Knihy
E-knihy

Čtyřhodinový šéfkuchař

Snadná cesta jak vařit jako profesionál, naučit se cokoliv a žít dobrý život

Timothy Ferriss

Timothy Ferriss (1977) byl před vydáním své knihy neznámou figurou, dnes patří v USA mezi nejslavnější literární autory. Působí též jako investor internetových projektů, má podíl např. v Twitteru či Posterous, a přednáší na Princetonské univerzitě.

Na skladě
Nakladatel
Jan Melvil publishing, 2013
Edice
Fit and Food

Timothy Ferriss přichází se svou dlouho připravovanou a napjatě očekávanou kuchařkou pro ty, kteří si kuchařky nikdy nekupují. Jeho přímočará cesta k cíli, známá již z předchozích bestsellerů Čtyřhodinový pracovní týden a Čtyřhodinové tělo vede...

Čti víc

759 Kč

Běžná cena Běžně 799 Kč

Ušetříte 5%

Na skladě, posíláme ihned

Proč nakupovat na Martinus.cz?
  • poštovné zdarma k objednávkám od 999 Kč
  • více než 1500 výdejních míst
  • dárek ke každému nákupu

Doporučené tituly a kolekce

Více o knize

Timothy Ferriss přichází se svou dlouho připravovanou a napjatě očekávanou kuchařkou pro ty, kteří si kuchařky nikdy nekupují. Jeho přímočará cesta k cíli, známá již z předchozích bestsellerů Čtyřhodinový pracovní týden a Čtyřhodinové tělo vede v této vynalézavé knize přes všechny apekty života. Protože jak říká Tim, pokud se chcete naučit vařit, musíte se nejprve naučit učit se. Jakmile umíte tohle, můžete se naučit vařit, mluvit cizí řečí, hrát baketball, přežít v divočině… …prostě stát se světovou třídou, v čem budete chtít.
S Timem v roli šéfkuchaře projdete školou vaření, v níž se s každým receptem naučíte určitou dovednost, kterou následně využijete v dalším receptu. Množství tipů a triků z vás udělá vládce kuchyně, ale Ferriss, jak už má ve zvyku, se neomezuje jen na vaření doma. V části o divočině si uloví večeři, ve vědecké části pochopí molekulární kuchyni…
Timothy to zase hacknul, díky němu je vaření cestou, jak být blíž životu a štěstí.

Čti víc
Kupte společně
Čtyřhodinový šéfkuchař - Timothy Ferriss
Čtyřhodinové tělo - Timothy Ferriss
1 328 Kč
Ušetříte 70 Kč
Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Počet stran
670
Hmotnost
1630 g
Rok vydání
2013
Vazba
pevná vazba
Jazyk
český
Nakladatelství
Jan Melvil publishing
Rozměr
179×252 mm
ISBN
9788087270646
Naše katalogové číslo
161273

Recenze

Jak se vám kniha líbila?

4,4 / 5

7 hodnocení

4
2
1
0
0

Martinus logo
Jana Benešová
29.4.2014
Názor čtenáře
Pokud od knížky čekáte, že vám prozradí kouzelnou formulku, díky které se naučíte svahilsky během čtrnácti dní, asi budete parádně zklamaní. Všechno je to jen o marketingu kolem knihy. Dobrého marketingu. Oopravdu tu nenajdete dechberoucí zázraky. Jsou to věci, které znáte. Nebo věci, které se docela dobře můžete naučit z obyčejné kuchařky, knížky o lovení divoké zvěře či z nějaké sportovní příručky.

Jde tu o ten úhel pohledu Tima Ferrisse, autora Čtyřhodinového šéfkuchaře. Ten totiž všechno převrací naruby takovým způsobem, že nestačíte zírat. Ukazuje vám věci zdánlivě obyčejné - třeba jak správně držet nůž při sekání zeleniny - které vám pak děsivě ulehčují život. Říkám děsivě, protože mě opravdu vyděsilo, jak jsem v něčem šíleně nepraktická a nepřizpůsobivá. Vždyť ono stačí jen pořádně koukat kolem sebe. Jednoduše a rozumně uvažující člověk by to měl vědět, aniž by si musel pořizovat tuhle skoro sedmisetstránkovou bichli. Jenže my to nevíme. A tak si pořídíme sedmisetstránkovou bichli a Tim Ferriss nám ukáže, jak na to. Zábavně, jednoduše, s prostým selským rozumem.
Čti víc
Marrsha
26.4.2014
Názor čtenáře
Tim Ferris je tak trochu blázen. Kromě toho, že vedle sebe postavil kuchyně těch nejlepších světových šéfkuchařů a opékání veverky na ohništi, dal dohromady naprostou smršť rad, receptů a zkušeností nejen o vaření. Jeho rady se dají použít téměř na jakoukoliv oblast života. V jeho podání sice i recept na míchaná vajíčka vypadá strašně složitě, to ale vyvažují naprosto jasné a jednoduché rady typu "kulaté jídlo vypadá lépe na hranatém talíři a naopak." Pokud chcete v kuchyni zářit, doporučuji!
Čti víc
Petr Čapek
22.4.2014
Názor čtenáře
Z počátku může kniha působit vcelku chaoticky, hlavně díky neustálému odbíhání od vaření, ale za chvíli si zvyknete a budete se kochat Ferrissovou genialitou. Protože autor přesně ví kdy má co čtenářům naservírovat. Na několika stovkách stran tak pronikneme do všech zákoutí kuchyně a naučíme se různé zlepšováky a vychytávky, které nám zpříjemní život.

Čtyřhodinový šéfkuchař by měl být povinnou četbou pro všechny, které to v kuchyni nebaví. Tim nám na více než šesti set stranách ukazuje, že jídlo jídlo může být požitek a jeho příprava je stejně důležitá, jako klid při kterém si slavnostní oběd můžeme vychutnat. A přestože, kniha nenabídne něco, co bychom více méně neznali, ukáže nám, že zaběhnutý stereotyp jde dělat jinak, možná i lépe a jednodušeji.
Čti víc

Čti víc
Čti víc
Kupte společně
Čtyřhodinový šéfkuchař - Timothy Ferriss
Čtyřhodinové tělo - Timothy Ferriss
1 328 Kč
Ušetříte 70 Kč

„Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše odpovídá. “

André Maurois