Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Fotograf z Mauthausenu - Rubio Salva, Pedro Colombo (Ilustrátor), Garamond, 2023

326 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Fotograf z Mauthausenu

grafický román

Fotograf Francisco Boix uprchne z frankistického Španělska do Francie, za války je však zajat Němci a skončí v koncentračním táboře Mauthausen. Shodou okolností se stane... Číst víc

4,3 6 hodnocení
Věk
15+
Nakladatel
Garamond, 2023
Počet stran
112

Fotograf Francisco Boix uprchne z frankistického Španělska do Francie, za války je však zajat Němci a skončí v koncentračním táboře Mauthausen. Shodou okolností se stane fotografickým asistentem zvráceného důstojníka SS, který... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

326 Kč

Skladem 3 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024
Fotograf z Mauthausenu - Rubio Salva, Pedro Colombo (Ilustrátor), Garamond, 2023
326 Kč

Více o knize

Komiksový román podle skutečných událostí, který jde ve stopách legendárního Mause.

Fotograf Francisco Boix uprchne z frankistického Španělska do Francie, za války je však zajat Němci a skončí v koncentračním táboře Mauthausen. Shodou okolností se stane fotografickým asistentem zvráceného důstojníka SS, který dokumentuje úmrtí vězňů. Francisco si uvědomí, že má v rukou nepopíratelné důkazy hrůzných nacistických zločinů. K jeho cíli přežít se přidá posedlost ukázat toto šokující svědectví celému světu. Podaří se mu nebezpečný plán uskutečnit?
Číst víc
Originální název
The Photographer of Mauthausen
Počet stran
112
Vazba
pevná vazba
Rozměr
200×285 mm
Hmotnost
570 g
ISBN
9788074075735
Rok vydání
2023
Věkové doporučení
15+
Naše katalogové číslo
1919721
Ilustrace
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Španělsko
Nakladatel
Garamond
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,3 / 5

6 hodnocení

2
4
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

3.7.2023
Čtení i pro nečtenáře, tak bych v jednoduchosti popsala tento grafický román. Stačí když knihu jen někomu půjčíte, ten ji otevře, a už je lapen a bude číst, dokud knihu nedočte :-) To garantuji mám vyzkoušeno :D

U mě se jedná taky o první setkání s komiksem grafickým románem a byla jsem naprosto nadšená, jak se krásně četl. Zpracování je neskutečně dokonalé. Je to tak realistické, že jsem někdy měla pocit, že se dívám na fotku.

Už jsem přečetla spoustu románů z dob 2. světové války. Příběh jako takový byl zajímavý, dojemný, silný. Tyto příběhy o hrůzách z koncentračních táborů se nečtou lehce, vždy se jedná o strhující příběh, většinou ještě doplněný o skutečné události. I tady byl hlavní hrdina Francisco Boix skutečný fotograf. Fotograf, který si svou kariéru představoval určitě jinak!

Smutné, kruté, dojemné vše na jednom místě v krásném vydání.

Moc doporučuji!
Číst víc
4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
27.5.2023
Grafický román, který nás zavede do Mauthausenu v době druhé světové války. Francisco Boix, vězeň číslo 5185, se rozhodl, společně se svými kamarády, ukrást fotografie, které dosvědčují, jaké hrůzy se v táboře dějí. Chce světu dokázat pravdu a udělá pro to cokoliv.

Moc ráda čtu knihy z období druhé světové války, ale grafický román? Navíc podle skutečných událostí? Popravdě jsem si to vůbec nedovedla představit. Zatím jsem neměla příležitost si nějaký grafický román přečíst, nečtu ani komiksy, tak jsem se toho trochu bála, ale naprosto zbytečně.

Do příběhu jsem se dokázala ponořit, dokázala jsem ho prožít. Je to stejně smutné a bolavé, jako když čtu klasický román. Bála jsem se také, aby toto vážné téma nevyznělo moc povrchně, ale opak byl pravdou. Bylo to silné.

Překvapilo mě, že jsem se u čtení musela více soustředit, když jsem měla před očima text i obrázky. Ale četlo se to dobře, ilustrace jsou opravdu povedené a dokázaly na mě skvěle přenést atmosféru toho smutného místa.

Toto pro mě byl sice první, ale rozhodně ne poslední grafický román a už teď se těším, až si přečtu nějaký další (třeba V šedých tónech od Ruty Sepetys).
Číst víc

„A já doufám, že jednou na hřišti nebo v reklamní agentuře s panoramatickými okny pochopíš, že odvážný není ten, kdo se pouští do rvačky a neví, jestli vyhraje, nebo prohraje. Odvážný je ten, kdo ví, že by vyhrál, ale nechá to být. “