedela vykresliť. Postavy boli skvelé. Už od začiatku som vedela, že so Sarah (vyšetrovateľka) nebude všetko v poriadku. Na druhej strane Stan, ktorý bol taktiež skvelou postavou. Celý príbeh sa naozaj niesol ako by v hmle. Vedeli sme čo sa dialo, s kým sa dialo, ale nič nebolo jasné a bolo treba všetko poriadne prešetriť. Kniha bola napínavá a nechýbali jej skvelé zvraty a tajomstvá, ktoré pomaly vyplávali na povrch. Som viac ako rada, že som po knihe siahla. Hoc nedostala najvyššie hodnotenie, bola to veľmi vydarená kriminálka. Číst víc

Recenze, kritiky

„Francouzský thriller v amerických kulisách, plný mlhavé atmosféry města, které opouštějí lidé a obydlují duchové.“
– Page des libraires

„Jakmile se do toho pustíte, nedokážete to odložit.“
– La Provence

„Tíživý, velmi temný thriller, který zhltnete na jeden zátah.“
– L'Amour des livres

„Nechte se unést skvěle propracovanou zápletkou, temnou atmosférou ducha upadajícího města a jeho vyděšených obyvatel.“
– Carrefour Savoirs

„Napínavé jako ta nejlepší díla thrillerového žánru.“
– Ouest France

Nakladatelství Metafora

Číst víc

„Kde leží tvůj poklad, tam bude i tvé srdce.“

Harry Potter a relikvie smrti - J.K. Rowling, Jonny Duddle (ilustrácie), 2018
Harry Potter a relikvie smrti
J.K. Rowling, Jonny Duddle (ilustrácie)