Knihy
E-knihy

Umění francouzské kuchyně

Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně

Jota, 2014
Nakladatel
Jota, 2014
Překlad

Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu...

Čti víc

568 Kč

Běžná cena Běžně 598 Kč

Ušetříte 5%

Posíláme do tří dní

Doporučené tituly a kolekce

Více o knize

Tento titul je dostupný také v kolekci za výhodnou cenu!

Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie & Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová.

Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.

Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích.

Umění francouzské kuchyně už více než čtyři desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám.

Čti víc
Kupte společně
Umění francouzské kuchyně - Julia Child, Louisette Bertholl, Simone Beck
Umění francouzské kuchyně 2 - Julia Child, Simone Beck
851 Kč
Ušetříte 45 Kč

Recenze, kritiky

„Jedna z nejúchvatnějších příruček dvacátého století, která ovlivnila několik generací nejen amerických kuchařek.“ New York Times

„Mimořádně užitečná kniha, s jejíž pomocí snadno proniknete do tajů francouzské kuchyně.“ Gourmet Food

„Nepostradatelný pomocník všech, kdo rádi (dobře) vaří.“ goodcooking.com

Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti?
Dejte nám o tom vědět.

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Originální název
Mastering the Art of French Cooking (1.)
Rozměr
160×230 mm
ISBN
9788074624414
Naše katalogové číslo
161263
Počet stran
896
Hmotnost
1170 g
Rok vydání
2014
Vazba
pevná vazba
Jazyk
český
Nakladatelství
Jota

Recenze

Jak se vám kniha líbila?

4,6 / 5

8 hodnocení

5
3
0
0
0

Dana Heitmann
Dana Heitmann
9.3.2017
najskor film, potom kniha
Najskor som videla film s Meryl Streep a potom som po rokoch objavila aj tuto do slovenciny prelozenu knihu. Zijem v Nemecku a tu sa tato kniha neda kupit v nemcine, lebo vraj po nej nie je taky velky dopyt...a vraj ten preklad z anglictiny a preratanie vsetkych tych receptov (z ich mierok na nase kilogramy) vraj je to velmi narocne...tak sa cudujem, preco to nebolo narocne slovakom :-)
Ten film sa neda pozerat a nedostat chut na niektoru jej dobrotu. UUUUUzasne recepty !!! Uz som varila niektore z nich ako napr.: "beef bourguignon" - budete olizovat tanier ako aj ja :-) ; "mandlovu tortu" - aaaaaaah, to bola dobrota; a mufinky cokoladove, take cokoladove, ze sa vam z tej tekutej cokolady vo vnutri bude tocit hlava :-)
Čti víc
majka
8.1.2017
Názor čitateľa
knihu si priala dcéra na Ježiška. Je s ňou veľmi spokojná. Zatiaľ nenašla žiadne negatíva, len samé pozitíva. Som spokojná aj pokiaľ ide o rýchlosť a spoľahlivosť dodávky.
Čti víc
Iveta
4.12.2014
Výborná pomocníčka
Kniha obsahuje veľmi zrozumiteľné a precízne spracované recepty, doslova krok za krokom. Trochu si musíte zvyknúť, že množstvá surovín v receptoch sú často uvádzané na poháre (šálky), v úvode však nájdete návod na ich prepočet na objemové a hmotnostné jednotky. V knihe nie sú žiadne obrázky jedál (ani ich postupov). Síce nechýbajú, ale potešili by.
Čti víc
Renáta
3.12.2014
Umění francouzské kuchyně
Pokud máte rádi Francii a její atmosféru, vaření nebo obojí, kniha Vás opravdu potěší. Je pro lepší i méně zdatné kuchaře a přitom je i zábavná pro konzumenty:-)
Čti víc

Čti víc
Kupte společně
Umění francouzské kuchyně - Julia Child, Louisette Bertholl, Simone Beck
Umění francouzské kuchyně 2 - Julia Child, Simone Beck
851 Kč
Ušetříte 45 Kč

„Musíme přečíst hodně knih, abychom zjistili, o čem je život, a musíme hodně zažít, abychom přišli na to, že buď špatně žijeme, nebo jsme četli špatné knihy. “

Zdeňka Ortová