Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Slečny - Gaëlle Anne Huon, Metafora, 2021

66 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Slečny - Gaëlle Anne Huon, Metafora, 2021
Přečtená
Slečny - Gaëlle Anne Huon, Metafora, 2021

Slečny
Přečtená

Kouzlo svobody, báječná doba charlestonu a přátelství několika výjimečných žen

Patnáctiletá Rosa se vydává na nebezpečnou cestu přes Pyreneje jako jedna z „vlaštovek“, chudých španělských dívek putujících jednou ročně za prací. V Mauléonu, na francouzské... Číst víc

4,7 3 hodnocení
Nakladatel
Metafora, 2021
304 stran
4-5 hodin čtení

Patnáctiletá Rosa se vydává na nebezpečnou cestu přes Pyreneje jako jedna z „vlaštovek“, chudých španělských dívek putujících jednou ročně za prací. V Mauléonu, na francouzské straně Baskicka, touží nejen najít práci jako šička espadrilek v místní... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

66 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Všude samí lháři - Shari Lapena, Kalibr, 2024

Více o knize

Patnáctiletá Rosa se vydává na nebezpečnou cestu přes Pyreneje jako jedna z „vlaštovek“, chudých španělských dívek putujících jednou ročně za prací. V Mauléonu, na francouzské straně Baskicka, touží nejen najít práci jako šička espadrilek v místní továrně, ale také vpustit do svého života i trochu dobrodružství.

Rozhodnutí vydat se za svobodou ale draze zaplatí… Během dramatické cesty přijde o svou sestru a v Mauléonu se nakonec ocitá úplně opuštěná. Záhy však potkává „slečny“, tři tajemné bohaté ženy, žijící uprostřed baskického venkova v domě plném knih, hudby a šampaňského. Svobodné, zářivé, nespoutané. Okamžitě Rosu přijmou mezi sebe a nabídnou jí domov – s jedinou podmínkou, že musí mít svou vlastní práci.

Kdo vlastně jsou nekonformní, nezařaditelné a tak rozdílné Colette, Thérèse a Véra? Jaká tajemství ukrývají? Světácké slečny vlastně nikdy neměly zkřížit Rosinu cestu… A přesto jí změnily život.
A Rosa zjišťuje, že kromě šikovných prstů na šití má i talent představit si a nakreslit úplně nové modely espadrilek. V kouzelném světě charlestonu, drahých rób, ale i tvůrčího, svobodomyslného přístupu ke světu objevuje samu sebe i vášně svého života…
Číst víc
Počet stran
304
Vazba
pevná vazba
Rozměr
129×206 mm
Hmotnost
414 g
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
1028779
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Původ
Francie
Nakladatel
Metafora
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,7 / 5

3 hodnocení

2
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
16.8.2021
Příběh mladé Španělky Rosy, která se vydává za prací do malého francouzského městečka. Rosa neměla lehký život a ani ve Francii se jí moc nedaří, ovšem až do doby, než ji mezi sebe přijmou „Slečny“…

Od této knihy jsem dostala přesně to, co jsem očekávala – milý, odpočinkový příběh, který ve mně vzbudil emoce. Četla jsem ji na dovolené a skvěle mi sedl.

Příběh je vyprávěn jako vzpomínka a od začátku si nás autorka získá tajemstvím, které pomalu rozplétáme. Ze zvědavosti jsem otáčela stránky a chtěla jsem vědět, jak to bude dál. Kniha je psána jednoduchým jazykem, ale i tak to na mě fungovalo a má představivost jela naplno. Ke konci mi rozhodně ukápla nejedna slza dojetí a emočně jsem si příběh opravdu užívala.

Bavila mě Francie, to, jak žily slečny, bavilo mě prostředí z výroby Espadrilek, bavilo mě číst o tehdy začínajících, nyní slavných módních značkách i o dalších známých osobnostech (jen toho Chaplina bych klidně vynechala).

Nečekejte knihu, která Vám změní život, ale takovou, u které si odpočinete, dojmete se a možná se dozvíte i něco nového.
Číst víc
23.7.2021
Příběh začíná, když „vlaštovky“ – mladé holky (12-17 let) opouštějí rodné Španělsko.

Hlavní hrdinka Rosi a její sestra se s nimi vydávají na dlouho nebezpečnou cestu do Francie, přes Pyreneje, kde budou pracovat v továrně na espadrilky. Chtějí si tak vydělat na věno, aby se mohly dobře vdát. Né vždy se to děvčatům povede a některé ani svůj cíl nedokončí a zemřou při cestě.

Styl jakým je kniha napsána mi hodně sedl – krátké kapitoly mě nutily číst dál a dál…

Rosi neměla už v dětství na růžích ustláno, prošla si velkými životními zkouškami a i přes to se nevzdala, dokázala zůstat celý život pozitivní. Tento příběh ukazuje, jak ženy dokážou být silné a svou pílí a pracovitostí se dostanou tam, kde chtějí, i když v této době to nebylo vůbec jednoduché.

Tohle bylo tak krásné čtení, plné emocí, které ještě dlouho zůstane v mé hlavě.
Číst víc

Nakladatelství Metafora

Číst víc

„Pokud chceš vědět, jaký někdo doopravdy je, všimni si, jak se chová ke svým podřízeným, ne k sobě rovným.“

Harry Potter a Ohnivý pohár - J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor), 2019
Harry Potter a Ohnivý pohár
J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor)