Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Kocour, který zachránil knihy - Sósuke Nacukawa, Prostor, 2022

191 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Kocour, který zachránil knihy - Sósuke Nacukawa, Prostor, 2022
Přečtená
Kocour, který zachránil knihy - Sósuke Nacukawa, Prostor, 2022

Kocour, který zachránil knihy
Přečtená

Středoškolák Rintaró Nacuki, zanícený knihomol, se chystá zavřít knihkupectví-antikvariát, které zdědil po svém milovaném dědečkovi. V tu chvíli se v něm však objeví mluvící... Číst víc

2,8 4 hodnocení
Nakladatel
Prostor, 2022
Počet stran
200

Středoškolák Rintaró Nacuki, zanícený knihomol, se chystá zavřít knihkupectví-antikvariát, které zdědil po svém milovaném dědečkovi. V tu chvíli se v něm však objeví mluvící kocour s neobvyklou prosbou. Žádá od Rintaróa, aby mu pomohl zachránit knihy... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

191 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

Japonský bestseller číslo 1 přináší oslavu knih, koček a lidí, kteří je milují.

Středoškolák Rintaró Nacuki, zanícený knihomol, se chystá zavřít knihkupectví-antikvariát, které zdědil po svém milovaném dědečkovi. V tu chvíli se v něm však objeví mluvící kocour s neobvyklou prosbou. Žádá od Rintaróa, aby mu pomohl zachránit knihy. Svět je plný osamělých knih, které zůstaly nepřečtené a nemilované, a kocour a Rintaró je musí osvobodit od majitelů, kteří je zanedbávají.

Neobvyklá dvojice se vydává na úžasnou cestu a podniká společně tři výpravy do imaginárního světa, během nichž vstupuje do různých bludišť, aby knihy osvobodila. Na svých cestách se kocouří zachránce a Rintaró setkávají s mužem, který nechává své knihy hynout na poličce, s nevědomým mučitelem knih, který rozstříhává stránky knih na útržky, aby lidem pomohl s rychlým čtením, nebo s vydavatelským dronem, který chce vytvářet pouze bestsellery. Jejich dobrodružství vyvrcholí posledním, nezapomenutelným úkolem - závěrečné bludiště, které na Rintaróa čeká, ho zavede do říše, kam se odváží vstoupit jen ti nejudatnější…

Strhující příběh o knihách, první lásce, fantazii a neobvyklém přátelství mladého chlapce s mluvícím Kocourem, který zachránil knihy je příběhem pro ty, pro které jsou knihy mnohem víc než slova na papíře.
Číst víc
Originální název
Hon wo mamoró to suru neko
Počet stran
200
Vazba
pevná vazba
Rozměr
120×190 mm
Hmotnost
302 g
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1765379
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Japonsko
Nakladatel
Prostor
Pro koho
pro děti a mládež, young adult
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

2,8 / 5

4 hodnocení

0
0
3
1
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Aureus
Neověřený nákup
2.12.2022
sklamanie
Napriek sľubnému námetu kniha sklamala.

Dialógy sú písané zvláštne, umelo a kostrbato, postavy sa správajú miestami príliš prkenne a štýlu, ktorým autor píše, som nejak nevedel prísť na chuť.
Číst víc
4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
23.10.2022
Rintaró žije se svým dědečkem v knihkupectví. Jinak nemá nikoho. Když umře jeho milovaný dědeček, měl by se vystěhovat a přijít tak o to poslední, co mu zůstalo. V tuto chvíli na scénu přichází mluvící kocour Tygr, který vezme mladíka s sebou na dobrodružnou výpravu, aby se pokusili společně zachránit knihy.

Kniha o knihách a kocourovi? Pro mě jasné „must have“. Psáno je to jednoduše, tím je to vhodné pro téměř všechny věkové kategorie. Mně to chvílemi připomínalo mou oblíbenou knihu z dětství – Anička malířka – kdy také stejně rázná mluvící kočka vezme dívenku do svého světa.

Kromě knih a koček Vás na první dojem rozhodně zasáhne grafické zpracování. Jak obálka, tak i uvnitř knihy. Drobné černobílé ilustrace, které nás v příběhu doprovází mají svůj význam a knihu krásně dokreslují.

Příběh Vás donutí se zamyslet nad dnešním knižním světem, jaké knihy vychází, jak se k nim chováme. Ale také se pozastavíte nad svým vztahem ke knihám, jak je vnímáme a co pro nás znamenají. Někdy se v příběhu pobavíte, jindy budete nevěřícně zírat, někdy budete souhlasně přikyvovat.

Některé myšlenky jsou krásné a moudré, každý knihomol si je užije. S některými jsem možná až tak úplně nesouhlasila a celkově mám na příběh trošku rozpačitý názor.

Co mi na knize vadilo, tak mě neoslovil autorův styl, je to na mě psáno příliš stroze a jednoduše. Vždy, když se těším na nějakou knihu, ve které hraje hlavní roli kočka, tak jsem bohužel zklamaná a je to i tento případ. Své čtenáře si však rozhodně najde a věřím, že ti pak budou nadšení.
Číst víc

Nakladatelství Prostor

Číst víc

„Pokud chceš vědět, jaký někdo doopravdy je, všimni si, jak se chová ke svým podřízeným, ne k sobě rovným.“

Harry Potter a Ohnivý pohár - J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor), 2019
Harry Potter a Ohnivý pohár
J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor)