Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Ta z katovny
E-kniha

Osudy dvou žen se prolnou přes propast času. Lucie se snaží překonat psychické rány z dětství i nezdary v milostném životě. Když narazí na tajemné sídlo v lese, ožije před ní... Číst víc

3,9 9 hodnocení
Nakladatel
Grada, 2023
240 stran
3-4 hodiny čtení

Osudy dvou žen se prolnou přes propast času. Lucie se snaží překonat psychické rány z dětství i nezdary v milostném životě. Když narazí na tajemné sídlo v lese, ožije před ní příběh jeho dávné obyvatelky Celestýny, která se... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

297 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o eknize

Osudy dvou žen se prolnou přes propast času. Lucie se snaží překonat psychické rány z dětství i nezdary v milostném životě. Když narazí na tajemné sídlo v lese, ožije před ní příběh jeho dávné obyvatelky Celestýny, která se vzepřela krutosti manžela, aby vybojovala lepší budoucnost pro svého syna.
Číst víc
Originální název
Ta z katovny
Počet stran
240
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
1958719
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Nakladatel
Grada
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,9 / 5

9 hodnocení

2
4
3
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

20

Milujem knihy , fantasy, erotiku, horor, sci-fi. Tento rok 2022 som sa rozhodla prečítať celú moju knižnicu, kníh je 150 + hľadám ďalšie tituly aby som doplnila zbierky a autorov. Najobľúbenejšie knihy mám všetky ale predsa len sú tu 3 série, ktorých sa nevzdam J.R.Ward - séria Pád anjelov Alyson Noel - séria Nesmrteľný Sara B. Elfgren - trilógia Kruh A úplne top rebríček je Cassandra Clare a jej Tieňosvet

Tereza Sopúšková
Ověřený zákazník
22.3.2024
Diana Štelová - Ta z Katovny


Počet strán: 238
Vydavateľstvo: @cosmopolis_cz
Žáner: #thriller #roman

Musím povedať, že nad touto recenziou som musela chvilku pouvažovať.

Na jednej strane riadna ducharina, kde ma miestami mrazilo, miestami som si skoro do gati naložila.

Na druhej strane , osud ženy tak silný, že som mala chuť vojsť do knihy a pomôcť jej!

A za tretie pribeh Lucie, ktorý bol zo začiatku výborný ale postupne sa z nej stala urevaná koza, ktorú by som kludne osobne prefackala.

Čo sa týka samotného deja bol výborný, ocitáme sa s Luciou v Katovně (jej nový domov) a ibjavujeme panske sídlo na ktoré sa viažu ducharske príbehy.

Lucia v okne zbadá ženu v čiernom a doma sa jej o nej sníva, prvý, druhý, tretí deň až sa jej v sne dotkne a tu už rozbiehame dej plný napätia, zhnusenia (nad tou dobou) a veľkým emocionálnym vyšťavením.

Veľmi mi bolo ľúto Celestýny, to čo si musela vytrpieť pri svojom manželovy a aj napriek tomu sa mu zvládla vzoprieť aj ked len par krát, koľko ráz som mala chuť tam vojst a pohladiť ju, taký život by som nepriala ani nepriateľovi. Celestýna časť po časti odkrýva svôj životný osud a svoje trápenie.

Medzi tým plynie samozrejme aj život Lucie ale tu musím byť úprimná, že to bolo pre mňa romantické klišé a tešila som sa na časti s Celestýnou.

Za štafetu ďakujem @mama_nad_knihou a za knihu @dianastelova

Kniha č. 66/2024
Štafeta č. 154

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #podporujemeceskeautory #dianastelova #tazkatovny

Obsah:

#história #dobrodružstvo

Lucie se po rozchodu s přítelem rozhodne všeho nechat a odstěhovat se do bývalé katovny v zapadákově nedaleko hranic. V okolních lesích brzy objeví opuštěné sídlo, které ji přitahuje svou ponurostí, a začnou ji pronásledovat znepokojivé sny o ženě v černých šatech.
Děsivý přízrak se jí nejen zjevuje, ale bez pozvání vstupuje do jejího těla a Lucii se pak před očima odehrávají dramatické útržky ze života hraběnky Celestýny, která v sídle kdysi žila. Během pátrání po osudu tajemné ženy se Lucie sblíží s jejím potomkem Petrem, který však má vlastní pečlivě střežené tajemství.
Číst víc
2.8.2023
Prima lehká duchařinka. Parádně propojené dva světy. Velmi čtivé, a napínavé podobně jako horůrky od Darcy Coates. Víme, že se bát nebudeme, ale stejně je pro svoji čtivost hltáme. Tady to bylo hodně podobné. Parádní čtení na odpočinek, které slupnete raz dva a ještě podpoříte českou autorku.

