Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Až najdu klíč - Alex Ahndoril, Lars Kepler, Host, 2023

381 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Až najdu klíč

Lars Kepler se vrací na místo činu s novým pseudonymem

Lars Kepler přichází s napínavou detektivní sérií — pod novým pseudonymem! Soukromá vyšetřovatelka Julie Starková přijímá u sebe v kanceláři neohlášenou návštěvu. Per Günter... Číst víc

2,7 12 hodnocení
1. díl série
Klíč
Nakladatel
Host, 2023
272 stran
4-5 hodin čtení

Lars Kepler přichází s napínavou detektivní sérií — pod novým pseudonymem! Soukromá vyšetřovatelka Julie Starková přijímá u sebe v kanceláři neohlášenou návštěvu. Per Günter Mott, který je jedním z... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

381 Kč

Cena v knihkupectví: 399 Kč
Skladem > 5 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Z kolekce: Knižní dárky pro detektivní nadšence

Zobrazit více kolekcí

Z kolekce: Knihy pro sváteční čtenáře

Zobrazit méně kolekcí

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

Lars Kepler přichází s napínavou detektivní sérií — pod novým pseudonymem!

Soukromá vyšetřovatelka Julie Starková přijímá u sebe v kanceláři neohlášenou návštěvu. Per Günter Mott, který je jedním z majitelů úspěšné rodinné firmy, se předchozího dne zúčastnil schůze správní rady firmy a povečeřel na svém panství v severozápadním Švédsku. Ráno pak v mobilu našel fotografii zkrvaveného svázaného muže s pytlem na hlavě. Kvůli výpadkům paměti způsobeným velkým množstvím vypitého alkoholu ale netuší, jak se snímek do jeho telefonu dostal a kdo je na něm zachycený. Ze strachu o svoji pověst si Per Günter chce Julii najmout, aby očistila jeho jméno, než se do případu vloží policie.

Julie požádá svého bývalého manžela Sidneyho Mendelsona, který pracuje u městské policie, aby si vzal volno a s vyšetřováním jí pomohl. Stále ještě trochu doufá, že by to mohla být šance získat ho zpět. Julie a Sidney se společně vydají do honosného sídla, kde se postupně seznamují se všemi členy rodiny Pera Güntera. A jak se brzy ukáže, každý z nich má své tajemství.
Číst víc
Originální název
Jag Kommer Att Hitta Nyckeln
Počet stran
272
Vazba
pevná vazba
Rozměr
135×205 mm
Hmotnost
352 g
ISBN
9788027518180
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2094987
Styl
napínavý
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Švédsko
1. díl série
Klíč
Nakladatel
Host
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

2,7 / 5

12 hodnocení

2
2
2
2
4

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

25.3.2024
Sklamanie
Tešila som sa na niečo, čo malo pripomínať Larsa Keplera, len v softovom prevedení. To bola aspoň moja predstava. Lenže toto bola totálna nuda. V knihe sa absolútne nič nedialo, až som sa dostala do štádia, že ma už ani nezaujímalo, kto je vrah. Neprepracované postavy, žiaden dej, ktorý by vás vtiahol. Málokedy nedočítam knihu, ale tu sa to stalo. Škoda. Počkám si na Keplera. Číst víc
Jana S.
Neověřený nákup
7.2.2024
Sklamanie
Veľmi slabé, prekomplikované rodinné opletačky, čudné hlavné postavy. Od dvojice autorov som prečítala všetky knihy, ale toto ma sklamalo. Číst víc
22

Žijem knihami a to hovorí za všetko :-)

Milan Buno
Ověřený nákup
10.1.2024
Nová séria od obľúbeného Larsa Keplera, alias manželov Ahndorilovcov, teraz teda pod pseudonymom Alex Ahndoril. Treba uznať, že to má spád, dobré dialógy, kniha nie je hrubá, číta sa ľahko. Je v duchu Agathy Christie – uzavretý okruh podozrivých, dokonca všetci z jednej rodiny. Aj záverečné rozuzlenie Julie Starkovej v knižnici ich domu je a la Agatha.
Ale žiaľ, na sériu Joona Linna to ani zďaleka nedosahuje. Vnímam to ako takú malú odbočku manželov, malú zábavku, ktorá by mala mať nakoniec tri diely. Taká oddychovka, ktorej chýba viac napätia. Je to vyšetrovanie v pokojných vodách, hoci fotka so zakrvaveným neznámym mŕtvym sľubovala oveľa viac.

Nechytila ma ani Julie Starková, ktorá má za sebou traumatický zážitok, aj rozvod s manželom (ktorého si teraz ako policajta prizvala k prípadu a postranným úmyslom je získať ho nielen do svojej súkromnej detektívnej kancelárie, ale aj späť do svojho života), no nezískala si moje sympatie. Jej správanie ma občas vytáčalo, nesedelo mi, nestotožnil som sa s ňou...a to treba na naozaj dobrých knihách. Lebo už tam nebol nikto iný, žiadna iná postava, ktorá by mi sadla (ani jej manžel policajt, ktorý bol teda na tom lepšie, no na policajta sa správal dosť pasívne, poddajne a niekedy nechápavo).
Číst víc
7

Rada citam uz od zakladnej skoly. Vtedy som zvykla chodit do kniznice aj kazdy den ???? Teraz citam menej, ale stale velmi rada. Milujem pocit, ked sa zacitam do novej knihy, pribeh ma pohlti, som sucast deja, predstavujem si postavy a tesim sa, ked si vecer konecne mozem citat.

