Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Rovnost a diskriminace - Michal Bobek, Pavla Boučková, Zdeněk Kühn, C. H. Beck, 2007

375 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Rovnost a diskriminace - Michal Bobek, Pavla Boučková, Zdeněk Kühn, C. H. Beck, 2007
Rovnost a diskriminace - Michal Bobek, Pavla Boučková, Zdeněk Kühn, C. H. Beck, 2007

Rovnost a diskriminace

Publikace je studijní příručkou určenou pro nejširší právnické vrstvy. Hodí se tak nejen pro všechny právníky, kteří se budou s problematikou zákazu diskriminace setkávat, ale i... Číst víc

Nakladatel
C. H. Beck, 2007
Počet stran
480

Publikace je studijní příručkou určenou pro nejširší právnické vrstvy. Hodí se tak nejen pro všechny právníky, kteří se budou s problematikou zákazu diskriminace setkávat, ale i pro neprávníky (např. sociální pracovníky, širší státní správu apod.). Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

Ústavní imperativ rovnosti a zákaz diskriminace jsou základní stavební kameny moderních právních řádů. Na druhou stranu je ale právní řád postaven na vyčleňování, klasifikacích a odlišném zacházení pro různé subjekty. Kde jsou hranice nezákonné diskriminace? Kdy a z jakých důvodů je ospravedlnitelná? Jak ji dokazovat? Jaká úloha přísluší moci soudní?

Na tyto a další otázky se snaží odpovědět na českém trhu první a ojedinělá publikace komplexně se zabývající problematikou disrkiminace. Jde o interaktivní studijní příručku spočívající na srovnávacím a kontextuálním přístupu. Hlavní část je souvislým výkladem k jednotlivým otázkám rovnosti a zákazu diskriminace. Druhá část zachycuje vnímání zákazu diskriminace v právu ES, v judikatuře ESLP, ÚS ČR a českých obecných soudů. Třetí část obsahuje průřezové studie k otázkám diskriminace. Kniha obsahuje dále unikátní sbírku anotací nejdůležitější mezinárodní, evropské a srovnávací judikatury k zákazu diskriminace a případové studie. Součástí publikace je CD obsahující plné texty veškeré anotované judikatury a prezentace vybraných kapitol.

Publikace je studijní příručkou určenou pro nejširší právnické vrstvy. Představuje úvod do, v Česku v podstatě neznámé, problematiky. Hodí se tak nejen pro všechny právníky, kteří se budou s problematikou zákazu diskriminace setkávat (soudci, advokáti, státní správa, pracovníci nevládních organizací), ale i pro neprávníky (např. sociální pracovníky, širší státní správu apod.).
Číst víc
Příloha
CD
Počet stran
480
Vazba
pevná vazba
Rozměr
140×210 mm
Hmotnost
595 g
ISBN
8071795841
Rok vydání
2007
Naše katalogové číslo
36722
Jazyk
čeština
Nakladatel
C. H. Beck
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Je to úžasné, co všecko si mudlové vymysleli, aby se obešli bez čar a kouzel.“

Harry Potter a Tajemná komnata - J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor), 2016
Harry Potter a Tajemná komnata
J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor)