Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Muslimové, a ne mohamedáni! - Mihad Mujanovič, Filozofická fakulta UK v Praze, 2018

322 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Muslimové, a ne mohamedáni! - Mihad Mujanovič, Filozofická fakulta UK v Praze, 2018
Muslimové, a ne mohamedáni! - Mihad Mujanovič, Filozofická fakulta UK v Praze, 2018

Muslimové, a ne mohamedáni!

Ke kořenům bosňáckého národního hnutí v letech 1878-1918

Kniha se zabývá proměnami muslimské pospolitosti (dnešních Bosňáků) v Bosně a Hercegovině za rakousko-uherské okupace mezi lety 1878 a 1918. V kontextu utváření moderních... Číst víc

Nakladatel
Filozofická fakulta UK v Praze, 2018
Počet stran
246

Kniha se zabývá proměnami muslimské pospolitosti (dnešních Bosňáků) v Bosně a Hercegovině za rakousko-uherské okupace mezi lety 1878 a 1918. V kontextu utváření moderních středoevropských a balkánských národů je blíže rozebrán.... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

322 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 330 Kč
U dodavatele
Posíláme do 16 – 21 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Všude samí lháři - Shari Lapena, Kalibr, 2024
Muslimové, a ne mohamedáni! - Mihad Mujanovič, Filozofická fakulta UK v Praze, 2018
322 Kč

Více o knize

Kniha se zabývá proměnami muslimské pospolitosti (dnešních Bosňáků) v Bosně a Hercegovině za rakousko-uherské okupace mezi lety 1878 a 1918.
V kontextu utváření moderních středoevropských a balkánských národů je blíže rozebrán politický, společenský a demografický vývoj komunity, včetně rozvoje spolkového života a náboženských, kulturních a vzdělávacích institucí.
Retrospektivním pohledem stojí habsburská správa nejsevernější osmanské provincie na začátku dlouhého, ve své podstatě nejistého a nejednoznačného, ale nakonec přece jen úspěšného procesu národního sebeuvědomování slovanské muslimské komunity v Bosně a Hercegovině a takzvaném Sandžaku.
Výklad je rozdělen do více analytických částí, které v hrubých rysech kopírují ustálený model studia národních hnutí v Evropě.
Za stmelující teoretické východisko je bráno modernistické paradigma, které národní ideu spojuje se změnou společenských, hospodářských a politických okolností, nástupem modernity, opírající se o koncept jak konstruktivistický, tak instrumentalistický.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Lidé jsou přesvědčení, že manželství končí, když se láska vytratí. Když zloba nahradí štěstí. Když pohrdání nahradí rozkoš. Jenže Graham a já se na sebe nezlobíme. Jen prostě nejsme ti samí lidé, kterými jsme bývali.“

To nejlepší v nás - Colleen Hoover, 2019
To nejlepší v nás
Colleen Hoover