Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Medúzy stárnou pozpátku
E-kniha

Dlouhověkost pohledem vědy

Elixír mládí a pramen nesmrtelnosti hledají lidé odjakživa a současný trend biohackingu to jen potvrzuje. Měříme své životní funkce, řešíme spánek a stravu… ale můžeme se při... Číst víc

4,6 5 hodnocení
Nakladatel
Host, 2022
277 stran
4 hodiny čtení

Elixír mládí a pramen nesmrtelnosti hledají lidé odjakživa a současný trend biohackingu to jen potvrzuje. Měříme své životní funkce, řešíme spánek a stravu… ale můžeme se při své honbě za kvalitním dlouhým životem ... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

269 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o eknize

Čtěte tuto knihu pozorně a dožijte se ve zdraví vysokého věku.

Elixír mládí a pramen nesmrtelnosti hledají lidé odjakživa a současný trend biohackingu to jen potvrzuje. Měříme své životní funkce, řešíme spánek a stravu… ale můžeme se při své honbě za kvalitním dlouhým životem inspirovat i v říši zvířat? Jakou roli v dlouhověkosti hraje genetika a jak s tím vším souvisejí medúzy?

Kniha mladého dánského vědce Nicklase Brendborga hledá odpovědi na otázku, zda se můžeme ve zdraví dožít vysokého věku, upozorňuje na zajímavé výzkumy z oblasti dlouhověkosti a srozumitelně a zábavně vysvětluje vědecké objevy. Dozvíte se, proč je dobré darovat krev, kdo byl autorem první diety a jak dlouho se dá vydržet bez jídla. Z nejnovějších poznatků pak vycházejí doporučení, co můžeme udělat pro to, abychom žili déle a zdravěji.
Číst víc
Originální název
Jellyfish Age Backwards
Počet stran
277
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1825355
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Dánsko
Nakladatel
Host
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,6 / 5

5 hodnocení

3
2
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

35
Sexkomiks - Philippe Brenot, 2017
Právě čtu
Sexkomiks

Som knihomoľka, ktorá číta súčasne aj 5 kníh. Ako prvú knihu som prečítala Pána prsteňov a odvtedy milujem fantasy a čítam, čítam a čítam. Najviac milujem fantasy a non-fiction, ale čítam všetky žánre. Rôzne prečítam 120-160 kníh. Tak ako to ja hovorím, každá kniha má svojho čitateľa len si ho musí nájsť, preto píšem odporúčania, nie recenzie. Viac z môjho sveta nájdeš na Instagrame @denny_medziriadkami @_dennyto

Denisa Tomíková
Ověřený zákazník
18.3.2023
Knihu zrejme zaradím medzi najlepšie prečítané knihy roka 2023 x oblasti náučná
Odporúčam každému, kto má rád náučnú literatúru, témy o zdravý a zaujímavé knihy, ktoré opisujú rôzne vedecké výskumy a poznatky o prírode, živočíchoch aj ľuďoch. Ja som si rozhodne prišla na svoje a som z knihy nadšená.

Autor knihu napísal veľmi dobrým, čítavým a zaujímavým štýlom. Aj keď občas zachádza do podrobností a nie každému by to mohlo byť po chuti, tak ja som sa pri čítaní nenudila a brala som všetky tieto odborné informácie ako obohatenie. Autor sa zaoberá aj otázkou, ako predĺžiť život a produktívne obdobie človeka.

Sme zložité organizmy, príroda a vedecký pokrok dávajú odpovede na mnohé otázky. Kniha nie je návodom na dlhovekosť a to, prečo nejaký zázračný liek na dlhovekosť existovať nebude ešte nejakú dobu, tak aj toto sú veci, ktoré sa v knihe dočítaš.
Číst víc
21

Nadšená knihomoľka, ktorá píše o knihách aj na Instagrame → @citam_citas.

