Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Audiokniha
Couchsurfing v Rusku - Stephan Orth, Nakladatelství KAZDA, 2019
Audiokniha
Audiokniha
Couchsurfing v Rusku - Stephan Orth, Nakladatelství KAZDA, 2019
Audiokniha

Couchsurfing v Rusku
Audiokniha

Co je propaganda a co je skutečnost? O žádné části zeměkoule nepanují tak zmatené a rozporuplné informace jako o Rusku. V tom případě pomůže jediné: vyrazit na cestu a udělat... Číst víc

4,7 3 hodnocení
Nakladatel
Nakladatelství KAZDA, 2019
Interpret
Délka
8:58

Co je propaganda a co je skutečnost? O žádné části zeměkoule nepanují tak zmatené a rozporuplné informace jako o Rusku. V tom případě pomůže jediné: vyrazit na cestu a udělat si svůj vlastní obrázek. Po deset týdnu sbírá autor bes Číst víc

  • MP3 ke stažení
  • Čeština

249 Kč

Ihned ke stažení
Další audioknižní vydání
Couchsurfing v Rusku - Stephan Orth, Nakladatelství KAZDA, 2020
MP3 na CD
Čeština, 2020
Do 4 – 9 dnů

199 Kč

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Couchsurfing v Rusku - Stephan Orth, Nakladatelství KAZDA, 2019
Audiokniha
249 Kč

Více o audioknize

Co je propaganda a co je skutečnost?
O žádné části zeměkoule nepanují tak zmatené a rozporuplné informace jako o Rusku. V tom případě pomůže jediné: vyrazit na cestu a udělat si svůj vlastní obrázek. Po deset týdnu sbírá autor bestselleru Stephan Orth mezi Moskvou a Vladivostokem malé i velké postřehy. A od jednoho gauče ke druhému objevuje na své cestě zemi, v níž se za strohou fasádou skrývá nekonečná srdečnost.
Diamantový důl v Jakutii, dača uprostřed velkoměsta, vesnice na Sibiři s lidmi věřícími v konec světa: na podobných místech hledá Stephan Orth skutečné Rusko.
Mezi Moskvou a Grozným, mezi Petrohradem a Vladivostokem přespává doma u místních lidí, diskutuje s nimi o politice, propagandě a pelmeních a nechává si ukázat jejich svět. Přitom se setkává nejen s podporovateli Putina, pijáky vodky a ozbrojenými pomatenci, ale také se srdečnými muzikanty, intelektuálním pedantem a s tou nejkrásnější ženou celé země.
Zjišťuje, co mají společného palačinky s citovým životem Rusů, jak na Krymu přistáli „zelení mužíčci“ – a objevuje dokonce utajenou skrýš pověstmi opředené ruské duše. Od jednoho hostitele k druhému mu přibývají dílky do skládačky jeho osobního obrazu této obrovské země, která v současnosti slaví pochybný návrat na jeviště světové politiky. A zároveň na cestě samozřejmě hledá také sebe sama.
Číst víc
Délka
8:58
Naše katalogové číslo
706785
Jazyk
čeština
Nakladatel
Nakladatelství KAZDA
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,7 / 5

3 hodnocení

2
1
0
0
0

Jak se líbila audiokniha vám?

Čtenářské recenze

21

O knihách, čo ma zaujali, píšem aj tu: https://www.instagram.com/monikabelinova/

Monika Bělinová
Ověřený zákazník
10.12.2022
„Couchsurfing je jako bonboniéra. Nikdy nevíš, co ochutnáš.” Ak vás láka zbierať zážitky a cestovať po svete bez toho, aby ste museli príliš siahnuť do vrecka, couchsurfing sa hlási o slovo. Stačí si zvoliť destináciu, vybrať si hostiteľa, ktorý vás ochotne nechá prespávať na gauči a môžete začať spoznávať vzdialené kultúry na vlastnej koži.

Nemecký novinár Stephan Orth sa presne takto vydal na desaťtýždňovú cestu po krajine, o ktorej koluje množstvo rozporuplných informácií. Za úlohu si dal nahliadnuť do ruskej duše, spoznať mentalitu obyvateľov tejto obrovskej krajiny a zo svojich ciest si poskladať vlastný portrét Ruska. Svoje zážitky spísal v cestopise Couchsurfing v Rusku Aneb jak jsem málem začal rozumět Putinovi.

Nie je žiadnym tajomstvom, že v Rusku je alkohol národnou drogou č. 1 a dôvodom, prečo sa ruskí muži dožívajú v priemere o 12 rokov menej ako ženy. A tiež má podiel na tom, že sa tu vynikajúco darí obchodom s kvetmi, keďže kytica kvetov je spôsob, akým si opití muži doma žehlia situáciu. „Ve tři hodiny ráno je v Petrohradu snažší sehnat pár čerstvých růží než čokoládovou tyčinku nebo krabičku cigaret.”

„Větou „To je prostě Rusko!” se dá vysvětlit spousta věcí, pro které jinak žádné rozumné vysvětlení není.”

Rusko tvorí množstvo autonómnych oblastí, rozlohou väčších ako niektoré európske krajiny. Prelína sa tu toľko mikrosvetov a mikrokultúr, takže ťažko tu budeme škatuľkovať či čakať homogénnu populáciu a univerzálny portrét, ktorý by platil na každú jednu oblasť.

Autor svoj denník z tripu okorenil o fotografie a občas zaznie aj vtipná poznámka či bizarný príbeh. Ako oddychovka, ktorá vám síce nedá kompletný obraz o Rusku, no dotkne sa života, tradícií, politických názorov bežných ľudí a trochu aj histórie, je to príjemné čítanie.
Číst víc
kristina
Neověřený nákup
20.8.2021
oplati sa precitat
Kniha sa citala dobre a lahko, najdete v nej mnozstvo zaujimavosti a fotografie. Su to akesi criepky zazitkov a dojmov zo stretnuti s rusmi. Autor pise trefne, vtipne a zaujimavo - konieckoncov, pisanim sa aj zivi ako nemecky zurnalista.. urcite si rada precitam aj ostatne cestopisy, ktore vydal. Číst víc

Nakladatelství Nakladatelství KAZDA

Číst víc

„Vědomosti mohou být vždy nebezpečné. Jsou mocnější zbraní než kterýkoli meč či kouzlo.“

Kouzla rodu Thornů - Margaret Rogerson, 2022
Kouzla rodu Thornů
Margaret Rogerson