Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Ochechule
E-kniha

Dlouho očekávaný prozaický debut známého a oceňovaného dramatika a režiséra Davida Drábka (* 1970) se vzpírá jakékoli definici. Příběh života po životě v krajině podivného... Číst víc

4,0 1 hodnocení
Nakladatel
Akropolis, 2021
176 stran
2-3 hodiny čtení

Dlouho očekávaný prozaický debut známého a oceňovaného dramatika a režiséra Davida Drábka (* 1970) se vzpírá jakékoli definici. Příběh života po životě v krajině podivného a fatálního časoprostoru postupně graduje a... Číst víc

  • EPUB MOBI
  • Čeština

149 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Více o eknize

Dlouho očekávaný prozaický debut známého a oceňovaného dramatika a režiséra Davida Drábka (* 1970) se vzpírá jakékoli definici. Příběh života po životě v krajině podivného a fatálního časoprostoru postupně graduje a sklene se v krasosmutně humanistické vyprávění. Dobrodružství necelé desítky postav, jež je s existenciální ne-logikou a ne-výběrem vržena do situace „po smrti“, provede čtenáře zábavnou i přemýšlivou formou pomyslným labyrintem světa a popem srdce, tak jak tyto vlastnosti známe z nejlepších dramatikových her (Akvabely, trilogie Jedlíků čokolády ad.). Příběh Davida, Obry, Gabriela, manželů Fenkových, biblických Adama a Evy, i eponymní Stařeny a lehce hororové Emílie Dřevojánkové pobaví i pozuráží čtenáře malé i velké, včetně nečtenářů.
Číst víc
Počet stran
176
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
1105455
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Nakladatel
Akropolis
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

1 hodnocení

0
1
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
30.1.2022
Kniha bez anotace, kterou buď zkusíte anebo se jí raději obloukem vyhnete. Kniha o tom, co by mohlo být po životě. Kniha plná podivných postav i míst, zároveň však spousta aktuálních témat i autorovy osobní vzpomínky a reálná místa. Pokud ke knížce budete přistupovat bez očekávání a s otevřenou myslí, je možné, že si Vás naprosto získá.

U této knihy jsem si musela dát „čas na rozmyšlenou“, zda se mi vlastně líbila nebo ne. Po pár prvních stránkách jsem si myslela, že ji odložím, že takové knihy já přeci nečtu. Děj byl něco mezi snem a sci-fi a ze začátku to na mě působilo jako nějaká slátanina. Jelikož však knihy vždy dočítám, tak i tady jsem pokračovala ve čtení a jsem za to nakonec ráda.

Jelikož je kniha napsána opravdu čtivě, četla se mi pěkně, tak si mě postupně získala a začal mě bavit ten ironický pohled na dnešní konzumní společnost. Veškeré postavy nakonec dostaly hlavu a patu a byly to zajímavé typy, které měly v příběhu své místo.

Díky tomu, že celou dobu autor komunikuje v knize přímo se čtenářem, tak máte pocit, že jste součástí příběhu, tím se Vás to tak nějak dotýká. Navíc autor zde nejednou zmiňuje situace, filmy, hudbu a další momenty z běžného života a také prozradí spoustu věcí na sebe. Co je pravda a co nikoliv, už je však otázkou.

Autora jsem do této chvíle neznala, ani jeho divadelní hry, takže je to pro mě, dalo by se říct, objev tohoto roku.

Nakonec hodnotím dost vysoko a jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Má něco do sebe a po dočtení mě donutila zamyslet se a bude ve mně ještě chvíli rezonovat. Rozhodně zvláštní, ale zajímavá.
Číst víc

Nakladatelství Akropolis

Číst víc

„Kdo by miloval dokonalost? Ne, láska vyžaduje starostlivost. A starostlivost potřebuje nacházet na milovaném člověku chyby, touží po zranitelnosti a křehkosti. Láska chce léčit. A léčit dokonalost není třeba. Dokonalé nelze milovat, pouze zbožňovat.“

Oběť Molochovi - Asa Larsson, 2021
Oběť Molochovi
Asa Larsson