Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Migrace a (i)migranti v Česku - Dušan Drbohlav a kolektív, SLON, 2011

275 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Migrace a (i)migranti v Česku - Dušan Drbohlav a kolektív, SLON, 2011
Migrace a (i)migranti v Česku - Dušan Drbohlav a kolektív, SLON, 2011

Migrace a (i)migranti v Česku

Kdo jsme, odkud přicházíme, kam jdeme?

Kniha Migrace a (i)migranti v Česku, kterou napsa Dušna Drbohlavn, popisuje a vysvětluje migrační a integrační realitu Česka na pozadí poměrně známých faktů a souvislostí... Číst víc

Nakladatel
SLON, 2011
208 stran
3 hodiny čtení

Kniha Migrace a (i)migranti v Česku, kterou napsa Dušna Drbohlavn, popisuje a vysvětluje migrační a integrační realitu Česka na pozadí poměrně známých faktů a souvislostí systematicky... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Noční dům - Jo Nesbo, Kniha Zlín, 2024

Více o knize

Kniha Migrace a (i)migranti v Česku, kterou napsa Dušna Drbohlavn, popisuje a vysvětluje migrační a integrační realitu Česka na pozadí poměrně známých faktů a souvislostí systematicky .

Je postavena na konceptuálním rámci tzv. migračního přechodu, který zobecňuje v evropské realitě často pozorovanou skutečnost, že státy mění charakter své migrační situace s měnícím se socioekonomickým stupněm své vyspělosti - konkrétně jde o transformaci zemí z pozice migračně "saldově ztrátových" do pozice zemí "saldově ziskových", probíhající v důsledku modernizačního procesu. Autoři k dané problematice přistupují systematicky a komplexně, aniž text zatěžují složitými teoretickými výklady. Zároveň jsou některá aktuální témata představena hlouběji nebo úplně nově - jde např. o dopady globální ekonomické krize na migrační situaci Česka, o souvislost migračních parametrů s makroekonomickými charakteristikami, migrační politikou a postoji majority vůči cizincům, o postavení migrantů v českém sociálním systému, o téma prostorového rozmístění cizinců uvnitř Prahy, či komparativní srovnání českých migračních trendů s realitou v Polsku a Maďarsku.

Kniha je díky svému komplexnímu pojetí a formě zpracování přístupná širokému okruhu čtenářů od laiků, přes studenty společenskovědních disciplín až po odbornou veřejnost.
Číst víc
Počet stran
208
Vazba
pevná vazba
Rozměr
153×235 mm
Hmotnost
263 g
ISBN
9788074190391
Rok vydání
2011
Edice
Studie
Naše katalogové číslo
103890
Jazyk
čeština
Nakladatel
SLON
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Nejlepší způsob, jak se zbavit nočních můr, je převyprávět je do záchodové mísy a pak spláchnout.“