Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Skleněný les - Cynthia Swanson, Vendeta, 2019

343 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Skleněný les

Nejprodávanější autorka dle New York Times přichází s napínavým románem o velmi problematické rodině a třech ženách, které odhalí své temné pravdy. Na podzim roku 1960 žije... Číst víc

3,5 2 hodnocení
Nakladatel
Vendeta, 2019
400 stran
6-7 hodin čtení

Nejprodávanější autorka dle New York Times přichází s napínavým románem o velmi problematické rodině a třech ženách, které odhalí své temné pravdy. Na podzim roku 1960 žije Angie Glassová idylický život ve... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

343 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 399 Kč
Na objednávku
Dodání může trvat více než 30 dní

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Lovec čertů - Juraj Červenák, Argo, 2024
Skleněný les - Cynthia Swanson, Vendeta, 2019
343 Kč

Více o knize

Nejprodávanější autorka dle New York Times přichází s napínavým románem o velmi problematické rodině a třech ženách, které odhalí své temné pravdy. Na podzim roku 1960 žije Angie Glassová idylický život ve svém rodném městě Wisconsin. V jednadvaceti se vdala za okouzlujícího, hezkého Paula, a právě porodila chlapečka. Ale jeden telefonát jí navždy změní život.

Když Ruby informuje Angie a Paula o tom, že její otec spáchal sebevraždu a matka je nezvěstná, všeho nechají a letí do malého města Stonekill v New Yorku, aby Ruby podpořili. Angie si myslí, že pomůžou nešťastné mladé neteři nést zármutek, ale Ruby je složitá a záhadná sedmnáctiletá žena, která odmítá jakoukoliv péči. Angie zůstává v Henryho a Siljiině úžasném a ultramoderním domě na okraji lesa. Čím více se dozvídá o komplikované rodině Skleněných, tak začíná zpochybňovat samotnou strukturu svého vlastního manželství. Kniha provádí čtenáře Siljinými vzpomínkami, díky kterým objevuje Angie pravdu. Ruby strategicky rozebírá poměr svých rodičů, odhaluje příběh o lásce, tajemství a konečné zradě.
Číst víc
Počet stran
400
Vazba
pevná vazba
Rozměr
141×209 mm
Hmotnost
600 g
ISBN
9788075851581
Rok vydání
2019
Naše katalogové číslo
532331
Styl
napínavý, psychologický
Jazyk
čeština
Nakladatel
Vendeta
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,5 / 5

2 hodnocení

0
1
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
1.3.2020
Příběh, který se odehrává v šedesátých letech minulého století. Mladá Angie si žije idylický život v malém městečku se svým manželem a synem až do dne, kdy ji jeden telefonát navždy změní život.

Když se od neteře dozví, že se její matka pohřešuje a otec spáchal sebevraždu, letí Angie i s manželem do malého města Stonekill v New Yorku, aby pomohli sedmnáctileté Ruby vypořádat se se ztrátou rodičů.

Knihu popisují tři odlišné ženy. Mladičká Angie, která se po příjezdu do Stonekillu ocitne v úplně jiném světě. Její švagrová Silja, která si svůj život představovala úplně jinak a Ruby, její dcera a neteř Angie, která postupně dává příběhu rozuzlení.

Příběh Vás vtáhne okamžitě do děje, postupně se seznamujete s jednotlivými ženami a jejich osudy a pomalu začínáte rozplétat různá tajemství. Kniha je napínavá a rozuzlení jsou Vám dávkována postupně. Vyprávění mě moc bavilo, jen bych asi snesla trošku akčnější závěr, „něco“ mi tam chybělo.

Ale jinak moc pěkná kniha. Bavily mě zmínky o aktuálních filmových a knižních novinkách té doby. Mladá Ruby třeba milovala mou oblíbenou knihu Jako zabít ptáčka, která v té době právě vyšla. Kniha upozorňuje i na různá postavení žen v tehdejší společnosti.

Rozhodně to není thriller, jak se na knize uvádí. Při čtení se nebude bát, ale budete příjemně napjatí.
Číst víc

„Možná se pokaždé, když otevřeme oči, znovu narodíme, a následně v nás něco umře, když je zavřeme.“

Letní světlo, a pak přijde noc - Jón Kalman Stefánsson, 2021
Letní světlo, a pak přijde noc
Jón Kalman Stefánsson