Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Přečtené knihy o zemědělství a potravinářství

Použité filtry
Zrušit filtry
Podvody na talíři - Thilo Bode, Rybka Publishers, 2014
Podvody na talíři

Thilo Bode, který patří k nejcitovanějším a zároveň nejobávanějším kritikům kvality potravin a potra­vinářského průmyslu, ve své kni­ze, které se v Německu prodalo přes 150 000 výtisků a která měla mimořádný ohlas například i na Slovensku,...


Staré dobré časy - Tom Hodgkinson, Jota, 2011
Staré dobré časy

Ve Starých dobrých časech Hodgkinson přibližuje vlastní zkušenosti ze života na farmě v hrabství Devon, kde se snaží svým typicky „lenošivým“ způsobem – v jeho podání jde o návrat k hlubokému, bezprostřednímu životnímu prožitku...


Potraviny a nápoje v kostce - Libor Mašek, Ratio, 2005
Potraviny a nápoje v kostce

Publikace pro zbožíznalce...


Vinografie - Fanny Darrieussecqová, Mélody Denturcková, Grada, 2018
Vinografie

Přehledná kniha Vás pomocí barevných infografik a ilustrací provede světem vína. Kromě stručné historie vína zjistíte, jak se víno vyrábí, jak si víno správně vybrat a jak ho pít. Nevíte, jak rozpoznat jednotlivé druhy a jak...


Éčka v potravinách - Vladimír Klescht, Lucie Mandelová, Iva Hrnčiříková, Computer Press, 2007
Éčka v potravinách

Bojíte se "Éček"? Víte, že mezi běžně používaná Éčka patří i vitamin C, kyslík, cukr či bramborový škrob? Opravdu ne všechny jsou pohromou našeho zdraví, a tak není potřeba se všech potravin s nimi bát...


Zakládáme a udržujeme ekozahradu - Milan Bruchter, Grada, 2012
Zakládáme a udržujeme ekozahradu

Přírodní zahrady korespondují se současným zvyšujícím se zájmem o udržitelný způsob života. Snahou autora je ukázat, že zahrada není jenom bojištěm, kde se utkáváme se škůdci a plevelem...


Jídlo s.r.o. - Roman Vaněk, Prakul Production, 2015
Jídlo s.r.o.

Velká naučná obrazová kniha autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka pro každého, kdo se chce dozvědět více o tajuplném vzniku potravin krok za krokem. Kniha boří některé mýty a díky moderním technologiím v mobilních telefonech zároveň zdarma...


Falšovatelia jedla - Thilo Bode, Miroslav Spišiak, 2012
Falšovatelia jedla 
SK

I keď kniha vychádza zo skúseností, pozbieraných v Nemecku, zaoberá sa potravinami z pohľadu spotrebiteľov a organizácií Európskej únie...


Potravinový podvod páchaný na vašich deťoch - Michal Pataky, ProTraining, 2018
Potravinový podvod páchaný na vašich deťoch 
SK

Kniha Mgr. Michala Patakyho Potravinový podvod páchaný na vašich deťoch odhaľuje zaujímavé fakty a súvislosti o tzv. detských potravinách. Okrem iného sa v nej dozviete, aké nevhodné suroviny sa nachádzajú takmer vo všetkých detských (p)otravinách...


Cukor, soľ, tuk - Michael Moss, Eugenika, 2015
Cukor, soľ, tuk 
SK

Pútavé, napínavé a nesmierne zaujímavé čítanie o tom, aké taktiky a nezdravé technologie sa používajú pri výrobe a distribúcii priemyselne spracovávaných potravín, ako sú rôzne sladké tyčinky a keksy, zemiakové lupienky, polotovary...

Potravinový kódex I., II. a III., Epos, 2006
Potravinový kódex I., II. a III. 
SK

Všeobecne záväzný charakter Potravinového kódexu vyplýva zo skutočnosti, že kódex, ako aj jeho zmeny a doplnky sú oznamované v Zbierke zákonov...


Potravinový kódex - kontaminanty, rezídua a prídavné látky, Epos, 2006
Potravinový kódex - kontaminanty, rezídua a prídavné látky 
SK

Publikácia zahŕňa kompletnú problematiku potravinového kódexu...


Lesy mesta Banská Bystrica - Kolektív autorov, Mestské lesy Banská Bystrica
Lesy mesta Banská Bystrica 
SK
  • Autorský kolektiv

Kniha poskytuje množstvo unikátnych informácií o prírodnom prostredí okolia mesta Banská Bystrica viažuceho sa na lesný majetok mesta v rozmedzí rokov 1255 až 2009 s množstvom historických a súčasných fotografií a dokumentov...


Základy balenia potravín - Igor Kačeňák, ARM333, 2000
Základy balenia potravín 
SK

Táto publikácia je určená širokej odbornej verejnosti, ale aj ako učebnica pre študentov chemických a ekonomických smerov...


Veda a zdravie - Jedlo a telo - Alžbeta Pňačeková, Iveta Grznárová, MAFRA Slovakia, 2023
Veda a zdravie - Jedlo a telo 
SK

Máme plné obchody jedla od výmyslu sveta, sme zahltení informáciami o tom, čo je zdravé a čo nie, ale napriek tomu sme chorľavejší, obéznejší a trpíme mnohými chronickými chorobami ako nikdy predtým...


Dilema všežravca - Michael Pollan, N Press, 2023
Dilema všežravca 
SK

Čo si dáme na večeru? Táto otázka sa týka každého všežravca a vždy to tak bolo. Keď môžete skonzumovať prakticky hocičo, čo vám príroda ponúka, rozhodovanie o tom, čo by ste mali jesť, nutne vyvolá úzkosť...



Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Nelze měnit velikost písma, formát je proto vhodný spíše pro větší obrazovky.

Více informací v našich návodech

Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Více informací v našich návodech

Přečtete na:

Nepřečtete na:

  • Kindle
Jak číst e-knihy zabezpečené přes Adobe DRM?

„Zhluboka jsem se nadechla a naslouchala známému, chlubivému hlasu svého srdce. Já jsem, já jsem, já jsem.“

Pod skleněným zvonem - Sylvia Plath, 2018
Pod skleněným zvonem
Sylvia Plath