Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Dračí královna - William Andrews, Mladá fronta, 2023

359 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Dračí královna - William Andrews, Mladá fronta, 2023
Přečtená
Dračí královna - William Andrews, Mladá fronta, 2023

Dračí královna
Přečtená

Napětí na Korejském poloostrově roste a americký diplomat Nate Simon je vyslán do Soulu, aby zhodnotil politickou situaci a poradil prezidentovi. Musí také zjistit, proč... Číst víc

5,0 8 hodnocení
2. díl série
Drak
Nakladatel
Mladá fronta, 2023
376 stran
5-6 hodin čtení

Napětí na Korejském poloostrově roste a americký diplomat Nate Simon je vyslán do Soulu, aby zhodnotil politickou situaci a poradil prezidentovi. Musí také zjistit, proč... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Výborný stav
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Hora v moři - Ray Nayler, Host, 2024

Více o knize

Výjimečný příběh osiřelé dívky, která se stala nejmocnější korejskou královnou

Napětí na Korejském poloostrově roste a americký diplomat Nate Simon je vyslán do Soulu, aby zhodnotil politickou situaci a poradil prezidentovi. Musí také zjistit, proč někdo prezidentovi poslal starobylý hřeben s dvouhlavým drakem. Krásná a tajemná asistentka velvyslanectví Anna Carlsonová, kterou čtenáři jako mladou studentku poznali v prvním dílu Dcery dvouhlavého draka, mu vypráví neobyčejný příběh legendární korejské královny Min. Soul, rok 1866. Čajong je sirotek, ale díky své kráse si ji vybere za nevěstu mladičký korejský král. Vysoce inteligentní, ale plachá dívka stojí před důležitou volbou: může být kamennou královnou – tichou a poddajnou –, nebo se může stát dračí královnou a postavit se cizím říším i vnitřním nepřátelům, kteří se snaží ovládnout Koreu v době vrcholícího imperialismu. Za svou volbu zaplatí vysokou cenu, ale legenda o jejím životě přežívá v její rodné zemi dodnes. Čím více toho Nate objevuje, tím více si uvědomuje, že příběh královny Min je aktuální i dnes. Nyní je na něm, aby si vybral: buď pojede dál v zajetých kolejích... nebo změní svět.
Číst víc
Originální název
The Dragon Queen
Počet stran
376
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
145×225 mm
Hmotnost
712 g
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2235103
Styl
historický
Jazyk
čeština
Překlad
2. díl série
Drak
Nakladatel
Mladá fronta
Pro koho
pro dospělé, pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

8 hodnocení

8
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

1.1.2024
Patří mezi ty knihy, které nelze odložit. Hltáte jednu stránku za druhou. A i když se přece jen vyskytne chvíle, kdy ji musíte zavřít, nemůžete na ni přestat myslet.
Úchvatný příběh křehkého děvčete, ze kterého se stává silná královna, mi pomohl dívat se na svět kolem sebe s širším rozhledem. Nic není takové jak se zdá. Nemáme právo soudit. My jsme jen zodpovědni sami za sebe, za své děti.
Ona však nesla na bedrech mnohem víc. Myslela na svůj lid. Na svou zemi, kterou se tolik snažila sjednotit.
Nebudu Vám popisovat děj právě proto, aby jste si ji museli otevřit a ponořit se do krásy i krutosti příběhu Koreiských dějin.
....stále myslím na létající jeřáby s červenou čepičkou a sílu pohledu tygra u řeky. Na to jak se spojila s prostým lidem, který byl tak dlouho opomíjen...
Jedna Korea! Tak odvážná myšlenka. Ale žije v srdcích lidu už postaletí...Chci věřit, že se toho jednoho dne dočká.
Číst víc
15

Ako najlepšie začať svoj deň ? V posteli s dobrou knihou a čajom :) Nie vždy sa to dá, preto čítam, kde môžem :) •na instagrame píšem tiež o knihách, ak by ste sa chceli pozrieť @sue_knihomilka

Zuzana Hermanová
Ověřený zákazník
10.8.2023
•Tohle je Korea, rezdělený lid, který touží po míru, který chce být jedním národem.

