Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
U Zlaté rukavice - Heinz Strunk, Kalibr, 2019

114 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
U Zlaté rukavice - Heinz Strunk, Kalibr, 2019
Přečtená
U Zlaté rukavice - Heinz Strunk, Kalibr, 2019

U Zlaté rukavice
Přečtená

Fritz Honka, přezdívaný řezník, představoval v sedmdesátých letech 20. století pro Hamburčany děs a noční můru. Vrah žen z té nejspodnější společenské vrstvy... Číst víc

2,0 1 hodnocení
Nakladatel
Kalibr, 2019
208 stran
3 hodiny čtení

Fritz Honka, přezdívaný řezník, představoval v sedmdesátých letech 20. století pro Hamburčany děs a noční můru. Vrah žen z té nejspodnější společenské vrstvy... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

114 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
U Zlaté rukavice - Heinz Strunk, Kalibr, 2019
114 Kč

Více o knize

Fritz Honka, přezdívaný řezník, představoval v sedmdesátých letech 20. století pro Hamburčany děs a noční můru. Vrah žen z té nejspodnější společenské vrstvy. Člověk duševně a tělesně poznamenaný svým hrůzným mládím plným násilí a zneužívání si vybíral oběti v nechvalně proslulé putyce U Zlaté rukavice v Kiezu, městské čtvrti určené k demolici, jejímž obyvatelům hrozilo, že je život oloupí o vše lidské.
Autor s vypravěčskou posedlostí, historickou precizností a neskutečným soucitem rekonstruuje sérii zločinů, v nichž nebyl spravedlnosti notoricky znám pouze pachatel, ale všechny jeho nešťastné oběti.
Paralelně nás zavádí i do vyšších pater společnosti, k hanzovní rejdařské dynastii se sídlem v předměstí na Labi, tam kde vládnou peníze, lidskost však nikoliv.
Na konci se chudák i boháč setkávají v hamburském podsvětí, v nonstop otevřené knajpě na Hamburger Bergu, mezi alkoholem, sexem, bídou a zločinem, kde všichni až do posledního vydechnutí touží po štěstí.
Číst víc
Počet stran
208
Vazba
pevná vazba
Rozměr
135×210 mm
Hmotnost
336 g
Rok vydání
2019
Naše katalogové číslo
1223129
Styl
napínavý
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Kalibr
Pro koho
pro muže
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

2,0 / 5

1 hodnocení

0
0
0
1
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

18

“Niektoré knihy stačí ochutnať, iné prehltnúť, iba niekoľko málo je hodných prežutia a trávenia. Pri niektorých knihách si stačí pozrieť iba jej časť, niektoré stačí preletieť, a niekoľko málo treba prečítať starostlivo s plnou pozornosťou.” “Naše životy sú ako domy. Niekedy spadnú a majú prečo, inokedy spadnú úplne bezdôvodne.” Stephen King

Lujza S.
Ověřený zákazník
20.9.2023
Mohlo to byť omnoho lepšie
Meter šesťdesiat vysoký. Aký je vysoký, taký je krivý. Aké pokrivenie tela, také pokrivené myslenie a túžby.
Napriek tomu, že Fritz Honka to nemal v živote ľahké, sám neuľahčoval život iným, ale bral. V knihe sa stretávame s jeho myšlienkovými pochodmi, ktoré sa zameriavajú iba na jedno - sexuálne uspokojenie. Vo svojich fantáziách je stále divokejší, no v skutočnom živote stále frustrovanejší. "Normálna" žena sa mu vyhýba oblúkom, tak berie čo je po ruke - výber z krčmy U Zlaté rukavice, kde štamgastov spája sklamanie zo života a láska k zabudnutiu.
Námet napísať o týchto udalostiach a do popredia dávať krčmu U Zlaté rukavice je celkom zaujímavý, no nehodí sa na túto tému - veľmi zbytočné postavy, ktoré ani neprídu s Honkou do kontaktu, zbytočne mýlia čitateľa a odvádzajú jeho pozornosť od hlavnej postavy. Autor sa mohol viac sústrediť na Honkovo traumatizujúce detstvo alebo súdny prípad, keďže Honku zastupoval Rolf Bossi.
Číst víc

„Na dětství nemám jedinou šťastnou vzpomínku. Tím nechci říct, že jsem během těch let nikdy nezakusil pocit štěstí nebo radosti. Utrpení je zkrátka totalitní: vše, co se vymyká jeho záběru, vymaže. “

Skoncovat s Eddym B. - Édouard Louis, 2018
Skoncovat s Eddym B.
Édouard Louis