Čtyřhodinový šéfkuchař - Timothy Ferriss
Čtyřhodinový šéfkuchař
799 Kč
Při nákupu nad 999 Kč máte poštovné zdarma

Čtyřhodinový šéfkuchař

Snadná cesta jak vařit jako profesionál, naučit se cokoliv a žít dobrý život

Timothy Ferriss

Timothy Ferriss (1977) byl před vydáním své knihy neznámou figurou, dnes patří v USA mezi nejslavnější literární autory. Působí též jako investor internetových projektů, má podíl např. v Twitteru či Posterous, a přednáší na Princetonské univerzitě.

Nakladatel
Jan Melvil publishing, 2013

Další formáty

Přečtená
od 519 Kč

Timothy Ferriss přichází se svou dlouho připravovanou a napjatě očekávanou kuchařkou pro ty, kteří si kuchařky nikdy nekupují. Jeho přímočará cesta k cíli, známá již z předchozích bestsellerů Čtyřhodinový pracovní týden a Čtyřhodinové tělo vede...

Číst víc

Timothy Ferriss přichází se svou dlouho připravovanou a napjatě očekávanou kuchařkou pro ty, kteří si kuchařky nikdy nekupují. Jeho přímočará cesta k cíli, známá již z předchozích bestsellerů Čtyřhodinový pracovní týden a Čtyřhodinové tělo vede...

Číst víc

Další formáty

Proč nakupovat na Martinus.cz?
  • poštovné zdarma k objednávkám od 999 Kč
  • více než 2500 výdejních míst
  • záložky ke každému nákupu

Doporučené tituly a kolekce

Více o knize

Timothy Ferriss přichází se svou dlouho připravovanou a napjatě očekávanou kuchařkou pro ty, kteří si kuchařky nikdy nekupují. Jeho přímočará cesta k cíli, známá již z předchozích bestsellerů Čtyřhodinový pracovní týden a Čtyřhodinové tělo vede v této vynalézavé knize přes všechny apekty života. Protože jak říká Tim, pokud se chcete naučit vařit, musíte se nejprve naučit učit se. Jakmile umíte tohle, můžete se naučit vařit, mluvit cizí řečí, hrát baketball, přežít v divočině… …prostě stát se světovou třídou, v čem budete chtít.
S Timem v roli šéfkuchaře projdete školou vaření, v níž se s každým receptem naučíte určitou dovednost, kterou následně využijete v dalším receptu. Množství tipů a triků z vás udělá vládce kuchyně, ale Ferriss, jak už má ve zvyku, se neomezuje jen na vaření doma. V části o divočině si uloví večeři, ve vědecké části pochopí molekulární kuchyni…
Timothy to zase hacknul, díky němu je vaření cestou, jak být blíž životu a štěstí.

Číst víc

Všechny formáty tohoto titulu

Přečtené knihy

Přečtená, mírně opotřebovaná
Na skladě, objednávejte ale rychle
519 Kč
-35 %
Přečtená, jako nová
Na skladě, objednávejte ale rychle
559 Kč
-30 %

Knihy

Kniha
Vyprodané
Další
Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Počet stran
670
Vazba
pevná vazba
Rozměr
179×252 mm
Hmotnost
1630 g
ISBN
9788087270646
Rok vydání
2013
Edice
Fit and Food
Naše katalogové číslo
161273
Styl
zdravé
Jazyk
čeština
Nakladatel
Jan Melvil publishing

Recenze

Jak se vám kniha líbila?

4,2 / 5

8 hodnocení

4
2
2
0
0

29.4.2014
Názor čtenáře
Pokud od knížky čekáte, že vám prozradí kouzelnou formulku, díky které se naučíte svahilsky během čtrnácti dní, asi budete parádně zklamaní. Všechno je to jen o marketingu kolem knihy. Dobrého marketingu. Oopravdu tu nenajdete dechberoucí zázraky. Jsou to věci, které znáte. Nebo věci, které se docela dobře můžete naučit z obyčejné kuchařky, knížky o lovení divoké zvěře či z nějaké sportovní příručky.

Jde tu o ten úhel pohledu Tima Ferrisse, autora Čtyřhodinového šéfkuchaře. Ten totiž všechno převrací naruby takovým způsobem, že nestačíte zírat. Ukazuje vám věci zdánlivě obyčejné - třeba jak správně držet nůž při sekání zeleniny - které vám pak děsivě ulehčují život. Říkám děsivě, protože mě opravdu vyděsilo, jak jsem v něčem šíleně nepraktická a nepřizpůsobivá. Vždyť ono stačí jen pořádně koukat kolem sebe. Jednoduše a rozumně uvažující člověk by to měl vědět, aniž by si musel pořizovat tuhle skoro sedmisetstránkovou bichli. Jenže my to nevíme. A tak si pořídíme sedmisetstránkovou bichli a Tim Ferriss nám ukáže, jak na to. Zábavně, jednoduše, s prostým selským rozumem.
Číst víc
Marrsha
26.4.2014
Názor čtenáře
Tim Ferris je tak trochu blázen. Kromě toho, že vedle sebe postavil kuchyně těch nejlepších světových šéfkuchařů a opékání veverky na ohništi, dal dohromady naprostou smršť rad, receptů a zkušeností nejen o vaření. Jeho rady se dají použít téměř na jakoukoliv oblast života. V jeho podání sice i recept na míchaná vajíčka vypadá strašně složitě, to ale vyvažují naprosto jasné a jednoduché rady typu "kulaté jídlo vypadá lépe na hranatém talíři a naopak." Pokud chcete v kuchyni zářit, doporučuji! Číst víc
Petr Čapek
22.4.2014
Názor čtenáře
Z počátku může kniha působit vcelku chaoticky, hlavně díky neustálému odbíhání od vaření, ale za chvíli si zvyknete a budete se kochat Ferrissovou genialitou. Protože autor přesně ví kdy má co čtenářům naservírovat. Na několika stovkách stran tak pronikneme do všech zákoutí kuchyně a naučíme se různé zlepšováky a vychytávky, které nám zpříjemní život.

Čtyřhodinový šéfkuchař by měl být povinnou četbou pro všechny, které to v kuchyni nebaví. Tim nám na více než šesti set stranách ukazuje, že jídlo jídlo může být požitek a jeho příprava je stejně důležitá, jako klid při kterém si slavnostní oběd můžeme vychutnat. A přestože, kniha nenabídne něco, co bychom více méně neznali, ukáže nám, že zaběhnutý stereotyp jde dělat jinak, možná i lépe a jednodušeji.
Číst víc

Číst víc
Číst víc

„Řekl jsem již, že metafory jsou nebezpečné. Láska začíná metaforou. Jinak řečeno: láska začíná ve chvíli, kdy se žena vepíše svým prvním slovem do naší poetické paměti.“