Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Učebnice norštiny - Sissel Nefzaoui, Univerzita Karlova v Praze, 2015

270 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Učebnice norštiny - Sissel Nefzaoui, Univerzita Karlova v Praze, 2015
Učebnice norštiny - Sissel Nefzaoui, Univerzita Karlova v Praze, 2015

Učebnice norštiny

Druhé, revidované vydání této učebnice Jarky Vrbové a Sissel Nefzaoui je určeno pro zájemce o studium norštiny, a to jak pro skupinové kurzy pod odborným vedením, tak pro... Číst víc

5,0 3 hodnocení
Nakladatel
Univerzita Karlova v Praze, 2015
Počet stran
228

Druhé, revidované vydání této učebnice Jarky Vrbové a Sissel Nefzaoui je určeno pro zájemce o studium norštiny, a to jak pro skupinové kurzy pod odborným vedením, tak pro samostudium. Norština jako germánský jazyk vykazuje mnoho podobností s... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024

Více o knize

Druhé, revidované vydání této učebnice Jarky Vrbové a Sissel Nefzaoui je určeno pro zájemce o studium norštiny, a to jak pro skupinové kurzy pod odborným vedením, tak pro samostudium. Norština jako germánský jazyk vykazuje mnoho podobností s angličtinou a němčinou, proto se autorky na některých místech odvolávají na tyto jazyky, a usnadňují tak studentům pochopení pravidel norské gramatiky a slovotvorby.
Současná jazyková situace v Norsku nabízí mluvčím dvě varianty spisovného jazyka, tzv. bokmal (jazyk odvozený z dánštiny) a nynorsk (jazyk vycházející z norských dialektů).

Tato učebnice seznámí studenty především se základy bokmalu, autorky nicméně zohlednily skutečnost, že gramatika norštiny se velmi rychle vyvíjí a bokmal přijímá stále více prvků z dialektů (nynorsk). Tyto tendence zde byly zachyceny.
Učebnice norštiny obsahuje patnáct lekcí, každá z nich je uvozena úvodním textem, poté následuje výklad gramatiky, cvičení a závěrečný soupis slovní zásoby. Zvládnutím všech těchto lekcí, do nichž je látka rozvržena, si studující osvojí základní znalosti norštiny. Kniha vychází v nové, atraktivní grafické úpravě.
Číst víc
Počet stran
228
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
160×230 mm
Hmotnost
300 g
ISBN
9788024628189
Rok vydání
2015
Naše katalogové číslo
216061
Jazyk
čeština
Nakladatel
Univerzita Karlova v Praze
Jazyková úroveň
A1 - pro začátečníky
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

3 hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„A tak se toho vzdáte. Všeho se vzdáte. Už nikdy nebudete chtít znovu milovat, bez ohledu na to, jaká tvář lásky se vám ukáže. Protože žádná nestojí za to, abyste ještě někdy spatřili její odvrácenou tvář.“

Odvrácená tvář lásky - Colleen Hoover, 2020
Odvrácená tvář lásky
Colleen Hoover