Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Pulp Fiction - scénář - Quentin Tarantino, Jota, 2005

198 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Pulp Fiction - scénář

Quentin Tarantino bezpochyby patří k nejznámějším světovým režisérům a uznávaným scénáristům. Jeho svérázné dílo, v němž využívá obliby pokleslých žánrů a mísí syrovost,... Číst víc

4,7 11 hodnocení
Nakladatel
Jota, 2005
Počet stran
168

Quentin Tarantino bezpochyby patří k nejznámějším světovým režisérům a uznávaným scénáristům. Jeho svérázné dílo, v němž využívá obliby pokleslých žánrů a mísí syrovost, mimoběžné dialogy a černočerný humor... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

Thajská restaurace Toi,
Sunset Strip, Los Angeles. listopad 1993

"Napřed tě poleje horko," vysvětloval Craig Hamann. "Potom se ti to v mozku napne, jako by ti tam něco bouchlo. A za chvíli budeš v takovým fofru, až si budeš myslet, že se ti hlava rozletí na kusy."
Hamann seděl naproti Umy Thurmanové, která se tvářila značně zmateně. Quentin je tiše sledoval a žvýkal kousek kuřecího masa. Povolal starého přítele Hamanna jako hlavního poradce přes narkotika, protože sám žádné zkušenosti s tvrdými drogami neměl. Chtěl, aby drogové scény v Pulp Fiction vypadaly co nejautentičtěji. Jistým způsobem šlo o totéž, jako když byl Harvey Keitel (Wolf) pozvám k úklidu mrtvoly.
Quentinův náladový přítel Hamann nebyl žádný velký feťák, ale hodně toho o věci věděl. Uměl perfektně vysvětlit, jak se bude Mia cítit, když si náhodou šňupne Vincentův heroin.
Uma Thurmanová tiše seděla mezi dvěma muži a zkoprněle poslouchala popisované detaily. Hosté, kteří Quentina a Umu poznami, natahovali krky, aby zaslechci alespoň něco z té podivné konverzace.
"Musíš přijít na to, že ten heroin je nejlepší kvality, protože je z Lanceových vlastních zásob, a dealeři si vždycky to nejlepší zboží nechávají pro sebe."
Quentin Tarantino bezpochyby patří k nejznámějším světovým režisérům a uznávaným scénáristům. Jeho svérázné dílo, v němž využívá obliby pokleslých žánrů a mísí syrovost, mimoběžné dialogy a černočerný humor, se stalo jak šťavnatým soustem pro videomaniaky, tak předmětem seriózních intelektuálních rozborů.
Tarantinův kultovní film Pulp Fiction jistě netřeba dále představovat. Nakladatelství Jota nyní přináší jeho kompletní scénář v brilantním překladu Tamary Váňové. Kniha je doplněna obrazovými přílohami.
"No a?" zeptala se Uma s plnou pusou."No, to znamená, že pokud si dáš, tak tě to voddělá," vysvětloval Hamann mezi sousty tofu.
Když Quentin zaplatil, vydali se na Sunset a dál na východ směrem k La Brea. Během cesty pokračoval Hamann ve školení. Procházeli ulicemi, kde se na rozích potloukaly prostitutky a policisté měli plné ruce práce, ale je zajímalo jen Pulp Fiction.
Bude to skvělá scéna, Quentine," řekl Hamann.
"Já vím."
"Tak jo."
Číst víc
Počet stran
168
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
130×200 mm
Hmotnost
212 g
ISBN
8072173650
Rok vydání
2005
Naše katalogové číslo
23157
Jazyk
čeština
Nakladatel
Jota
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,7 / 5

11 hodnocení

9
1
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

21

Malá knihomoľka z Bratislavy :) zbožňujem knihy, ale nie sú viac ako skutočný život, tak nezabúdajme žiť a zažívať! <3 IG: mercinkaa

Marcela Kurajdová
Ověřený zákazník
28.4.2023
Klasika - zvrhlá, nadupaná, násilná.. čo len chcete :)
Čo také dodať k dielu, ktoré ostane navždy nesmrteľné? :)
Buď vás Tarantino zasiahol alebo nie. Buď jeho filmy milujete alebo nie a sú aj takí, ktorí sú vyberaví ešte aj v jeho tvorbe. Ja som toho živým príkladom. :D :D Staršia tvorba je dokonalá, ale posledné filmy, nech sú pôsobivé ako len chcú, ma už trochen nudili. :/
Pulp Fiction je ale klasika! A možno sa na neho viaže veľa spomienok z môjho undergroundového dospievania a slobody mladého človeka.. každopádne ma jeho kúzlo neopustilo.

Rozdiel však nastal, keď som si túto klasiku po rokoch pozrela s polovičkou, ktorú nebavila a jeho nezáujem prešiel aj na mňa (dosť ma to šoklo, ale občas som tvor podvolený a prispôsobivý). Potom som to ale pochopila - Pulp je niečo, s čím sa musím zhovárať osamote. Vtedy to funguje ako za starých čias. :D :)

Dnešné (27.3.) Quentinové narodeniny mi pripomenuli scenár, ktorý som začala čítať koncom minulého roka a zasekla sa tesne pred koncom (veď ma počká). :D So scenármi nemám absolútne žiadny problém a PF ma maximálne bavil. Dokonca sú v ňom vystrihnuté scény, ktoré sme nikdy nevideli, pár chýb (bohvie či schválne alebo z nepozornosti), ktoré pôsobia autenticky a vôbec mi nevadili. :D :D Síce som sa od smiechu nepočúrala, ale zábava to bola "ako po lajne", obzvlášť, keď vás zbytočná a krvavá smrť Johna Travoltu na toalete zasiahne ako tenkrát poprvé. :(

Iných hercov som si popri čítaní ani nevedela prestaviť. Boli to všetci tí krásni a mladí, plný šťavy, tupého a čierneho humoru, absurdnosti a šťastia v nešťastí, jednoducho všetkého, čo nám Tarantino chcel dopriať. :D

Môj drahý Quentin, nech ti zdravie aj tvoja pošahaná hlava stále slúžia, nech ťa prekombinovanosť a zbytočné scény obchádzajú a hlavne, daj nám ešte pár šialených príbehov, ktoré nami otrasúúú a budú vďačnou témou na dlhé večerné rozhovory.
Číst víc
Marta Šeborová
Neověřený nákup
27.12.2006
Uvažujem...
uvažujem o kúpe, pretože pulp fiction je moja droga, ostatne všetky filmi, ktoré Tarantino natočil, ale v nich hral:-! Číst víc
EL MARIACHI
Neověřený nákup
8.3.2006
Názor čitateľa
Kniha ma veľmi potešila, ale trochu mi vadilo zopár chýb v texte. Pre fans Pulp Fiction však ide o povinné čítanie. Číst víc

Nakladatelství Jota

Číst víc

„Nejen, že neexistuje žádný Bůh, ale zkuste sehnat o víkendu instalatéra.“

Vyřídit si účty - Woody Allen, 2003
Vyřídit si účty
Woody Allen