Lea Vasková
Ověřený zákazník
11.3.2023
Ľudia nie sú ani zďaleka tými najdlhšie žijúcimi tvormi na planéte, a to aj napriek tomu, že dosiahli najväčší pokrok. Prečo je to ale tak? Je možné, že naše telo nie je schopné dožívať sa viac než 122 rokov? Máme pohodlie, dokážeme sa zdravo stravovať a poskytnúť svojmu telu všetko, čo potrebuje. Aj napriek tomu ale nedokážeme prekonať určité hranice v dĺžke našich životov. Chybná nie je ani naša fyzická stránka, či veľkosť - oveľa viac sa dožívajú malé medúzy i veľké žraloky. Čím to teda je?

Nicklas Brendborg je dánsky vedec, ktorý sa zaoberá otázkami starnutia. Vo svojej knihe nám ukazuje starnutie zo všetkých možných strán. Prechádza od faktografických výskumov cez rozličné teórie až po tie najzaujímavejšie príbehy, s akými sa v oblasti starnutia môžeme stretnúť. Trpezlivo a jednoducho čitateľovi vysvetľuje, čo funguje a kde by sme mohli ako ľudstvo vidieť potenciál nielen vo zvýšení veku, ktorého sme schopní dosiahnuť, ale najmä v predĺžení produktívneho obdobia.

Hoci ma táto kniha zaujala najmä obálkou, obsah veľmi nezaostával. Autor podával tému zaujímavo a pri čítaní som nemala pocit, že je tam nejaká strana navyše, alebo že sa začínam nudiť. Odborné veci zachádzajú do detailov trochu viac, než by možno bežný čitateľ očakával, ale zas rozšírenie obzorov nie je nikdy na škodu. Vďaka knižke som sa dozvedela mnoho zaujímavých a podnetných informácií. Za mňa veľmi dobré čítanie.

Ak aj vy premýšľate nad tým, ako predĺžiť svoj život a dožiť sa vysokého veku, táto kniha by vám mohla byť nápomocnou.
Číst víc
4.1.2023
Dán Nicklas Brendborg sa venuje téme dlhovekosti a prístupnou formou sprostredkúva najnovšie vedecké poznatky aj laikom. A robí to dobre. Nie je to teda úplne na rýchločítanie, predsa len vám potrebuje objasniť nejaké pojmy, ale tým že rozsah knihy je príjemných sotva 250 strán, tak sa nemusíte báť dlhých opisov.

Ja mám takéto knižky z vedeckého prostredia, plne zaujímavých výskumov, príbehov aj náhod rada. Medúzy sú presne toto. Čo veda vie (a čo by rada vedela) o dlhovekosti a koľko ale! každy výskum má. Veľa. To čo sa javí ako logické riešenie narazí na fakt, že naše telo je príliš zložité, jedno súvisí s druhým, tretím, štvrtým…, niečo o ňom stále nevieme a naviac v ňom nežijeme len my, ale spoločnosť nám robí napríklad aj mikrobiota. Jednoduché riešenia tu neexistujú.

Kniha nie je návodom, ako žiť dlho, ale to je jasné už s podtitulu. Nejaké závery sa síce ponúkajú, ale tie vlastne už poznáte. Hýbte sa, kvalitne jedzte, dobre spite, nestresujte sa, stretávajte sa s ľudmi, s ktorými je vám fajn. Nejaký ten pôst a otužovanie vám tiež prospejú. Darujte krv a čistite si zuby! A prečo neexistuje a ešte dlho nebude existovať zázračný liek na starobu, to sa dozviete v Medúzach. Koniec koncov, vysokého veku sa už i tak dožívame. To, ako sa ho dožiť aj v zdravom tele tiež už poznáme a keď budeme poznať pozadie prečo je to tak, som si istá, že sa nám budú dodržiavať jednoduchšie.
Číst víc

Nakladatelství Host

Číst víc

„Jejich životy jsou součástí mého příběhu a jiných příběhů, které se pod slunečnou oblohou vsouvají do jediného příběhu lidského života.“

Peníze od Hitlera - Radka Denemarková, 2021
Peníze od Hitlera
Radka Denemarková