Culinaria Francie - André Dominé a kolektív
Culinaria Francie
664 Kč
Knihy
E-knihy

Culinaria Francie

team of authors
4,7
Trestní právo hmotné - Jiří Jelínek a kolektiv
Takoví jsme byli… Studentské listy po 30 letech - Kolektiv
Osudové stretnutia - kolektiv
Slovart CZ, 2008
Na skladě
Nakladatel
Slovart CZ, 2008
Série
Culinaria

Francie nepochybně zůstává velmocí v oblasti gastronomie. Žádná jiná země světa se nemůže chlubit takovým nesmírným bohatstvím specialit. Žádná jiná země nemá nic ani vzdáleně srovnatelného s francouzskou sítí vybraných restaurací...

Čti víc

664 Kč

Běžná cena Běžně 699 Kč

Ušetříte 5%

Na skladě, objednávejte ale rychle

Proč nakupovat na Martinus.cz?
  • poštovné zdarma k objednávkám od 999 Kč
  • více než 1500 výdejních míst
  • dárek ke každému nákupu

Doporučené tituly a kolekce

Více o knize

Francie nepochybně zůstává velmocí v oblasti gastronomie. Žádná jiná země světa se nemůže chlubit takovým nesmírným bohatstvím specialit. Žádná jiná země nemá nic ani vzdáleně srovnatelného s francouzskou sítí vybraných restaurací, kde tisíce kuchařů uchovávají tradice vynikajícího kuchařského umění a ukazují své pozoruhodné tvůrčí schopnosti v neustálé snaze o vytvoření nových pochoutek. Žádná jiná země nevyrábí tolik různých a vynikajících vín. Všechny nejslavnější odrůdy světa, Chardonnay, Sauvignon, Cabernet, Merlot a Syrah, pocházejí z Francie. Tato podivuhodná hojnost a složitost nevznikla náhodou. "Les plaisirs de la table" (radosti stolování) jsou ve Francii přístupné všem, i lidem s velmi skromnými prostředky. Muži i ženy, levicově i pravicově smýšlející, konzervativní i revolucionářské povahy, bohatí i chudí - ti všichni chtějí u stolu zažít potěšení z jídla.

Slávu a uznání si zaslouží nejenom kuchaři a vinaři, ale také cukráři, pekaři, řezníci, chovatelé drůbeže, pastevci koz a výrobci sýrů - nesmíme však zapomenout ani na zelináře a obchodníky s rybami, majitele lahůdkářství a provozovatele vinoték. I když se celá země určitě shodne na tom, co je dobré jídlo, věnuje se značná pozornost krajovým specialitám, které jsou již odedávna první známkou politické decentralizace. Kulinářské hranice bývají jen zřídkakdy přísně vymezené. V podobných geografických, klimatických a historických podmínkách však lidé mívají podobné chuti.

Na základě podobností se nám podařilo rozdělit Francii z hlediska jídla a pití na dvanáct oblastí. Každá z nich má vlastní individuální charakter a vynikající speciality, z nichž některé mohou být pro vás překvapením.
Čti víc
Kupte společně
Culinaria Francie - André Dominé a kolektív
Prázdniny v Evropě - Ladislav Zibura
1 003 Kč
Ušetříte 95 Kč
Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Originální název
Culinaria France
Rozměr
220×260 mm
ISBN
8073911089
Naše katalogové číslo
55914
Počet stran
468
Hmotnost
1700 g
Rok vydání
2008
Vazba
flexi vazba
Jazyk
český
Nakladatelství
Slovart CZ

Recenze

Jak se vám kniha líbila?

5,0 / 5

5 hodnocení

5
0
0
0
0

O autorech/autorkách

Čti víc
Čti víc
Kupte společně
Culinaria Francie - André Dominé a kolektív
Prázdniny v Evropě - Ladislav Zibura
1 003 Kč
Ušetříte 95 Kč

„Kniha má schopnost dokazovat mi o člověku to, co nevidím, co o něm nevím.“

Maxim Gorkij