Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Důvěrnosti z kuchyně - Anthony Bourdain, Slovart CZ, 2021

319 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Důvěrnosti z kuchyně - Anthony Bourdain, Slovart CZ, 2021
Přečtená
Důvěrnosti z kuchyně - Anthony Bourdain, Slovart CZ, 2021

Důvěrnosti z kuchyně
Přečtená

Pikantní dobrodružství šéfkucháře

Tato nezapomenutelná kniha navždy změní váš pohled na restaurace. Kvalitní suroviny, chutný pokrm – v obou případech je základem krev, orgány, krutost a rozklad. Bourdainovy... Číst víc

4,6 15 hodnocení
Nakladatel
Slovart CZ, 2021
320 stran
4-5 hodin čtení

Tato nezapomenutelná kniha navždy změní váš pohled na restaurace. Kvalitní suroviny, chutný pokrm – v obou případech je základem krev, orgány, krutost a rozklad. Bourdainovy příběhy z kuchyně jsou šokující i zábavné... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Výborný stav
  • Čeština

319 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Můžeš říct: Miluju tě - Markéta Forejtová, Monika Seidlová, Nofreeusernames, CooBoo CZ, 2024

Více o knize

Tato nezapomenutelná kniha navždy změní váš pohled na restaurace.

Kvalitní suroviny, chutný pokrm – v obou případech je základem krev, orgány, krutost a rozklad. Po letech sexu, drog, zlotřilého chování a vysoké kulinářské školy se šéfkuchař a spisovatel Anthony Bourdain rozhodl vylít si srdce. Od své první ústřice k opovrhovanému umývači nádobí v rybí putyce v Provincetown přes kuchyni v Rainbow Room na vrcholu Rockefeller Center a prodejců drog v East Village až do Tokia, Paříže a zpátky do New Yorku… Bourdainovy příběhy z kuchyně jsou šokující i zábavné.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,6 / 5

15 hodnocení

11
2
2
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

23.5.2021
Sex, drogy a varenie. Kniha Důvěrnosti z kuchyně v skratke.

O Anthony Bourdainovi som vedela akurát to, že patril k známym šéfkuchárom. Nič viac o jeho živote mi nebolo známe a aj to že sa pred troma rokmi obesil v hotelovej izbe, kde natáčal nejaký seriál, som si prečítala až nedávno na Wikipedii. Důvěrnosti z kuchyně sú niečo medzi autobiografiou, spomienkami, láske k jedlu a vareniu, a potrebou šokovať. Alebo skôr ukázať zákulisie reštaurácie z tej menej romantickej stránky.

Beriem do úvahy, že kniha vyšla pred dvadsaťjedna rokmi, že autor je Američan a že hovorí prevažne o gastre v New Yorku v ktorom sa on vtedy pohyboval. Pre človeka nezasväteného do Bourdainovho prostredia môžu byť niektoré jeho zážitky menej zaujímavé, pretože skrátka tie postavy a reštaurácie nepozná, nie je mu to blízke. Niektoré pasáže už vyšli v iných periodikách, takže v knihe to potom pôsobí, že sa autor opakuje alebo až príliš zdôrazňuje vulgárny macho svet kuchýň, v ktorých mal možnosť kratšie či dlhšie variť.

Ale i napriek tomu ma to bavilo. Najmä posledná časť. Aj keď to bolo dosť drzé, Bourdain si nebral servítku a jeho život výrazne ovplyvnili drogy. Aj keď tých sexuálnych poznámok tam bolo viac ako dosť. Beriem, že toto bol jeho život a že aj takto to fungovalo. Niekedy nefungovalo. A možno dakde stále funguje. Za tým všetkým bolo stále cítiť, že jedlo a varenie miluje a to dokáže sprostredkovať aj čitateľovi. Ten sa bude striedavo pohoršovať nad (ne)fungovaním a ľuďmi a nadchýňať nad lahôdkami. Bude zdesený a neveriacky. Bude na chvíľu odhodlaný do reštaurácie nikdy nevkročiť i naopak okamžite tam vyraziť. Bezpochyby ale bude viac obdivovať ten kuchársky kolos, ktorý funguje v podnikoch pre desiatky až stovky zákaznikov. Možno nečítať, ak ste na začiatku rozhodnutia stať sa profesionálnym kuchárom.
Číst víc
Nina Coburn
Neověřený nákup
2.8.2009
Famozne dielo...
od famozneho cloveka. Z autora sala rebelia a uprimnost, pocity zadostucinenia sa striedaju s viac ci menej skrytymi vycitkami svedomia, korunu nasadzuju genialne rady do kuchyne. Vulgarnost diela s radostou prehliadnem, kedze i vulgarne treba vediet pisat; pripadalo by mi ohavne snazit sa tlacit do umiernenej pozy, ktoru by charakter jeho typu zrejme nestravil. Bourdain nas oboznamuje s kuchynou do posledneho spinaveho rohu, obcas sa zabudne a vy par stran necitate nic ine, len chvalospevy na zdanlivo nepremozitelne ego, o nieco dalej sa vsak kaja a velmi sympatickym sposobom nam zdeluje, ze sa moze vlastne aj mylit. Vela jedla, voni, ludi, hladny nech sa najskor naje, az potom cita:) Číst víc
Neověřený nákup
1.8.2007
Trochu vulgarne
ale asi to tak vo svete varenia chodi, predovsetkym v amerike. Inak knizka je citatelna, len na moj vkus vulgarna. Autorova kariera od skoly az po sefkuchara je popretkavana aj radami, ale aj popisom, ako to chodi v tomto nelahkom biznise..... Číst víc

Nakladatelství Slovart CZ

Číst víc

„Staň se tím, kým jsi.“

Když Nietzsche plakal - Irvin D. Yalom, 2014
Když Nietzsche plakal
Irvin D. Yalom