Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Jak být dospělá - Emma McLaughlin, Nicola Kraus, Domino, 2016

29 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Jak být dospělá - Emma McLaughlin, Nicola Kraus, Domino, 2016
Jak být dospělá - Emma McLaughlin, Nicola Kraus, Domino, 2016

Jak být dospělá

Náš věk nevypovídá vůbec nic o tom, jestli jsme už dospělí. Když chodila Rory McGovernová do sedmé třídy, usmíval se na ni z plakátů v pokojíčku Blake Turner, dětská herecká... Číst víc

2,0 1 hodnocení
Nakladatel
Domino, 2016
288 stran
4 hodiny čtení

Náš věk nevypovídá vůbec nic o tom, jestli jsme už dospělí. Když chodila Rory McGovernová do sedmé třídy, usmíval se na ni z plakátů v pokojíčku Blake Turner, dětská herecká hvězda. Když se s ním o deset let později sešla na studiích na vysoké... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

Náš věk nevypovídá vůbec nic o tom, jestli jsme už dospělí.

Když chodila Rory McGovernová do sedmé třídy, usmíval se na ni z plakátů v pokojíčku Blake Turner, dětská herecká hvězda. Když se s ním o deset let později sešla na studiích na vysoké umělecké škole, platonicky ho milovala. Když si ho o dalších deset let později odvážela k sobě domů nočním taxíkem, připadala si jako ve snu. Když ale o dalších deset let později vychází najevo, že Blakeova herecká sláva poněkud bledne a na účtě chybí pro rodinu s dvěma dětmi peníze, musí se Rory z krásného snu probudit.

Talentovaná fotografka se pouští do práce na plný úvazek. V novém digitálním lifestylovém časopise jí ale šéfují dvě dívky, co sotva vyšly ze školy. Blake ji uraženě opouští a Rory zůstává na všechno kolem dětí, práce i domácnosti úplně sama. Musí stíhat vodit děti do školy, chystat oslavy, vymýšlet úspěšné pracovní fotoprojekty, odrážet dvoření o sedmnáct let mladšího přítele své nadřízené i nekonečné otázky rodičů, jak to s jejím manželstvím bude dál. A na synově fotbalovém tréninku může každý víkend přemýšlet, proč si ostatní ženy dokázaly vybrat muže, kteří se o rodinu postarají, třeba sympatického Joshe.

Román ze současného New Yorku nás provede jedním rokem, během kterého se hrdinka Rory McGovernová naučí, jak se ze všeho nezhroutit a být po čtyřicítce konečně dospělá.
Číst víc
Originální název
How To Be a Grown-up
Počet stran
288
Vazba
pevná vazba
Rozměr
140×210 mm
Hmotnost
386 g
ISBN
9788074981340
Rok vydání
2016
Naše katalogové číslo
225305
Styl
romantický
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Domino
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

2,0 / 5

1 hodnocení

0
0
0
1
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
5.3.2022
Hlavní hrdinkou knihy je Rory, čtyřicetiletá matka, manželka slavného herce. Jednoho dne zjistí, že manželství není tak růžové, jak si myslela a snaží se postavit na vlastní nohy, aby rodinu uživila. Sledujeme jí během jednoho roku, kdy se snaží být konečně dospělá.

Uf, tak toto je adept na nejhorší knihu letošního roku. Podle anotace jsem si myslela, že by to mohla být kniha přesně pro mě. Od prvních řádků se snadno četla, vypadalo to pohodově, ale od druhé kapitoly přišla změť jmen, nelogické popisování jejího nového pracovního místa, skákání z jedné události do druhé….

Co mi také vadilo, byly časté zmínky o slavných hercích a filmech. Nevím, jestli to mělo dodat knížce na zajímavosti, ale bohužel to tomu rozhodně nepomohlo.

Měla jsem pocit, že čím dál v knize jsem, tím je to horší a nepřehlednější.

Za mě tedy propadák. Dávám nakonec dvě hvězdičky – za téma a občas se mi líbila nějaká věta, nějaká ta pravda ze života.
Číst víc

Nakladatelství Domino

Číst víc

„Dětství je továrna na lži, které mají neukončené trvání.“

Tíživá láska - Elena Ferrante, 2018
Tíživá láska
Elena Ferrante