Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Válka o pravdu - Mika Waltari, Muni Press, 2022

238 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Válka o pravdu - Mika Waltari, Muni Press, 2022
Válka o pravdu - Mika Waltari, Muni Press, 2022

Válka o pravdu

Pravda o Estonsku, Lotyšsku a Litvě. V dubnu 1941, v období křehkého klidu mezi finskou zimní a pokračovací válkou, spatřila světlo světa nenápadná kniha podepsaná... Číst víc

3,7 3 hodnocení
Nakladatel
Muni Press, 2022
Počet stran
134

Pravda o Estonsku, Lotyšsku a Litvě. V dubnu 1941, v období křehkého klidu mezi finskou zimní a pokračovací válkou, spatřila světlo světa nenápadná kniha podepsaná pseudonymem Nauticus.... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

238 Kč

Skladem 2 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024
Válka o pravdu - Mika Waltari, Muni Press, 2022
238 Kč

Více o knize

Pravda o Estonsku, Lotyšsku a Litvě.

V dubnu 1941, v období křehkého klidu mezi finskou zimní a pokračovací válkou, spatřila světlo světa nenápadná kniha podepsaná pseudonymem Nauticus. Finskojazyčné dílo publikované nejprve ve Švédsku bylo krátce po válce přidáno na seznam zakázaných knih a na pulty obchodů a knihoven se vrátilo až po téměř 70 letech, tentokrát již pod autorovým skutečným jménem.

Mika Waltari ve své obsáhlé, otevřeně protisovětské reportáži popisuje podmínky panující v baltských zemích v období mezi podzimem 1939 a létem 1940, kdy se Litva, Lotyšsko a Estonsko potýkaly se stále sílícím vlivem Sovětského svazu, a následný pád všech tří zemí do jeho područí.

Autor plně využívá své novinářské zkušenosti a mimořádného literárního talentu, schopnosti vyprávět poutavé příběhy. Knihu doplňují nejen výňatky z propagandistických materiálů či projevů státních činitelů, ale například i dobové politické anekdoty, které podtrhují ironizující a někdy téměř hořkosladký ráz jinak přímočarého textu.

Kniha je cenným svědectvím o situaci baltských států z dob, kdy byly tyto země pro zbytek světa zahaleny temnotou. Waltariho pochmurné svědectví se tak stává dalším střípkem v mozaice evropské válečné historie.
Číst víc
Počet stran
134
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
135×210 mm
Hmotnost
186 g
ISBN
9788021099999
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1482307
Jazyk
čeština
Nakladatel
Muni Press
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,7 / 5

3 hodnocení

2
0
0
0
1

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

22

Som knihomoľka už od dôb, čo viem čítať. :) Počas detstva som prečítala najmä mnoho klasiky, ktorá ostala v mojom srdci až doteraz. V tínedžerskom veku som začala čítať aj modernú literatúru mnohých žánrov. :)

Mária Sadecká
Ověřený zákazník
22.8.2022
Skvelý historický prehľad, v dnešnej dobe stále aktuálna kniha
Veľmi zaujímavé čítanie, v ktorom autor zhŕňa reálie pobaltských štátov z vybraného obdobia, v ktorom sa komunisti dostávali k moci. Je dobre, že konečne vyšla po prvý raz aj v češtine. Užitočná pre mladých aj pre starých (či už na vzdelávanie alebo pripomenutie a varovanie). Číst víc

„Je to úžasné, co všecko si mudlové vymysleli, aby se obešli bez čar a kouzel.“

Harry Potter a Tajemná komnata - J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor), 2016
Harry Potter a Tajemná komnata
J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor)