Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem - Martin Moravec,Marek Dvořák, Moravec Martin, 2023

299 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem

Při jeho práci jde o vteřiny. Během nich se musí rozhodnout, vytěsnit emoce a často si i sáhnout na dno. Lékař letecké záchranky Marek Dvořák takové situace zažívá denně a teď i... Číst víc

5,0 11 hodnocení
Nakladatel
Moravec Martin, 2023
328 stran
5-6 hodin čtení

Při jeho práci jde o vteřiny. Během nich se musí rozhodnout, vytěsnit emoce a často si i sáhnout na dno. Lékař letecké záchranky Marek Dvořák takové situace zažívá denně a teď i vás vezme do světa, o kterém snil už jako malý kluk... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

299 Kč

Cena v knihkupectví: 389 Kč
Skladem > 5 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Z kolekce: Knihy pro každého

Zobrazit více kolekcí

Z kolekce: Co se urodilo v non-fiction

Z kolekce: Tipy na non-fiction novinky (podzim 2023)

Z kolekce: Magnesia Litera 2024

Zobrazit méně kolekcí

Naši skřítci doporučují

Můžeš říct: Miluju tě - Markéta Forejtová, Monika Seidlová, Nofreeusernames, CooBoo CZ, 2024
Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem - Martin Moravec,Marek Dvořák, Moravec Martin, 2023
299 Kč
Vítěz 23. ročníku Magnesia Litera - Cena čtenářů

Více o knize

Při jeho práci jde o vteřiny. Během nich se musí rozhodnout, vytěsnit emoce a často si i sáhnout na dno. Lékař letecké záchranky Marek Dvořák takové situace zažívá denně a teď i vás vezme do světa, o kterém snil už jako malý kluk.

Jak vypadá práce doktora ve vrtulníku? Na které vzlety nikdy nezapomene? Kdy měl při zásahu strach a co už by ve službě nechtěl zažít? Je to vyprávění, při kterém se občas tají dech. Chvílemi je dojemné a jindy vás naopak rozesměje. Taky vás naučí, že při první pomoci se není čeho bát, a možná i přiměje víc přemýšlet nad tím, co v životě děláte.

Dvořák je mezi českými doktory svéráz. A to nejen kvůli mnoha tetováním, která má po těle. Pro kontroverzní názor nejde daleko, má osobitý smysl pro humor, ale zároveň je na každé jeho větě znát, jak moc medicínou žije. Když vypráví o pacientce, která ho po několika měsících od těžkého úrazu překvapila návštěvou a u které si myslel, že nemohla přežít, dojde i na slzy.
Číst víc
Počet stran
328
Vazba
pevná vazba
Rozměr
150×215 mm
Hmotnost
548 g
ISBN
9788011036607
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2143491
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Moravec Martin
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem - Martin Moravec,Marek Dvořák, Moravec Martin, 2023
David Hecl: Mluví k vám kapitán - David Hecl, Martin Moravec, Moravec Martin, 2021
589 Kč

Hodnocení

5,0 / 5

11 hodnocení

11
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

24
Spis Odessa - Frederick Forsyth, 2009
Právě čtu
Spis Odessa

Milujem knihy...Sú mojou súčasťou už od malička...Bez kníh by bol môj život prázdny...

Andrea Kralovičová
Ověřený zákazník
před třemi dny
Výborná kniha,ako všetky.Rozhovor s leteckým záchranárom o jeho práci,kde sa dozviete veľmi veľa.Rozpráva o tom,ako sa k práci dostal,aké to je pracovať vo vrtuľníku,na urgente,spomína lekárov,aj pacientov.Navyše pri konkrétnych zraneniach radí ako dať človeku prvú pomoc.Na prvý pohľad je vidno,ako ho jeho práca baví.Určite odporúčam,ako všetky ktoré vyšli. Číst víc
1.2.2024
Skvelá kniha
Pri hodnotení kníh zvyknem napísať pár viet, čo sa mi páčilo, čo nie, no pri tomto diele napíšem len toto – prečítajte si ho! Skvelá kniha o živote a fungovaní záchranky, skutočných príhodách a osudoch a prvej pomoci. Záchranárov som mala vždy za hrdinov, po tomto skvelom rozhovore s Marekom Dvořákom ľutujem len jedno, že som nešla študovať medicínu a teraz nezachraňujem ľudské životy. Náročná, ale krásna práca. Ďakujeme vám!
P.S. Knihu odporúčam všetkými desiatimi ;)
Číst víc
27.11.2023
výborná a praktická kniha - aj o tom ako podať prvú pomoc
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
Marek Dvořák je lekár na záchranke, a prostredníctvom zaujímavých otázok od Martina Moravca sa dozviete kopu užitočných, zaujímavých informácií nielen o Dvořákovej profesii, ale aj o prípadoch, ktoré ako lekár zažil, rovnako tak aj praktické veci - napríklad ako podať laickú prvú pomoc - a plusom je, že všetko je vysvetlené jednoducho a pochopiteľne. Číst víc
4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
17.11.2023
Kniha rozhovorů s Markem Dvořákem – lékařem letecké záchranky. Člověkem, na kterém je na první pohled znát, jak ho jeho práce baví a díky tomu ji dělá na sto procent. V knize najdeme jeho svérázné názory, ale i humor a dojetí.

Marka Dvořáka, stejně jako mnoho z vás, jsem poznala díky instagramu, ale už předtím jsem slyšela jeho rozhovor v rádiu a velice mě zaujal tím, jaký je člověk. Navíc létá v kraji, kde žiji, takže kdykoliv letí vrtulník záchranářů nad našim domem, vždy si na něj vzpomenu. Nejen, že skvěle dělá svou práci, ale jeho osvěta je super. Ta byla i v knize, kdy připomenutí, jak by měla vypadat první pomoc, je tak důležité.

Knihy rozhovorů mám moc ráda a hlavně, když má ten, co odpovídá, toho tolik co říci. Ať už se jednalo o příběhy z jeho záchranářské a lékařské práce, ale i toho, jak se k ní vůbec dostal.

Celý rozhovor je ve velice příjemném duchu, čtenář se tak zasměje, ale čekejte i slzičky dojetí, tedy alespoň u mě se objevily a ne jen jednou. Kolikrát jsem četla a ani nedýchala. Práce lékařů je neskutečná. Obdivuji a vážím si každého, kdo ji vykonává.

Jsem ráda, že mi nad hlavou v našem kraji létá člověk na svém místě. Ale stejně budu doufat, že se ním nikdy nebudu muset potkat osobně, když bude v práci.
Číst víc

Kupte společně
Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem - Martin Moravec,Marek Dvořák, Moravec Martin, 2023
David Hecl: Mluví k vám kapitán - David Hecl, Martin Moravec, Moravec Martin, 2021
589 Kč

„Vybudovali si neúplné a asymetrické přátelství, tvořené dlouhými pauzami a spoustou mlčení, jakýsi prázdný čistý prostor, kam se oba mohli vracet a nadechnout se, když je školní zdi sevřely natolik, že už dál nemohli ignorovat pocit, že se dusí. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano