Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Desetkrát a dost - Scarlett Wilková, Motto, 2023

279 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Desetkrát a dost - Scarlett Wilková, Motto, 2023
Desetkrát a dost - Scarlett Wilková, Motto, 2023

Desetkrát a dost

Seznamka po padesátce je jako spící sopka – všichni jsou zdánlivě zkušení, klidní a vyrovnaní, ale pod povrchem to vře. Svoje štěstí tam zkouší i novinářka Markéta, pečovatelka... Číst víc

3,6 5 hodnocení
Věk
15+
Nakladatel
Motto, 2023
264 stran
4-5 hodin čtení

Seznamka po padesátce je jako spící sopka – všichni jsou zdánlivě zkušení, klidní a vyrovnaní, ale pod povrchem to vře. Svoje štěstí tam zkouší i novinářka Markéta, pečovatelka Briana a majitelka seznamky Tamara. Všechny se poznají... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

279 Kč

Skladem > 5 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Na ledě - Hannah Grace, Ikar CZ, 2024

Více o knize

Scarlett Wilková, jak ji neznáte. Současný román plný řeckého slunce.

Seznamka po padesátce je jako spící sopka – všichni jsou zdánlivě zkušení, klidní a vyrovnaní, ale pod povrchem to vře. Svoje štěstí tam zkouší i novinářka Markéta, pečovatelka Briana a majitelka seznamky Tamara. Všechny se poznají se sympatickým mužem, který ale vždycky po desáté schůzce zmizí. Při pátrání po jeho identitě se ženy seznámí a zjistí, že sdílejí celou řadu zájmů, třeba lásku k cestování. V malebném řeckém městečku Parga na ně pak čeká zajímavé překvapení...
Po úspěšných historických ságách se Scarlett Wilková představuje současným vztahovým románem plným řeckého slunce.
Číst víc
Počet stran
264
Vazba
pevná vazba
Rozměr
115×185 mm
Hmotnost
318 g
ISBN
9788026725459
Rok vydání
2023
Věkové doporučení
15+
Naše katalogové číslo
2120023
Styl
romantický
Jazyk
čeština
Nakladatel
Motto
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,6 / 5

5 hodnocení

0
3
2
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

13.11.2023
Můj vztah se Scarlett Wilkovou je trochu jako houpačce. Až uvidíš moře mě úplně dostalo, Ty chladné oči naopak zklamaly....takže jsem byla celá nedočkavá, jak se mi bude líbit její nová kniha, která ale není historickým románem.

Autorka nás ve svém příběhu opět vezme do Řecka, tentokrát ale skrze seznamku pro lidi po padesátce.

Ze začátku jsem byla během čtení trochu nejistá, protože mě překvapilo, kolik postav na nás autorka vychrlila v rámci poněkud utlé knížky. Jakmile si to ale všechno sedlo, do knížky jsem se začetla a čtení si užila.

Líbilo se mi, jak přirozeně autorka příběh o stárnoucích ale nikoliv starých ženách napsala. I když je knížka spíše oddechovým čtením nabízí hned několik témat k zamyšlení.

Možná se v některých pasážích může kniha zdát trochu odtržená od reality, zároveň to ale není nic, co by se klidně nemohlo stát.

Suma sumárum, byla to milá oddechovka, na kterou ale po přečtení asi brzo zapomenu, nejsem přeci jen úplně cílový čtenář. Za mě je kniha ideální tip na vánoční dárek pro mamku nebo babičku.
Číst víc
4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
22.10.2023
ni člověk po padesátce nechce být sám, a proto tu je seznamka právě pro ty, kterým už dávno není dvacet. Novinářka Markéta, majitelka seznamky Tamara a pečovatelka Briana zkouší své štěstí. Je možné, že potkají muže svých snů, ale třeba dostanou i něco daleko důležitějšího.
U Scarlett Wilkové jsme díky jejím knihám, Až uvidíš moře a Ty chladné oči, zvyklí na vážné téma z našich dějin. Tentokrát nechte vážnost stranou a pojďte se zasmát. Oddechový příběh o stárnoucích, ale ne starých, ženách a mužích vám rozhodně vykouzlí úsměv na tváři. A to i přesto, že nás v něm čekají i smutná témata, která se věnují jak stáří, tak i osamění a smrti.
Ze začátku byl pro mě příběh spíše pomalejší, poznáváme zde jednotlivé hrdiny a těch není zrovna málo. Postupně se jejich osudy začaly různé prolínat, a to je to, co mám v knihách ráda. Je vidět, jak to má autorka promyšlené a připravené a odhalování souvislostí mě baví.
Máme tu tři ženy, jednoho muže a jednu starou chytrou dámu. Jejich životy jsou odlišné, ale přesto v mnoha případech stejné. Připadají si sami. A to by se mělo změnit. Stejné situace vidíme z různých úhlů pohledů, uděláme si tak obrázek o každé postavě, co cítí a kam směřuje.
Jelikož jsem si nečetla anotaci, moc se mi v knize líbil moment, kdy přijdete na to, co název knihy znamená (v anotaci je bohužel význam zmíněný, tak mnoho lidí o toto překvapení přijde). Co mě také bavilo, tak to, že je příběh prokládán různými citáty, radami, články, statistikami. Dodává to příběhu lehkost a většinou jsem se právě u těchto krátkých vsuvek nejvíce zasmála.
I tentokrát nám autorka ukáže svou lásku k Řecku. Když čtete o ostrovech, moři i milých lidech, přenese se na vás řecká atmosféra a máte pocit, jako kdybyste se tam také ocitli.
Nerada určuji věk čtenářů pro konkrétní knihu, ale tady si to neodpustím. Pro mě jsou zde ideální čtenáři věkově 30+. Nebo si alespoň myslím, že takoví tento příběh nejvíce ocení. Čím vyšší věk, tím více si myslím, že se v příběhu najdete.
Pokud hledáte milou, ale zároveň chytrou oddechovku, která se nebojí i vážnějších témat, s touto knihou rozhodně nešlápnete vedle.
Číst víc

Nakladatelství Motto

Číst víc

„Na dětství nemám jedinou šťastnou vzpomínku. Tím nechci říct, že jsem během těch let nikdy nezakusil pocit štěstí nebo radosti. Utrpení je zkrátka totalitní: vše, co se vymyká jeho záběru, vymaže. “

Skoncovat s Eddym B. - Édouard Louis, 2018
Skoncovat s Eddym B.
Édouard Louis