Přeskočit na hlavní obsah
Tahle kniha ti změní život - Aleš Palán, Host, 2024
Divné počasí - Joe Hill, BETA - Dobrovský, 2024

294 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Divné počasí

Čtyři mrazivě zábavné povídky s příchutí nadpřirozena

Co kdyby mrak, který vypadá jako UFO, byl opravdu UFO? Co kdyby fotoaparáty opravdu uměly krást duši? Co kdyby při dešti místo kapek začaly z nebe padat... Číst víc

4,6 5 hodnocení
Nakladatel
BETA - Dobrovský, 2024
504 stran
7 hodin čtení

Co kdyby mrak, který vypadá jako UFO, byl opravdu UFO? Co kdyby fotoaparáty opravdu uměly krást duši? Co kdyby při dešti místo kapek začaly z nebe padat... Číst víc

  • Flexi vazba
  • Čeština

294 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 7 – 12 dnů
Další knižní vydání (5)
Divné počasí - Joe Hill, BETA - Dobrovský, 2018
Pevná vazba s přebalem
Čeština, 2018
Vyprodané

Strange Weather - Joe Hill, Orion, 2018
Brožovaná vazba
Angličtina, 2018
Skladem 1 ks

263 Kč


Strange Weather - Joe Hill, Gollancz, 2017
Kniha
Angličtina, 2017
Do 14 – 19 dnů

585 Kč


Strange Weather - Joe Hill, Orion, 2017
Brožovaná vazba
Angličtina, 2017
Do 22 – 27 dnů

381 Kč


Strange Weather - Joe Hill, William Morrow, 2017
Pevná vazba
Angličtina, 2017
Vyprodané

Další knižní vydání

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Záhadná oběť - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024
Divné počasí - Joe Hill, BETA - Dobrovský, 2024
294 Kč

Více o knize

Co kdyby mrak, který vypadá jako UFO, byl opravdu UFO? Co kdyby fotoaparáty opravdu uměly krást duši? Co kdyby při dešti místo kapek začaly z nebe padat ostré střepy? Momentka, V nebi, Déšť a Nabito – čtyři mrazivé, důmyslně propracované povídky, v nichž hraje hlavní roli děsivé nadpřirozeno i neméně děsivá realita moderní společnosti – a také hrdinové z masa a kostí, kterým budete držet palce až do poslední chvíle.

- reedice
Číst víc
Naše katalogové číslo
2570477
Originální název
Strange Weather
Počet stran
504
Vazba
flexi
Rozměr
133×200 mm
Hmotnost
553 g
ISBN
9788075936462
Rok vydání
2024
Styl
špionážní, napínavý, dobrodružný, mysteriózní
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Spojené státy
Nakladatel
BETA - Dobrovský
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,6 / 5

5 hodnocení

4
0
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

18

Megamilovníčka Stephena Kinga ktorá sa pri knihách rada bojí, smeje alebo plače, pokojne aj všetko v jednej. O knihách sa rada vykecávam aj na IG profile @tyrky.sova

Lenka Miklášová
Ověřený zákazník
19.8.2024
Divné počasí obsahuje 4 poviedky, ktoré spája budovanie hororovej zápletky okolo absolútne nehororovej až triviálnej veci, ako je napríklad foťák polaroid (aj keď nutnosť mávať každou fotkou ako keby na vás útočí hejno komárov, aby ste mohli vidieť, že ste zase žmurkli v nevhodnom okamihu, môže pôsobiť dosť strašidelne). Hrdinami sú úplne nehrdinskí, obyčajní ľudia (nie tí Matovičovi), ktorí viac spadajú do partie diskriminovaných outsiderov.

MOMENTKA zachytáva násťročného chalana, ktorý načape svoju niekdajšiu opatrovateľku na ulici v značne zmätenom stave, ako trepe dačo o fotografovi, čo jej kradne pamäť. Alzheimer je predsa len dosť ťažké slovo. Po stretnutí s potetovaným majiteľom zvláštneho modelu polaroidu, ktorý je navyše príjemný ako trieska v konečníku, sa však Mike začína obávať, či je stará pani naozaj obeťou demencie, alebo v tom má prsty kliatba.

NABITO predstavuje vymakaný akčný triler, v ktorom nemávajú búchačkami len tí dobrí. Joe tu majstrovsky špára do ľudskej psychiky, ukazuje, že hrdinov nemusia tvoriť hrdinské činy, stačí verejná mienka, a že tá je verná asi ako profesionálna spoločníčka. A ten koniec! Toto by pokojne mohol napísať Richard Bachman (a ešte ani tam si nie som úplne istá, či by trochu neubral).

V NEBI má zo štvorice poviedok najpomalšie tempo, čím však nechcem povedať, že je nudná. Je to taká sci-fi sonda do predstavy, že mrak, ktorý vyzerá ako UFO, tak nemusí len vyzerať. Joe sa neuchýlil ku konvenčnej podobe zablúdeného frisbee z "neidentifikovateľného" materiálu, ktorý pôsobí a správa sa ako oceľ.

DÉŠŤ najlepšie vystihuje názov knihy - keď začnú z neba padať namiesto vody, prípadne krúpov špendlíky, naozaj sa to dá nazvať divným počasím. Túto poviedku vystihuje rýchle tempo, krvavé scény a prekvapivý záver. Vedela by som si ju kľudne predstaviť rozpísanú do rozsiahleho dystopického románu, ale možno by to potom stratilo ten šmrnc.
Číst víc

„Žádná cesta není slepá, když máš otevřené oči.“

Dobře mi tak - Radka Třeštíková, Daniel Špaček (ilustrácie), 2017
Dobře mi tak
  • Radka Třeštíková