Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Deník knihkupce - Shaun Bythell, Dybbuk, 2019

155 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Deník knihkupce - Shaun Bythell, Dybbuk, 2019
Přečtená
Deník knihkupce - Shaun Bythell, Dybbuk, 2019

Deník knihkupce
Přečtená

Shaun Bythell si založil knihkupectví, ale chodili mu tam lidé. Malebné městečko na pobřeží a desítky tisíc všemožných knih na skladě, co by si člověk mohl přát víc? Číst víc

3,7 3 hodnocení
Nakladatel
Dybbuk, 2019
352 stran
5 hodin čtení

Shaun Bythell si založil knihkupectví, ale chodili mu tam lidé. Malebné městečko na pobřeží a desítky tisíc všemožných knih na skladě, co by si člověk mohl přát víc? Číst víc

  • Pevná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

155 Kč

Skladem
  • Osobní odběr 11. 6.
  • Na vaší adrese 11. 6.

Osobní odběr

Knihkupectví Brno, Velký Špalíček
11. 6.
Partnerské knihkupectví
11. 6.
Odběrní místo PPL
11. 6.
Odběrní místo Zásilkovna
11. 6.
AlzaBox
11. 6.

Doručení na adresu

Kurýr GLS
11. 6.
Kurýr PPL
11. 6.

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Host - B.A. Paris, Motto, 2024
Deník knihkupce - Shaun Bythell, Dybbuk, 2019
155 Kč

Více o knize

Shaun Bythell si založil knihkupectví, ale chodili mu tam lidé. Malebné městečko na pobřeží a desítky tisíc všemožných knih na skladě, co by si člověk mohl přát víc?

Jsou tu bohužel ještě zákazníci, ten nejhorší mor na světě. Ať už vykřikují, jací jsou milovníci knih, a nikdy nic nekoupí, brouzdají mezi regály a pak si titul stejně pořídí levněji na Amazonu, nebo si ti ještě nestydatější klidně sundají boty a na hodiny se uvelebí s kupou knih u krbu. Vydávají podivné zvuky, smějí se svým banálním vtipům, otravují svými rozumy, různě překážejí a tlačí se za pult nebo se obchod rozhodnou navštívit těsně před zavírací dobou. Případně drze smlouvají. Je toho hodně, co z obyčejného misantropa udělá misantropa žijícího v neustálém stavu frustrace.

Bez zákazníků to ale bohužel nejde, takže majitel zatne zuby a uleví si alespoň na stránkách deníku. Autorovy lakonické postřehy plné suchého humoru přinášejí svérázný pohled na obyvatele městečka a lidstvo vůbec.

Aneb jak usmířit dvě protikladné potřeby, nutnost ticha a klidu a finančního přísunu bez interakce s těmi prokletými lidmi?
Číst víc
Originální název
The Diary of a Bookseller
Počet stran
352
Vazba
pevná vazba
Rozměr
120×190 mm
Hmotnost
420 g
Rok vydání
2019
Naše katalogové číslo
949781
Styl
humorný
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Dybbuk
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,7 / 5

3 hodnocení

0
2
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Recenze od Martinusáků

31. prosince 2019

Reálne denníkové zápisy majiteľa kníhkupectva, lepšie povedané antikvariátu, pretože viac ako novinky predáva knihy z druhej ruky.
Celý jeho život sa točí okolo zopár opakujúcich sa činností. Volajú mu ľudia, ktorí zdedia celú rodinnú knižnicu, aby prišiel obzrieť a naceniť desiatky krabíc kníh. Udržiava samotný obchod v chode, manažuje svojich zamestnancov, lepšie povedané zamestnankyne s dobre podrezaným jazykom, angažuje sa v organizovaní knižného festivalu, bojuje s všemohúcim Amazonom no a najmä: znáša všetky zvláštne povahy zákazníkov. Z nejakého dôvodu ma bavilo čítať tieto zápisky. Napriek tomu, že boli občas menej zaujímavé (aj z dôvodu genia loci), často opakujúce sa, boli najmä autentické a tie krátke útržky (niekedy len pár viet, niekedy pár strán) odsýpali fakt rýchlo.

Číst víc

Čtenářské recenze

6.2.2023
sarkazmus, ktory pobavi
Denník kníhkupca opisuje rok kníhkupca, ktorý sa borí s otravnými zákazníkmi, konkurenciou v podobe ekníh a amazonu, svojskými zamestnancami... Je písaný vtipnou formou a mnohé sarkastické poznámky ma skutočne pobavili. Číta sa rýchlo a ľahko a angličtina je vhodná aj pre tých, ktorí veľmi čítanie v originále neobľubujú. Číst víc

„Jestli někdy potkáte někoho, koho budete doopravdy milovat, nikdy ho nenechte odejít.“

Já a Ty, navždy - Jo Watson, 2021
Já a Ty, navždy
Jo Watson