Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Sisi
E-kniha

Císařovniny hvězdy

Vídeň 1863. Fascinující pohled do života legendární císařovny Sisi očima její kadeřnice a nejbližší důvěrnice Fanny Angererové. Během jedné divadelní premiéry ve vídeňském... Číst víc

5,0 4 hodnocení
Nakladatel
Ikar CZ, 2024
352 stran
5 hodin čtení

Vídeň 1863. Fascinující pohled do života legendární císařovny Sisi očima její kadeřnice a nejbližší důvěrnice Fanny Angererové. Během jedné divadelní premiéry ve vídeňském Burgtheatru upoutá císařovnu Alžbětu nádherný ... Číst víc

  • EPUB MOBI
  • Čeština

319 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Více o eknize

Vídeň 1863.
Fascinující pohled do života legendární císařovny Sisi očima její kadeřnice a nejbližší důvěrnice Fanny Angererové. Během jedné divadelní premiéry ve vídeňském Burgtheatru upoutá císařovnu Alžbětu nádherný účes představitelky hlavní role, a tak si následně vyžádá setkání s její kadeřnicí. Mladá Fanny, nemanželská dcera porodní báby, sotva dokáže pochopit své štěstí: Má se stát císařovninou osobní kadeřnicí!
Číst víc
Originální název
Sisi. Die Sterne der Kaiserin
Počet stran
352
Rok vydání
2024
Edice
Významné ženy
Naše katalogové číslo
2321140
Styl
životopisný, historický
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Německo
Nakladatel
Ikar CZ
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

4 hodnocení

4
0
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

12.2.2024
Po delší době jsem se pustila do historické knihy. Jedná se spíše o zbeletrizovaný životopis císařovny SISI a její kadeřnici. Jelikož autorka neměla tolik podkladů, aby mohla napsat román dle skutečných událostí. Napsala to takto. Císařovna a hlavně Fanny si své soukromí velmi chránily a dodnes se toho moc nedochovalo, tak autorka zapojila svou fantazii a úžasné dílo je na světě.
Já se přiznám, než jsem začala číst, tak jsem o SISI moc nevěděla, nikdy mě moc nezajímala a na rozdíl od Královny Alžběty, kterou mám slušně načtenou, jsem SISI nikdy nevěnovala pozornost a spíše naopak jsem ji úplně přehlížela. Ale, když jsem si přečetla anotaci, že tento příběh není jen o Sisi, ale i o její kadeřnici, tak mě to moc zaujalo a musím říct, že i historicky obohatilo. Jsem ráda, že i na základě těchto „románů pro ženy“ se můžu takto něco dozvědět a doplnit si znalosti.
Tohle bylo tak krásné a skvěle napsané. Je to přesně čtení pro ty, které máte rády rodinné ságy, třeba od Anne Jacob. Moc doporučuji. Krásně mě čtení zahřálo na srdci.
Číst víc
4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
28.1.2024
Kdo by neznal císařovnu Sisi. Rozhodně nebylo lehké k ní proniknout. Od koho jiného bychom se mohli dozvědět více než od její věrné kadeřnice. Od ženy, která s ní trávila každý den, mohla se dotýkat jejich vlasů i jejich myšlenek.

Císařovna Alžběta Rakouská, alias Sisi, si velice zakládala na svých vlasech. Pečlivě kontrolovala každý vlas, který vypadl, chtěla vlasy zdravé i náležitě upravené. Během divadelního představení si všimla nádherného účesu hlavní herečky a vyžádala si setkání s její kadeřnicí. Mladá Fanny se tak stala osobní kadeřnicí císařovny a díky jejím bystrým úvahám byla možná i něčím víc.

Miluji zbeletrizované životopisy a již od mládí mám ráda císařovnu Sisi. Filmy s Romy Shneider jsem viděla několikrát a přečetla jsem i jiné knihy o Sisi. Když jsem dočetla tento příběh, úplně mě nalákal, abych se podívala i na některý z filmů o krásné císařovně.

Celý příběh je psán svižně, lehce, mile i poutavě. Nutí vás číst dál, chcete se dozvědět víc a stále nemáte dost. Abyste nebyli zklamaní, je to kniha spíše o kadeřnici Fanny. Celý příběh nám vypráví ona, čteme tak o jejích myšlenkách a pocitech a Sisi pouze pozorujeme. Ale i tak, nebo možná právě proto, mě to moc bavilo. Fanny i Sisi si rozhodně zamilujete. Jsou to dvě silné a chytré ženy.

V knize se také dozvíte spoustu nového. Třeba to, jak se žilo v Rakousku kolem roku 1860 a to jak u císařského dvora, tak u těch nejchudších lidí. Velice mě například zaujalo, jaké sňatky byly povoleny a jaké ne, kdo o tom vůbec rozhodoval, jak se to kontrolovalo a dodržovalo. Rozhodně bylo vidět, jakou práci si autorka dala, něž zjistila všechna historická fakta.

Při čtení jsem si dohledávala obrázky a fotografie jak Sisi, tak i Fanny a zaměřila jsem se hlavně na krásné účesy, o kterých je v knize hodně psáno.

Kniha je pro všechny milovníky historie, životopisných knih, ale i pro ty, kdo mají rádi romantické příběhy.
Číst víc

Nakladatelství Ikar CZ

Číst víc

„A je to tahle chvíle, skutečnost, že mě nenecháváš odejít, kterou připisuju na seznam svých důvodů, proč právě ty.“

Počkej na moře - Veronika Opatřilová, 2022
Počkej na moře
Veronika Opatřilová