Lucia Tomkova
Ověřený nákup
5.1.2024
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
Kupila som si ju a potom som si precitala viacero skor negativnych recenzii. Zacala som ju citat s mensimi obavami, ci to nebola chyba, ale bola to prijemna detektivka, nie je to must-read, ale ani najhorsie.
Niektore myslienky a pohnutky hlavnej hrdinky bolo trosku zvlastne, alebo som nepostrehla vysvetlenie. Dej a tema podla mna dobre vystavana, ale klasicky Kepler sa mi asi paci viac.
Číst víc
Lucie
Neověřený nákup
5.12.2023
Kniha se čte jedním dechem. Doporučuji hlavně milovníkům klasických detektivek ve stylu Agathy Christie. Číst víc
Emilie
Neověřený nákup
28.11.2023
Lars Kepler ani v hávu klasické detektivky nezklamal - pro milovníky Agathy Christie super! Napínavá, promyšlená, brilantní kniha. Číst víc
Petr Král
Neověřený nákup
22.11.2023
Nehodné jména slavných autorů.Lituji zakoupení tohoto superdíla z kategorie Večery pod lampou.Primitivní obal už by měl každého varovat před koupí románu. Číst víc
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Ověřený zákazník
20.10.2023
Nádych klasickej detektívky
Manželskú dvojicu píšucu pod pseudonymom Lars Kepler určite väčšina z vás pozná a teraz prichádzajú s novou krimi trilógiou Kľúč pod pseudonymom Alex Ahndoril (vzniklo z ich skutočných mien).
V prvej časti Až najdu klíč požiada člen bohatej rodiny súkromnú vyšetrovateľku Juliu Starkovú o vyriešenie nezvyčajného prípadu, kedy si on sám našiel v mobile fotografiu zakrvaveného muža s vrecom na hlave. Na nič si nepamätá, pretože po večeri správnej rady firmy, v ktorej sú jeho príbuzní, veľa popil a má výpadok pamäte. Kto je muž na fotografii? Je mŕtvy a on sám je vrahom? Na vyriešenie možnej vraždy si Julia prizve exmanžela Sida a spoločne sa pokúsia rozmotať tento zamotaný prípad. Ale nebude to vôbec jednoduché.
Ak máte radi klasické detektívky á la Agatha Christie, táto sa vám určite bude tiež páčiť. Je stavaná na dialógoch a konaniach postáv, z ktorých vám niektoré možno budú liezť na nervy. U mňa to bola práve Julia, lenže ona sama prežila traumu a ukrýva v sebe smútok a bolesť. Dej je prepletený viacerými rodinnými tajomstvami, ktorých odhalenie bude veľmi zaujímavé. Príbeh je jednoduchý, ale i napriek tomu zamotaný a čitateľ bude sám chcieť odhaliť páchateľa. Mne sa to podarilo, ale celkový dojem z knihy mi to nepokazilo. Miestami sa na niektorých hláškach nasmejete, inde by som zas pridala viac popisov. Romantická linka mi liezla na nervy, ale na druhej strane som trošku hlavnú postavu chápala i ľutovala. Koniec je otvorený a veľmi pútavý. Ja sa už teraz teším na pokračovanie a verím, že bude ešte lepšie než táto prvá časť. A čo s tým všetkým má spoločné kľúč? To si už budete musieť prečítať vy:) Určite budete spokojní. 7*/10*
Číst víc

Recenze, kritiky

Alexander a Alexandra svou novou sérií dokazují, jak výjimečnými autory jsou; můžeme zde sledovat superchytrou a komplikovanou soukromou vyšetřovatelku Julii Starkovou, která jako novodobá slečna Marplová řeší zvláštní a sugestivní záhady.
Helena Ljungströmová, redaktorka nakladatelství Albert Bonniers

Rádi píšeme jako Lars Kepler a nehodláme s tím přestat, ale série Klíč nám poskytla příležitost prozkoumat naši vášeň pro klasickou detektivku. Detektivní příběh, kde je v centru dění samotná záhada okolo vraha, je podle nás neuvěřitelně vzrušující. Když čelíte opravdové logické hádance, postupně sbíráte nápovědy a pokoušíte se najít vodítka v každém dialogu postav, je v tom cosi nesmírně lákavého.
Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril

Až najdu klíč je čtivá, chytlavá a napínavá detektivka, která si vás rychle získá. Nejenže se budete snažit rozlousknout, kdo je vrah, ale také odhalit Juliinu tajemnou minulost i důvod rozpadu jejího manželství se Sidneym.
Databázeknih.cz o knize Až najdu klíč

První díl série Klíč představuje skvěle odvedené řemeslo. Když se do něho ponoříte, prožijete pár dnů v úplně jiném světě. A nechte se překvapit, jestli tam někde za rohem náhodou nečeká Hercule Poirot nebo slečna Marplová. Ale i kdyby ne, věřím, že svérázná soukromá vyšetřovatelka Julie Starková to za ně dotáhne do konce.
— překladatelka Karolína Kloučková o knize Až najdu klíč

Autori

Číst víc

Nakladatelství Host

Číst víc

„Jejich životy jsou součástí mého příběhu a jiných příběhů, které se pod slunečnou oblohou vsouvají do jediného příběhu lidského života.“

Peníze od Hitlera - Radka Denemarková, 2021
Peníze od Hitlera
Radka Denemarková