Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Velká kniha o dřeve - Martin Patřičný, Fortuna Libri ČR, 2016

599 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Velká kniha o dřeve - Martin Patřičný, Fortuna Libri ČR, 2016
Velká kniha o dřeve - Martin Patřičný, Fortuna Libri ČR, 2016

Velká kniha o dřeve

Dřevo se nevyrábí, bylo živé, dřevo, to jsou těla stromů. V knize najdete i strom, z něhož bylo dřevo získáno. Kromě základních pohledů (především středový a tečný řez kmenem)... Číst víc

4,5 2 hodnocení
Nakladatel
Fortuna Libri ČR, 2016
Počet stran
272

Dřevo se nevyrábí, bylo živé, dřevo, to jsou těla stromů. V knize najdete i strom, z něhož bylo dřevo získáno. Kromě základních pohledů (především středový a tečný řez kmenem) nahlédnete pod kůru... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Další knižní vydání
Velká kniha o dřevě - Martin Patřičný, Universum, 2019
Pevná vazba
Čeština, 2019
Skladem 2 ks

559 Kč

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

Dřevo se nevyrábí, bylo živé, dřevo, to jsou těla stromů.
V knize najdete i strom, z něhož bylo dřevo získáno. Kromě základních pohledů (především středový a tečný řez kmenem) nahlédnete pod kůru (očka, rozdvojení kmene...). Přírodní záběry doplňují praktické výrobky: mísa, amulet, hračka, stolek.... ale také využití dřeva pro výtvarnou práci. Publikace bude obsahovat zhruba 50 dřevin, 20 z nich podrobně, autor nezapomněl ani na ukázky málopoužívaných keřů a exotických dřevin.

O dřevu s láskou

Nejvíc právě dnes je potřeba mluvit o dřevě. Nemůžeme bez něho být, je nenahraditelné, bohužel bychom to mohli zjistit, až bude pozdě. Řekněte mi, když už někdo pracovní dobu tráví u umělého počítače a někdy i za umělého světla, z jakého materiálu by měl mít desku stůl, desku, o niž opírá zápěstí?

Zároveň s úžasným rozvojem technologií všeho druhu začne být za chvíli asi důležité psát o tom, že dřevo pochází se stromů, tj. nevyrábí se.

…Fyzické a duševní zdraví - jak souvisí se dřevem?

Co všechno bylo, je a bude z nám nejbližšího „materiálu“ děláno. Od staveb a nábytku přes hudební nástroje a hračky a flešky či tužky až třeba k polévce ze špejle od klobásy… Ruce a dřevo patří k sobě jako žena a muž.

Jenom člověk může zastavit přírodní proces a z jeho koloběhu vyzdvihnout dřevo. Usušit ho, opracovat a používat. Zachovat na dlouhou řadu let. A je to zase jen člověk, kdo se z něho může radovat… Kniha je osobním svědectvím o mnohaleté výtvarné i řemeslné práci.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

2 hodnocení

1
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Vlasta
Neověřený nákup
21.2.2023
Velká kniha o dřevě
Kniha aj práca Martina Patřičného ma očarila, preto som jeho knihu vybrala ako darček a inšpiráciu pre ľudového rezbára od nás. Je až neuveriteľné koľko podôb má drevo. Uvažujem, že si ju objednám aj pre seba, je to krásna kniha, aj čítať aj pozerať. Človek má chuť tie stránky pohladiť, aby sa dotkol dreva. Číst víc

Nakladatelství Fortuna Libri ČR

Číst víc

„A já doufám, že jednou na hřišti nebo v reklamní agentuře s panoramatickými okny pochopíš, že odvážný není ten, kdo se pouští do rvačky a neví, jestli vyhraje, nebo prohraje. Odvážný je ten, kdo ví, že by vyhrál, ale nechá to být. “