Umění francouzské kuchyně - Julia Child, Louisette Bertholl, Simone Beck
Umění francouzské kuchyně
568 Kč
Při nákupu nad 999 Kč máte poštovné zdarma

Umění francouzské kuchyně

Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně

Na skladě
Nakladatel
Jota, 2014
1. díl série
Umění francouzské kuchyně

Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu... Číst víc

Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu... Číst víc

568 Kč

Běžná cena Běžně 598 Kč

Ušetříte 5 %
Na skladě, objednávejte ale rychle
Proč nakupovat na Martinus.cz?
  • poštovné zdarma k objednávkám od 999 Kč
  • více než 2500 výdejních míst
  • záložky ke každému nákupu

Doporučené tituly a kolekce

Více o knize

Tento titul je dostupný také v kolekci za výhodnou cenu!

Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie & Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová.

Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.

Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích.

Umění francouzské kuchyně už více než čtyři desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám.

Číst víc

Všechny formáty tohoto titulu

Přečtené knihy

Přečtená, jako nová
Na skladě, objednávejte ale rychle
419 Kč
-30 %

Knihy

Kniha
Na skladě, objednávejte ale rychle
568 Kč
-5 %

E-knihy a audioknihy

Ihned ke stažení
EPUB
MOBI
298 Kč
Další
Kupte společně
851 Kč
Ušetříte 45 Kč
Originální název
Mastering the Art of French Cooking (1.)
896 stran
Vazba
pevná vazba
Rozměr
160×230 mm
Hmotnost
1165 g
ISBN
9788074624414
Rok vydání
2014
Naše katalogové číslo
161263
Jazyk
čeština
Překlad
1. díl série
Umění francouzské kuchyně
Nakladatel
Jota

Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti? Dejte nám o tom vědět.

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,8 / 5

21 hodnocení

16
4
0
0
0

Jak se vám kniha líbila?

Čtenářské recenze

Vladimír Siládi
4.1.2022
Ověřený nákup
Kuchárska kniha, v ktorej sa trošku zložito orientuje, ale vynahradené je to super kuchárskymi trikmi a tipmi na servírovanie. Dostal som to, čo som očakával. Číst víc
Zuzana Gašparovičová
8.9.2021
Ověřený nákup
Kniha sa mi páči......je super...nadčasová........recepty sú veľmi dobre popísané, zrozumiteľné, možno by som prijala obrázky-fotky, ale vzhľadom na dobu, v ktorej bola písaná je to vynikajúce. Číst víc
Lukáš
12.7.2021
Umenie francúzskej kuchyne 1 a 2
Kniha je veľmi podrobne a prehladne popísaná pre každú oblasť kulinárskeho zážitku s úvodným popisom, či už ide o koláčik alebo samotny obed/večeru/pochutinu. Oceňujem dôkladne popisy jednotlivých úkonov s vystiznymi ilustráciami napr. pri porcovaní mäsa, listkovom ceste a pod. (Ilustrácií je minimum, avsak menej je niekedy viac :)) Určite by som túto knihu odporúčal každému kto sa rád naučí niečo nové. Vyzdvihol by som ešte "polopatisticky" napísaný text tejto knihy. :) Kniha bola úžasný darček pre moju polovičku :) Víkend preto užívam. Číst víc
Adriana
7.8.2020
Ako sa píše na titulke "svetoznáma biblia kulinárskeho umenia" - nemôže iná fráza viac vystihovať túto knihu. Zaujímavo a dopodrobna je rozpísané všetko čo treba vedieť. Fotky tam síce nie sú, ale pri tom množstve receptov sa fakt nezmestili :D úžasná kniha, zatiaľ som spravila dva recepty - naozaj profesionálne, aj pre začiatočníkov aj pre pokročilejších, ktorí sa chcú zdokonaliť. Kúpu tejto knihy nebudem nikdy ľutovať, pretože mi poslúži ešte dosť rokov. Netreba sa obaváť 'old fashion receptov', je to proste KLASIKA. Číst víc
Patrik Vitek
23.4.2019
Úžasná
Ověřený nákup
Je úžasná, nie len učí recepty, ale taktiež učí kultúru pri varení. Veľa užitočných rád, poznámok. Aké nápoje podávať k daným receptom, aké prílohy, rôzne dôležité detaily o ingredienciach. Prináša kúsok francúzska do mojej kuchyne. Číst víc
Robo
22.4.2019
jedna z najlepších kuchárskych kníh vo svete
vynikajúca kniha aj pre začiatočníka aj pre šéfkuchára, veľmi podrobná a úderná, žiadne zbytočné reči a zbytočné obrázky, žiaden zbytočne hrubý papier, čím obyčajne naháňajú objem pred obsahom, k veľa jedlám je aj varianta rôznych voliteľných doplnkov/variant ako omáčka/plnka/príloha ..... ale aj víno .... najlepšie na nej je to, že autorka všetky vlastnoručne uvarila a aj to tak písala, z pohľadu človeka čo to práve robí.
Je to veľký počin od vydavateľa pre slovenského čitateľa, že také dobré dielo si nemusí pracne prekladať z cudzieho jazyka, keď sa chce dostať k najlepším receptom sveta
Číst víc
Daniela
25.2.2019
Umění francouzské kuchyně
výborná kniha pre tých čo radi varia a experimentujú so zahraničnou kuchyňou, zaujímavé recepty, začiatočníkom možno budú chýbať obrázky, ale nie sú nutné ....., každý si môže prísť na svoje Číst víc
6
9.3.2017
najskor film, potom kniha
Ověřený nákup
Najskor som videla film s Meryl Streep a potom som po rokoch objavila aj tuto do slovenciny prelozenu knihu. Zijem v Nemecku a tu sa tato kniha neda kupit v nemcine, lebo vraj po nej nie je taky velky dopyt...a vraj ten preklad z anglictiny a preratanie vsetkych tych receptov (z ich mierok na nase kilogramy) vraj je to velmi narocne...tak sa cudujem, preco to nebolo narocne slovakom :-)
Ten film sa neda pozerat a nedostat chut na niektoru jej dobrotu. UUUUUzasne recepty !!! Uz som varila niektore z nich ako napr.: "beef bourguignon" - budete olizovat tanier ako aj ja :-) ; "mandlovu tortu" - aaaaaaah, to bola dobrota; a mufinky cokoladove, take cokoladove, ze sa vam z tej tekutej cokolady vo vnutri bude tocit hlava :-)
Číst víc
majka
8.1.2017
Názor čitateľa
knihu si priala dcéra na Ježiška. Je s ňou veľmi spokojná. Zatiaľ nenašla žiadne negatíva, len samé pozitíva. Som spokojná aj pokiaľ ide o rýchlosť a spoľahlivosť dodávky. Číst víc

Recenze, kritiky

„Jedna z nejúchvatnějších příruček dvacátého století, která ovlivnila několik generací nejen amerických kuchařek.“ New York Times

„Mimořádně užitečná kniha, s jejíž pomocí snadno proniknete do tajů francouzské kuchyně.“ Gourmet Food

„Nepostradatelný pomocník všech, kdo rádi (dobře) vaří.“ goodcooking.com

Číst víc
Kupte společně
851 Kč
Ušetříte 45 Kč

„Každé rozhodnutí má svůj příběh, spousta okamžiků našeho života se tísní někde v koutě a čeká na své vyústění a vyústění nakonec přijde.“