Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Vyvolený
E-kniha

Alex Verus je věštec, který vidí možné budoucnosti – jeho schopnosti ho už dostaly z mnoha svízelných situací. Jenže tentokrát to možná tak snadné nebude. Alex kdysi býval... Číst víc

5,0 3 hodnocení
4. díl série
Alex Verus (CZ)
Nakladatel
FANTOM Print, 2022
320 stran
4-5 hodin čtení

Alex Verus je věštec, který vidí možné budoucnosti – jeho schopnosti ho už dostaly z mnoha svízelných situací. Jenže tentokrát to možná tak snadné nebude. Alex kdysi býval učedníkem temného mága a v jeho službách udělal... Číst víc

  • EPUB MOBI
  • Čeština

189 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Vyvolený - Benedict Jacka, FANTOM Print, 2022
E-kniha
189 Kč

Více o eknize

Alex Verus je věštec, který vidí možné budoucnosti – jeho schopnosti ho už dostaly z mnoha svízelných situací. Jenže tentokrát to možná tak snadné nebude. Alex kdysi býval učedníkem temného mága a v jeho službách udělal spoustu věcí, na které není pyšný.
Uprostřed zvěstí o návratu svého dávného mistra musí Alex čelit následkům svých přečinů v podobě mladého adepta, jemuž jde jen o pomstu. Alex sice změnil svůj život k lepšímu, obává se však toho, co si jeho přátelé – včetně učednice Luny – pomyslí o této temné minulosti. Jenže pokud mají riskovat život, potřebují vědět, za koho vlastně bojují…
Číst víc
Originální název
Chosen
Počet stran
320
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1521579
Styl
mysteriózní, dobrodružný, napínavý
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Spojené království
4. díl série
Alex Verus (CZ)
Nakladatel
FANTOM Print
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

3 hodnocení

3
0
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

Al
Neověřený nákup
31.3.2024
Mám veľmi rada túto sériu o sympatickom a húževnatom mágovi Alexovi Verusovi. Skupina učeníkov okolo Alexa sa v tejto knihe rozrastá. Dej je opäť nabitý efektnými scénami, magický svet je tu premyslený. Autorov štýl je prudko čitateľný. Určite odporúčam. Číst víc
10.6.2022
Autor dokáže v každej ďalšej knihe vymyslieť originálnu dejovú líniu, ktorá síce nadväzuje na ostatné knihy, no stále je pre čitateľa nová. Nie je možné, aby ste sa pri tomto dobrodružstve nudili alebo si pomysleli, že niečo podobné ste už čítali. Autor ma zatiaľ stále príjemne šokoval dynamikou deja, skvelými akčnými scénami, bystrým ironickým humorom a otvorenosťou postáv.

S Alexom Verusom sa nikdy nenudím a priznám sa, že vo štvrtom diely bolo skvelé čítať o tom, ako sa z odpadlíka a vyhnanca stal stred vesmíru hneď niekoľkých ľudí. Počas predchádzajúcich dielov totiž stretol ľudí, z ktorých sa teraz stalo niečo ako rodina. Bolo milé čítať o tom, ako sa doberali, pomáhali si a stáli pri sebe. Atmosféra domova je v niektorých pasážach tak silná, že aj ja sama som sa chvíľami cítila byť členom tejto nesúrodej rodinky.

Príbeh však nie je vonkoncom len milé pokojné rozprávanie. Záhady, ktoré Alex rieši sú čoraz desivejšie a tentokrát na Londýn padol tieň temného mága Richarda Drakha. Alexov život sa ocitá v ohrození, keď sa rozhodne pátrať po dávno stratenej stope a pokúsi sa nájsť dievčinu, ktorá má byť dávno mŕtva. Možno práve Alexovou vinou.

Túto sériu mám v obľúbe aj vďaka obrovskému množstvu emócií, ktoré sa v príbehu mihnú. Hoci je to fantasy žáner a sleduje svoju hlavnú dejovú líniu, hlboko zachádza do osobných detailov postáv a je aj sondou do vzťahov medzi nimi. Nijako ma neprekvapilo, že po prvých sto stranách som už mala za sebou tri výbuchy plaču a nespočet letmých úsmevov.

Viete, Alex je v istom zmysle môj najlepší kamarát. Poznám ho lepšie, ako kohokoľvek na svete a veľmi obdivujem jeho odvahu konať to, čo je správne, nie to, čo je ľahké. Vždy sa postaví za ľudí, ktorých má rád a svojich priateľov si až dojímavo váží. Svet bol k nemu krutý, ale on naň nezanevrel. Je priateľom, po akom túžime všetci a človekom, akým sa v skrytu duše túžime stať. Veľmi ma inšpiruje.

Najúžasnejšie na tom celom je, že neoplýva tak mocnými schopnosťami ako jeho protivníci. Je len obyčajný veštec, takmer bezbranný a predsa sa vrhá po hlave do nebezpečenstva s neochvejnou odvahou. Nie je typickým hrdinom, jeho sila tkvie v jeho charaktere, nie mágii. Dovolí nám nahliadnuť do svojho vnútra, lepšie ho spoznať. Skrátka je vidieť, že keď autor postavu písal, šiel naozaj do hĺbky a zamýšľal sa, nemastil si jej prostredníctvom ego.

Neviem si predstaviť, že by sa mi táto séria nikdy nedostala do rúk. Nemala by som sa čím rozveseliť, keď je mi najhoršie, ani by som si nemohla prečítať Alexove múdra v situáciách, kedy potrebujem poradiť. S Alexom sa totiž dobre chápeme, v mnohých smeroch sme si podobní.

Štvrtý diel som si teda veľmi užila a už sa teším na ďalšie.
Číst víc

„Jestli je na světě něco, za co by stálo umřít, je určitě lepší zůstat kvůli tomu naživu.“

Hlava XXII - Joseph Heller, 2016
Hlava XXII
Joseph Heller