Přeskočit na hlavní obsah
Lovec draků - Khaled Hosseini, Argo, 2024

Vlny
E-kniha

Román Vlny, poprvé publikovaný v roce 1931, patří k nejvýraznějším z experimentální tvorby Virginie Woolfové. Ústřední roli v něm má šest postav, vedoucích monology: Bernard,... Číst víc

4,5 4 hodnocení
Nakladatel
Odeon, 2019
280 stran
4 hodiny čtení

Román Vlny, poprvé publikovaný v roce 1931, patří k nejvýraznějším z experimentální tvorby Virginie Woolfové. Ústřední roli v něm má šest postav, vedoucích monology: Bernard, Susan, Rhoda, Luis, Jinny a Neville. Důležitá ...také sed Číst víc

  • EPUB
  • Čeština
Prodej skončil

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude e-kniha dostupná.

Další e-knižní vydání
Vlny - Virginia Woolf, Ikar, 2024
PDF EPUB MOBI
Slovenština, 2024
Ihned ke stažení

339 Kč

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Abby Jimenez: Součást tvého světa. Mystery Press, 2024

Více o eknize

Román Vlny, poprvé publikovaný v roce 1931, patří k nejvýraznějším z experimentální tvorby Virginie Woolfové. Ústřední roli v něm má šest postav, vedoucích monology: Bernard, Susan, Rhoda, Luis, Jinny a Neville. Důležitá je také sedmá osobnost – Percival, přestože čtenář nikdy neslyší jeho hlas. Monology, které postavy vedou, charakterizují jejich city a povahové vlastnosti. Kniha je rozčleněna devíti krátkými částmi, které detailně popisují výjevy z pobřeží, sledování vln.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

4 hodnocení

3
0
1
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Recenze od Martinusáků

Virginia píše o ľuďoch, ich rozmanitosti, množstvách osobností i mnohých v jedinom človeku, jedinečnosti, ale tiež ako sme všetci rovnako ľudské bytosti. Láska je prostá, milovanie dokonalé a duša v tele nedokáže žiť slobodná. Toto je kniha o obyčajnom živote, s jeho krásami i ťažkosťami, že je občas neobyčajne silný v slabosti. O tom, ako trpíme, o najväčších nepriateľoch človeka a priateľstvách, kde priblíženia sú vždy spojené s odlúčením. O jedinej básni, čo dokáže zmeniť život, nádhere divokých žien, spievajúcich kvetoch, vode, ktorú možno prirovnať k prežitiu aj smrti, že obojím dokáže byť. Aký je človek unavený, a predsa túži, pokojný, ale v sebe samom nekľudný, samotár potrebujúci k sebe ďalšieho, je milovaný a nenávidený zároveň, v tom najväčšom šťastí smutný. Taký je ľudský život, prirovnávajúc ho k prírode dokonale, ako vlny, nezastaviteľný! Toto je jeden z najťažších, ale najkrajších zážitkov, nepochybne!

Číst víc

Čtenářské recenze


Nakladatelství Odeon

Číst víc

„Život je jako oceán. Cokoli špatného nebo dobrého do něj vhodíme, se nám vrátí.“