Po dočítaní prvého dielu Dcéry dvouhlavého draka, som bola nadšená a plná očakávania, čo prinesie druhý diel. Dračia kráľovna nesklamala, užila som si to a mám silné podozrenie, že táto knižná séria bude patriť medzi moje najobľúbenejšie.

Kniha je rozdelená do dvoch línii. V súčasnej spoznávame amerického diplomata Nata, ktorý mieri do Soulu, aby zhodnotil napätie na kórejskom poloostrove. Historická linka sa odohráva počas 19. storočia, keď sa dozvedáme o živote a vládnutí kráľovnej Min. Musím povedať, že historická linka ma neuveriteľne vtiahla a pohltila. Bola pútava, hĺtala som slovo za slovom a v napätí očakávala, ako sa vyostrí situácia. Skvelo napísané, okamžite som sa vtiahla do príbehu.

Bol to neskutočný zážitok, neviem ako viac by som vyjadrila nadšenie z tejto knihy. Milujem túto sériu a už teraz som v napätom očakávaní, čo prinesie tretí diel.
Číst víc
17

Milujem knihy a vediem k tomu aj moju dcérku. Radi si čítame a milujeme príbehy. Za mňa je to predovšetkým fantasy, ale objavila som už aj čaro hororu a trileru :)

Terezka Babicová
Ověřený zákazník
14.6.2023
Fascinujúca
Je to príbeh o poslednej Kórejskej kráľovnej Min, prezývanej aj Dračia kráľovná. Je všeobecne považovaná za najväčšieho vládcu Kórejskej histórie. Fascinujúci príbeh o silnej a inteligentnej žene, ktorá zostáva verná svojmu cieľu aj napriek všetkým prekážkam. Autor sa snažil, aby bola táto kniha historicky čo najvernejšia, čo si myslím, sa mu aj podarilo, aj keď si niektoré fakty upravil podľa potreby príbehu. Bola som tak fascinovaná príbehom aj samotnou kráľovnou, že som si ju po prečítaní googlila. Nie je na škodu dozvedieť sa viac o histórii, iného národa. Mňa napríklad veľmi zaujalo prečo a ako sa Kórea dostala do stavu v akom je dnes.
Od autora som minulý rok som čítala prvý diel tejto série, knihu "Dcery dvouhlavého draka: Příběh ženy pro útechu", a tá sa zaradila medzi moje najobľúbenejšie. Preto keď vyšiel druhý diel, ani som neváhala. Za mňa je to úchvatné dielo, teda obe knihy. Autorov štýl sa mi veľmi páči a tieto knihy vo Vás zanechajú stopu. Pre mňa to bol úžasný čitateľský zážitok.
Číst víc
29.5.2023
Od autorky bestsellerů Dcer draka přichází příběh jedné z nejneobvyklejších královen v historii.

Hned v úvodu bych na sebe chtěla prozradit, že jsem první díl nečetla. Ale zase na druhou stranu pro další takové barbary jako jsem já, je to přínos vědět, že: Dračí královna se může číst i bez čtení předchozího dílu, vůbec to ničemu nevadí. :-) Všichni, kdo četli tak jak se má, psali, že je to o to větší zážitek, když se čte postupně. Ale já po dočtení Dračí královny vůbec nechápu, jak by první kniha mohla být ještě lepší. :-)

Od první stránky jsem byla vtažena do příběhu, postupem čtení mě linka z minulosti tak pohltila, že jsem pak byla překvapená, že se nacházím v přítomnosti. To byl neskutečný zážitek. Opravdu silný příběh, ještě teď když na knihu myslím mám husí kůži a nevím, jak ji vychválit víc. Byla vážně skvělá. Autor krásně zvládl vystihnout atmosféru Korey, tohle bylo něco fenomenálního. Chci číst víc takových dobrých knih. Já jsem jeden z těch šťastlivců, na které ještě dva další díly čekají. Jeden u nás už vyšel a na 3. díl si budeme muset počkat, ale věřím, že i u nás se bude těšit velkému ohlasu.

Děkuji za tento skvělý zážitek.
Číst víc

Nakladatelství Mladá fronta

Číst víc

„Na ty, kteří jsou jiní, číhá nebezpečí za každým rohem.“