Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Rychlostní zbraň - Megan E. O'Keefe, Host, 2023

333 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Rychlostní zbraň

Sanda si pamatuje, jak explodovala její stíhačka… a pak už nic. Čekala, že ji najdou její lidé a že po probuzení spatří přátelské tváře. Že ji zdravotníci dají dohromady a ona... Číst víc

4,0 2 hodnocení
1. díl série
Protektorát (CZ)
Nakladatel
Host, 2023
551 stran
8-9 hodin čtení

Sanda si pamatuje, jak explodovala její stíhačka… a pak už nic. Čekala, že ji najdou její lidé a že po probuzení spatří přátelské tváře. Že ji zdravotníci dají dohromady a ona půjde znovu... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

333 Kč

Cena v knihkupectví: 499 Kč
Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Lovec čertů - Juraj Červenák, Argo, 2024

Více o knize

Space opera plná velkolepých vesmírných bitev, smrtonosné galaktické politiky a nevyzpytatelné umělé inteligence

Sanda si pamatuje, jak explodovala její stíhačka… a pak už nic. Čekala, že ji najdou její lidé a že po probuzení spatří přátelské tváře. Že ji zdravotníci dají dohromady a ona půjde znovu bojovat. Jenže ve skutečnosti se probudí o 230 let později, na opuštěné nepřátelské hvězdné lodi jménem Světlo Berossovo — ačkoli loď sama si raději říká Bero. Bero Sandě prozradí, že je po válce. Že došlo ke zničení celé Sluneční soustavy. Ale co dalšího se v oněch dvou stoletích přihodilo? V bezedných hlubinách kosmu je koneckonců možné úplně všechno.
Číst víc
Originální název
Velocity Weapon
Počet stran
551
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
137×205 mm
Hmotnost
566 g
ISBN
9788027511228
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
1845709
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Spojené státy
1. díl série
Protektorát (CZ)
Nakladatel
Host
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

2 hodnocení

0
2
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

10.5.2023
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
Opäť som mala šťastie na výborné sci-fi, plné vesmírnych lodí, hrozieb vojny, intríg, chamtivosti, záhad a dosť svojskej umelej inteligencie Bera (riadneho profesionála v klamaní), ktorý bol zabudovaný do najnebezpečnejšej vraždiacej vesmírnej lode, ktorá sa vyvíja a vyvíja...

Začiatok bol trochu chaotický, zdĺhavý a zavádzajúci, kvôli trom rôznym pohľadom, ktoré sa počas príbehu prepletú. Prvý pohľad bol hlavnej postavy Sandy, ktorá sa prebrala na Berovej lodi po “230” rokoch z umelého spánku po napadnutí nepriateľmi - len, či je to naozaj tak… Druhý pohľad je priebeh jej záchrany, mocenské intrigy a byrokracia očami jej brata - Birana. Tretí, dosť v úzadí, je pohľad na lúpež očami aktérky Jules, ktorý máte pocit, že ako jediný do príbehu nepatrí, ale na konci sa to čiastočne vysvetlí a v ďalšej knihe zohrá podľa mňa dosť veľkú úlohu.

Samotne by každá linka nestala za veľa. Bolo by to zdĺhavé, nudné a prekážalo by vám to enormné množstvo opisov, ale keď sa osudy preplietli, a postupne sa vyjasňovali niektoré dôkazy a klamstvá, kniha nabrala fakt skvelé tempo až som dychtila po odpovediach a odhaleniach. Od začiatku som tušila, že mi na Berovi niečo nesedí a tých 230 rokov mi nešlo žiadnym zázrakom do hlavy. Rovnako celý Protektorát na Prime, to je ako náš parlament. Tuším politiku nikdy nebudú robiť normálni ľudia ani v sci-fi knihách (ani v iných, tobôž nie v realite…). Páči sa mi však, že autori aj keď uvažujú o cestovaní vesmírom, zostrojení vesmírnych lodí a mimozemšťanoch a iných svetoch, vždy budú písať o chujoch, ktorí nám budú vládnuť.

Celkovo som však spokojná, a malú výtku mám len kvôli tomu množstvu opisov, ktoré by sa dalo trochu skresať. Inak si myslím, že má autorka veľký talent a touto prvou časťou skvele začala sériu Protektorát. Ak vás zaujíma otázka umelej inteligentne, bavia vás vesmírne boje a intrigy, toto bude určite niečo pre vás. Číta sa to ľahko, dej plynie hladko, tie zvraty, skvelá hlavná hrdinka Sanda a záver vás naladí na pokračovanie.

4,5/5
Číst víc

Recenze, kritiky

O’Keefeová rozvíjí svůj svět a intriky přesně takovým tempem, aby budovala napětí a umožnila vývoj postav. Pomalu odkrývanými informacemi se rozvíjejí záhady, které na konci dospějí k překvapivému vyvrcholení. Čím ale Rychlostní zbraň září nejjasněji, jsou postavy.
Locus Magazine

Brilantně vymyšlený příběh z daleké budoucnosti pojednávající o přežití a politických intrikách.
The Guardian

Nejnovější román Megan E. O’Keefeové, který je plný zvratů, úskoků a podvodů, představuje vizionářský svět plný politických machinací a vesmírných dobrodružství.
Booklist

Mimořádná space opera, v níž se politika a svět připomínající sérii Expanze snoubí s pokrokovým pojetím umělé inteligence jako v románu Ve službách Spravedlnosti.
Michael Mammay, autor románu Mise na planetě

Nakladatelství Host

Číst víc

„Stačí dobré srdce, a budeš krásný, kdybys měl tvář třeba jako uhel černou. Zlé srdce zohyzdí sebekrásnější obličej ještě víc, než kdyby byl od přírody nehezký.“

Na Větrné hůrce - Emily Brontë, 2018
Na Větrné hůrce
Emily Brontë