Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Audiokniha
Zvedá se vítr - Kateřina Surmanová, Témbr, 2023
Audiokniha
Audiokniha
Zvedá se vítr - Kateřina Surmanová, Témbr, 2023
Audiokniha

Zvedá se vítr
Audiokniha

Audiokniha Zvedá se vítr, kterou napsala Kateřina Surmanová. Píše se rok 1997 a jižní Moravu sužují katastrofické povodně. Ve stínu všepožírajícího živlu navíc dojde v Hodoníně... Číst víc

2,8 4 hodnocení
Nakladatel
Témbr, 2023
Interpret
Délka
11:15

Audiokniha Zvedá se vítr, kterou napsala Kateřina Surmanová. Píše se rok 1997 a jižní Moravu sužují katastrofické povodně. Ve stínu všepožírajícího živlu navíc dojde v Hodoníně k vraždě. Mrtvolu krásné dívky najde v lese ... Číst víc

  • MP3 ke stažení
  • Čeština

379 Kč

Ihned ke stažení

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Zvedá se vítr - Kateřina Surmanová, Témbr, 2023
Audiokniha
379 Kč

Více o audioknize

Píše se rok 1997 a jižní Moravu sužují katastrofické povodně. Ve stínu všepožírajícího živlu navíc dojde v Hodoníně k vraždě. Mrtvolu krásné dívky najde v lese parta dětí a rozhodne se vypátrat viníka. Jeden z kamarádů, Filip, má totiž zvláštní dar: dokáže komunikovat s duchy. Když zanedlouho policie zatkne pachatele, každý si myslí, že je po všem, ale smrt je nenasytná šelma.
Uplyne víc jak dvacet let a ničivá síla se na Hodonín žene znovu. Přichází tornádo a s ním se vrací všechny staré příběhy, traumata a bolesti, které trápí obyvatele i město. Osud se snaží opsat kruh a dokonat tragédii – a Filip se mu chce postavit. Ale pokud má neštěstí odvrátit, musí se bývalá parta dát zase dohromady a čelit tajemné síle společně.
Zvedá se vítr, na krajinu padá temnota a kamarádi stojí tváří v tvář vlastním pochybám, přírodě i času…Kateřina Surmanová: Zvedá se vítr | Čte Jiří Vyorálek | Režie Marek Štifter | Zvuk, střih a mastering studio ArtDOG | Hudba Marek Štifter | Natočeno ve studiu ArtDOG | Grafiku podle knižní předlohy adaptovala Jana Rybová | Produkce Marek Štifter | Supervize Kateřina Višinská | Vydala Euromedia Group, a. s. – Témbr, v listopadu 2023 | Nahrávka vznikla podle knihy: Kateřina Surmanová | ZVEDÁ SE VÍTR | Copyright © Kateřina Surmanová, 2023 | All rights reserved. | Vydala Euromedia Group, a. s. – Kalibr, 2023
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

2,8 / 5

4 hodnocení

0
2
0
1
1

Jak se líbila audiokniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
28.9.2023
Tato kniha se vám dostane pod kůži i do všech zákoutí vaší mysli. Slibuji, že se po dočtení budete na spoustu věcí dívat už navždy jinak….

Povodně zasáhly jižní Moravu, ničí vše, co jim přijde do cesty, a navíc parta dětí najde mrtvolu krásné dívky. Filip, který vidí duchy, se rozhodne vypátrat vraha. Po více než dvaceti letech se žene další pohroma – tentokrát vítr, který si s sebou bere vše – auta, domy, ale i životy.

Po knize Šepot z lesa, ze které jsem byla nadšená, jsem neváhala ani minutu a okamžitě jsem si přečetla i Zvedá se vítr. Jsem ráda, že se má vysoká očekávání naplnila.

Příběh je nakombinován vyprávěním z minulosti, z přítomnosti, čekají nás podrobnější informace o povodních i o hurikánu. Postupně autorka přidávala, spojovala, prolínala, až nám řekla vše, co bylo potřeba a čtenář si vše posbíral a poskládal a po téměř tři sta stranách si mohl oddechnout. Je to čtivé, napínavé, smutné, ale i dojemné.

Moc mě baví kombinace skutečnosti, fikce a nadpřirozena. Nevěřila bych, že to k sobě půjde tak skvěle. Prožívala jsem pocity lidí při ničivých záplavách i hurikánu, zároveň jsem se místy bála. V některých situacích jsem měla oči přilepené na řádky a ani jsem nedýchala. K tomu všemu jsem si zavzpomínala na devadesátky, ve kterých jsem vyrůstala, takže nejednou jsem v příběhu potkala dobře známé momenty.
Kolikrát mi běhal i mráz po zádech, i když po dočtení knihy toto rčení už raději nebudu používat….

Autorka má svůj nezaměnitelný, osobitý a originální styl. Potvrdila to svou druhou knihou. Já si ho zamilovala, takže už teď vím, že ať Kateřina Surmanová napíše cokoliv, já si to moc ráda přečtu.
Číst víc
Jana Luknarová
Neověřený nákup
10.9.2023
Pre mňa po prvej knihe šepot lesa obrovské sklamanie.velmi slabá nudná kniha s ako nasilu vymysleným príbehom.tazko sa číta a je nezaujmava.tiez mi veľmi vadí ze tam autorka pretláča svoje libelarne nazory a rieši covid.niektore typy ľudí doslova uráža.to do takehoto typu beletrie naozaj nepatrí Číst víc

„Kdo by miloval dokonalost? Ne, láska vyžaduje starostlivost. A starostlivost potřebuje nacházet na milovaném člověku chyby, touží po zranitelnosti a křehkosti. Láska chce léčit. A léčit dokonalost není třeba. Dokonalé nelze milovat, pouze zbožňovat.“

Oběť Molochovi - Asa Larsson, 2021
Oběť Molochovi
Asa Larsson