Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
French Braid - Anne Tyler, Random House, 2022

335 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
French Braid - Anne Tyler, Random House, 2022
French Braid - Anne Tyler, Random House, 2022

French Braid

The Garretts take their first and last family vacation in the summer of 1959. They hardly ever venture far from home, but in some ways they have never been further apart. Mercy... Číst víc

4,0 2 hodnocení
Nakladatel
Random House, 2022
288 stran
4 hodiny čtení

The Garretts take their first and last family vacation in the summer of 1959. They hardly ever venture far from home, but in some ways they have never been further apart. Mercy has trouble resisting the siren call of her aspirations to be a painter... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Angličtina

335 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 467 Kč
Na objednávku
Dodání může trvat více než 30 dní
Další knižní vydání (2)
French Braid - Anne Tyler, Vintage, 2023
Brožovaná vazba
Angličtina, 2023
Více než 30 dní

Francouzský cop - Anne Tyler, Ikar CZ, 2023
Pevná vazba
Čeština, 2023
Do 3 – 5 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Noční dům - Jo Nesbo, Kniha Zlín, 2024
French Braid - Anne Tyler, Random House, 2022
335 Kč

Více o knize

A stand-out new family novel from the critically acclaimed, Booker-prize shortlisted author of A Spool of Blue Thread

A major new novel from the beloved prize-winning author — a freshly observed, funny, joyful, brilliantly perceptive journey deep into one family's foibles, from the 1950s right up to our pandemic present

The Garretts take their first and last family vacation in the summer of 1959. They hardly ever venture far from home, but in some ways they have never been further apart. Mercy has trouble resisting the siren call of her aspirations to be a painter, which means less time keeping house for her husband, Robin. Their teenage daughters, steady Alice and boy-crazy Lily, could not have less in common. Their youngest, David, is already intent on escaping his family's orbit, for reasons none of them understands. Yet, as these lives advance across decades, the Garretts' influence on one another ripples unmistakably through each generation.

Full of heartbreak and hilarity, French Braid is classic Anne Tyler- a stirring, uncannily insightful novel bursting with warmth and humour that illuminates the kindnesses and cruelties of our daily lives, the impossibility of breaking free from those who love us, and how close — yet how unknowable — every family is to itself.
Číst víc
Originální název
French Braid
Počet stran
288
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
153×234 mm
Hmotnost
319 g
ISBN
9781784744632
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1456045
Styl
rodinný, historický
Jazyk
angličtina
Původ
Spojené státy
Nakladatel
Random House
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

2 hodnocení

0
2
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
27.5.2023
Seznamte se s Garrettovými! Rodina, která vypadá na první pohled v pořádku. Možná, že i na ten druhý. Ale když se dostanete pod povrch…

Klasická rodina, rodiče a tři děti. Budeme je sledovat od roku 1959 až do současnosti. Děti se osamostatní, najdou si své lásky, rodina se bude rozrůstat. Matka Mercy se po odchodu dětí z domova bude naplno věnovat svému koníčku, i když to znamená opustit manžela. Lásky i zklamání, menší a větší setkání, stesk po rodině, to vše a mnohem více najdete ve Fracouzském copu.

Rodinné vztahy – to je oblíbené téma autorky Anne Tyler. Její knihy miluji, to, jak dokáže vykreslit atmosféru. Kolikrát mám pocit, že do knižní rodiny prostě patřím. Bylo tomu tak i tentokrát.

Nečekejte žádnou velkou akci, ale poklidné vyprávění z rodinného života. Někdy úsměvné, jindy smutné i bolavé. Autorka vybrala jen několik okamžiků a příběhů a díky nim si můžeme udělat obrázek rodinného života. Tušíme zde i tajemství, které by nám mohlo přiblížit, proč se k sobě chovají tak, jak se chovají.

Je to zdánlivě obyčejný příběh, a přitom tak hluboký. Probudil ve mně emoce. Donutí nás přemýšlet, rozruší nás, ale i pohladí po duši.

Najdete tu také spoustu krásných a chytrých myšlenek, tak jak to autorka umí. Číst její knihy je pro mě vždy zážitek.

Pro ty, kteří knihy Anne Tyler čtou rádi, je tato novinka povinnost a pokud jste ještě žádnou nezkusili, je Francouzský cop ideální volba pro seznámení se s její tvorbou.
Číst víc

„Kde leží tvůj poklad, tam bude i tvé srdce.“

Harry Potter a relikvie smrti - J.K. Rowling, Jonny Duddle (ilustrácie), 2018
Harry Potter a relikvie smrti
J.K. Rowling, Jonny Duddle (ilustrácie)