Věřím, že na podzim to bude ideální čtení. Tohle je již druhá kniha, kterou v poslední době čtu v létě a má spíše podzimní kabátek a ještě něco mají společného, taky je to prvotina :-)

Příběh z minulosti mě bavil více a to je asi právě to co se odrazilo na mém hodnocení, příběh ze současnosti mě štval neříkám, že to je špatně vždy mám radost, když ve mě kniha vyvolá nějakou emoci a je jednou jestli pozitivní nebo negativní. Ale ten Petr mě tak štval, ale tak moc a ta Lucka, NO asi měla nějak podrážděné hormony, tím nedávným rozchodem, jinak si její chování nedokážu vysvětlit. Celý ten jejich vztah byl toxický a divný a plný nedůvěry a lží. Konec jsem si užila, a kdyby bylo pokračování určitě bych byla zvědavá, jak to s Luckou nakonec dopadlo. Ale věřím, že by ji autorka trochu toho štěstí mohla napsat.
Číst víc
40

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Ověřený zákazník
24.7.2023
Vydarená prvotina
Lucia sa po rozchode s priateľom usadí v bývalej katovni neďaleko hraníc. Pri behu natrafí na staré sídlo a začne sa jej snívať o žene v čiernom. Lenže čoskoro sa zo snov stane realita a tajomná žena - duch sa jej začne zjavovať v bežnom živote. Lucii sa pred očami začne odohrávať príbeh ženy z minulosti - grófky Celestýny, ktorý bol plný bolesti a trápenia. Keď sa Lucia spozná s jej potomkom Petrom, zistí, že aj on ukrýva rôzne tajomstvá. Podarí sa jej rozlúštiť, čo jej chce Celestýna povedať a spoznať pravú lásku?
Pod zaujímavou obálkou a prebalom sa ukrýva autorkina prvotina, ktorá ma milo prekvapila. Prostredníctvom dvoch príbehov, z minulosti a súčasnosti, spozná čitateľ osudy dvoch žien. Neviem, či sa takémuto románu hovorí gotický, ale nájdeme v ňom tajomno, nadprirodzeno, napätie a pochmúrnu atmosféru. Nechýbajú zvraty, krutosti, bolesť matky a strach o dieťa, ale aj láska. Dej má podobné prvky ako knihy Mišky Hajdukovej, preto ak máte radi jej diela, môže sa vám páčiť aj toto. Príbeh ma pohltil hneď na začiatku, ale v takej polovici som si povedala, že už je cítiť YA písanie a miestami aj neuveriteľné správanie sa postáv. Každopádne ide o vydarenú prvotinu, ktorú som si vychutnala.
Číst víc
16

Čitateľka od roku 1993, lovkyňa antikvariátnych pokladov a milovníčka ilustrácií bookstagram @mrs.columbo.loves.reading

Irisa Krížiková
Ověřený zákazník
18.7.2023
Román Ta z katovny ponúka príbeh s veľmi jemnou duchárskou atmosférou, ktorú zvl
Autorka vo svojej prvotine kombinuje prvky tajomna, histórie a vzťahovej drámy a nechýba ani štipka paranormálna.
Omnoho viac než nejaký gotický román či horor je to však príbeh o jednej mladej žene, ktorá si potrebuje sama v sebe vysporiadať traumy z detstva a nájsť životnú rovnováhu.
Knižka je napísaná pomerne minimalistickým štýlom, tempo je rýchle, neprešľapuje na mieste.
S rozhodnutiami a myšlienkovými pochodmi hlavnej hrdinky sa niekedy ťažko stotožuňuje, ale nakoľko je to hrdinka s bolestivou minulosťou, ktorú prenasledujú vlastní duchovia, myslím, že duševná rozháranosť a nezrelé reakcie sú na mieste.
Hoci som od knihy očakávala skôr niečo viac strašidelné a napínavé, ani tak to nebolo zlé. Je síce trošku cítiť, že sa jedná o prvotinu a miestami pôsobí trochu youngdadultoidne, ale je to skôr NA rozvíjajúca aj niekoľko vážnych tém.
3,5*
Číst víc
4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
18.6.2023
Lucie má dost svého současného života a rozhodne se odstěhovat pryč. V malém zapadákově nedaleko hranic se nastěhuje do bývalé katovny. Brzy v lesích objeví opuštěné sídlo, kde se jí zjevil přízrak hraběnky Celestýny. Bude ji pronásledovat nejen ve snech. Lucie začíná odkrývat ponurou minulost sídla, ale i Petra, který je sice v současnosti, ale i ten má svá tajemství.

Upřímně jsem si nedokázala představit, co všechno mě v knize bude čekat. Hned na začátku jsem se ponořila do příběhu, a první kapitola mě utvrdila v tom, že si toto musím rozhodně přečíst. A nezmýlila jsem se, po dočtení jsem byla nadšená.

V příběhu se mísí hned několik žánrů – historický, psychologický, hororový a snad i trochu romantický, ale všechno tu mělo své místo, vše do knihy patřilo. Nechybí tu vážná témata, ale i zajímavý příběh a odkrývání minulosti. Zdánlivě nekombinovatelné a neslučitelné, a přitom to k sobě tak pasovalo.

Při čtení jsem byla napnutá, chvílemi jsem se skoro až bála, chtěla jsem vědět víc, nechybělo ani dojetí. Celkově mě to moc bavilo. Líbilo se mi, jak autorka píše. Působí to velmi přirozeně a četlo se to samo.

Jestli je tohle autorčina prvotina, tak tedy klobouk dolů. Já se moc těším na další příběhy z pera autorky.
Číst víc

Nakladatelství Grada

Číst víc

„Nechci na tobě, abys mě měl takhle rád pořád, ale chci, aby sis to pamatoval. Někde ve mně bude vždycky ten člověk, kterým jsem dnes večer.“

Něžná je noc - Francis Scott Fitzgerald, 2012
Něžná je noc
Francis Scott Fitzgerald