Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Doživotí
E-kniha

Brilantní vypravěč Billy O’Callaghan ve svém novém románu přináší velký příběh rodinných vztahů, nevlídných historických okolností a těžkého života v chudé a zkoušené zemi. Tři... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
Paseka, 2021
192 stran
3-4 hodiny čtení

Brilantní vypravěč Billy O’Callaghan ve svém novém románu přináší velký příběh rodinných vztahů, nevlídných historických okolností a těžkého života v chudé a zkoušené zemi. Tři postavy, tři osudy a téměř sto let irské... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

199 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o eknize

Brilantní vypravěč Billy O’Callaghan ve svém novém románu přináší velký příběh rodinných vztahů, nevlídných historických okolností a těžkého života v chudé a zkoušené zemi. Tři postavy, tři osudy a téměř sto let irské historie. Jer má jizvy na duši a pár let po první světové válce ho pronásledují horečnaté vidiny ze zákopů. Nancy se za velkého hladomoru protlouká, jak se dá, a hledá své místo pod sluncem. Stařičká Nellie, Jerova dcera, v laciném městském bytě rekapituluje příběh své rodiny i dvacátého století. Doživotí je románem o lidské cti a důstojnosti, o době hladu a nouze a také příběhem o tom, co s člověkem dokáže provést láska v nejrůznějších podobách. „Vynikající a dojemný román. O’Callaghan je jedním z našich nejlepších spisovatelů,“ napsal John Banville.
Číst víc
Originální název
Life Sentences
Počet stran
192
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
1304799
Styl
romantický
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Írán
Nakladatel
Paseka
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

16.5.2022
Páčil sa vám Náš Coney Island od Billyho O’Callaghana? Tak to sa vám bude páčiť aj jeho novšia kniha Doživotí. Vlastne ešte o čosi viac. A mohla by zaujať aj tých, ktorým Náš Coney Island úplne nesadol, obzvlášť ak obľubuje viacgeneračné príbehy z nie tak dávnej histórie. Tri postavy, tri neľahké osudy. Takmer sto rokov, Írsko, chudoba, bieda, drina, rodina, láska, strata. Najviac ma dostal druhý príbeh (o Nancy) a v tesnom závese prvý (o Jerovi). Je to smutné, dojemné, ale neskutočne krásne až lyricky napísané a rovnako dobre aj preložené Petrom Eliášom. Nejde nijak na dreň a do hĺbky, ale aj z toho mála je cítiť, aké ťažké žitie bolo a čím všetkým museli hlavní hrdinovia prejsť. Je to pocta rodinnej histórii a predkom. A trošku mi to pripomenulo finské Čtyřcestí od Tommiho Kinnunena (jedna z mojich najobľúbenejších kníh). Nebude to čítanie pre každého, ale ak je to váš žáner, strávite pekných pár hodín.

P.S. pozornému oku neunikne, že v rodokmeni na začiatku knihy je u Jera chyba v dátume úmrtia.
Číst víc

Nakladatelství Paseka

Číst víc

„Kde leží tvůj poklad, tam bude i tvé srdce.“

Harry Potter a relikvie smrti - J.K. Rowling, Jonny Duddle (ilustrácie), 2018
Harry Potter a relikvie smrti
J.K. Rowling, Jonny Duddle (ilustrácie)