Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Klinická fyziologie lidské reprodukce - Pavel Trávník, Grada, 2022

679 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Klinická fyziologie lidské reprodukce - Pavel Trávník, Grada, 2022
Klinická fyziologie lidské reprodukce - Pavel Trávník, Grada, 2022

Klinická fyziologie lidské reprodukce

Kniha přináší komplexně zpracované informace z fyziologie ženské i mužské reprodukční soustavy, které mají význam pro pochopení vývoje zárodečných buněk, procesu oplození a... Číst víc

Nakladatel
Grada, 2022
Počet stran
320

Kniha přináší komplexně zpracované informace z fyziologie ženské i mužské reprodukční soustavy, které mají význam pro pochopení vývoje zárodečných buněk, procesu oplození a časného embryonálního vývoje s důrazem na prostředí, v němž tento vývoj... Číst víc

  • Šitá vazba
  • Čeština

679 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 799 Kč
Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024

Více o knize

Kniha přináší komplexně zpracované informace z fyziologie ženské i mužské reprodukční soustavy, které mají význam pro pochopení vývoje zárodečných buněk, procesu oplození a časného embryonálního vývoje s důrazem na prostředí, v němž tento vývoj probíhá.

V prvních kapitolách se kniha věnuje obecným principům reprodukční fyziologie, novým poznatkům z cytofyziologie buněk reprodukčního systému, principům hormonálního řízení reprodukčních funkcí, stručně rekapituluje důležitá fakta z vývoje reprodukčních buněk, charakterizuje prostředí, v němž probíhá vývoj spermií, a popisuje tento vývoj. Věnuje se i funkci přídatných pohlavních žláz a významu jejich sekrece pro funkci spermií. Pozornost je soustředěna také na mechanismy erekce a ejakulace. Dále je popisován vývoj oocytů v ovariích a jeho regulace, průběh náboru a výběru ovariálních folikulů a proces ovulace. Následuje popis prostředí, ve kterém dochází k oplození a vývoji časného embrya. V dalších kapitolách autor píše o kapacitaci spermií a procesu oplození, časného vývoje embrya ve vztahu k prostředí vejcovodu a dělohy a procesu implantace.

V poslední kapitole jsou popsány mechanismy imunologické tolerance embrya mateřským organismem a hormonální změny na začátku gravidity.
Autor knihy je významným pracovníkem v reprodukční medicíně, vysokoškolským učitelem a vědeckým pracovníkem. Byl členem týmu, jehož zásluhou se narodilo první dítě ze zkumavky v tehdejším Československu.

Kniha slouží k získání znalostí potřebných pro diagnostiku a léčbu neplodnosti, je určena pro postgraduální vzdělávání gynekologů, reprodukčních specialistů, urologů, andrologů i fyziologů, sexuologů a bude zajímavá také pro studenty medicíny a sestry.
Číst víc
Počet stran
320
Vazba
šitá vazba
Rozměr
167×240 mm
Hmotnost
612 g
ISBN
9788027112753
Rok vydání
2022
Edice
Malá monografie
Naše katalogové číslo
1696395
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Grada
Pro koho
pro sestry
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Grada

Číst víc

„Na dětství nemám jedinou šťastnou vzpomínku. Tím nechci říct, že jsem během těch let nikdy nezakusil pocit štěstí nebo radosti. Utrpení je zkrátka totalitní: vše, co se vymyká jeho záběru, vymaže. “

Skoncovat s Eddym B. - Édouard Louis, 2018
Skoncovat s Eddym B.
Édouard Louis