Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Vnučka - Bernhard Schlink, Odeon CZ, 2022

303 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Vnučka - Bernhard Schlink, Odeon CZ, 2022
Přečtená
Vnučka - Bernhard Schlink, Odeon CZ, 2022

Vnučka
Přečtená

V roce 1964 se na festivalu mládeže ve Východním Berlíně do sebe zamilují studentka z Východu a student ze Západu. On jí pomůže utéct, vezmou se. Teprve po její smrti se... Číst víc

4,3 3 hodnocení
Nakladatel
Odeon CZ, 2022
328 stran
5-6 hodin čtení

V roce 1964 se na festivalu mládeže ve Východním Berlíně do sebe zamilují studentka z Východu a student ze Západu. On jí pomůže utéct, vezmou se. Teprve po její smrti se sedmdesátiletý Kašpar dozví, co mu jeho žena Birgit celý život tajila... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

303 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024
Vnučka - Bernhard Schlink, Odeon CZ, 2022
303 Kč

Více o knize

V roce 1964 se na festivalu mládeže ve Východním Berlíně do sebe zamilují studentka z Východu a student ze Západu. On jí pomůže utéct, vezmou se. Teprve po její smrti se sedmdesátiletý Kašpar dozví, co mu jeho žena Birgit celý život tajila: před útěkem porodila dceru a nechala ji v NDR. Kašpar udělá to, co ona vždycky chtěla, ale nedokázala – hledá ji. Pátrání se stává cestou do minulosti a setkáním s ranami a jizvami, které zanechala NDR, převrat v roce 1989 a přizpůsobení se Západu. Když dceru najde, žije provdaná v neonacistické národovecké komunitě na venkově. Její čtrnáctiletá dcera Sigrun je šťastná, že do jejího života náhle vstoupil dědeček, stejně jako on má radost z vnučky. Ale jeho svět je pro ni stejně cizí jako ten její pro něj. Může se s ní sblížit?
Číst víc
Originální název
Die Enkelin
Počet stran
328
Vazba
pevná vazba
Rozměr
125×200 mm
Hmotnost
476 g
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1820267
Styl
životopisný, válečný, historický
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Německo
Nakladatel
Odeon CZ
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,3 / 5

3 hodnocení

2
0
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
18.12.2022
Po knize Předčítač od Bernharda Schlinka jsem byla přesvědčená, že i jeho další knihy se mi budou líbit. Nemýlila jsem se. Vnučka je kniha plná mezilidských vztahů a emocí, a to já v příbězích ráda vyhledávám.

Kašpar a Birgit, dva mladí lidé, kteří se potkají na festivalu mládeže ve Východním Berlíně. Zamilují se. On je ze Západu, ona z Východu. Kašpar pomůže Birgit utéct a spolu začnou nový život. Teprve po její smrti Kašpar zjistí, že Birgit měla dceru, kterou nechala v NDR. Rozhodne se, že ji vypátrá. Podařilo se mu to, dokonce zjistil, že už je dědečkem. Má to však jeden háček. Jeho vnučka žije v neonacistické komunitě na venkově a jejich životy jsou diametrálně odlišné.

V první části knihy se dozvídáme, jaké to bylo žít ve stejné zemi, ale přitom tak jiné. Prožíváme první lásky a vztahy a touhu být spolu. V druhé části se Kašpar seznamuje se svou vnučkou, vzájemně si hledají cestu jeden ke druhému a snaží se pochopit jeho způsob života.

Najdete tu spoustu vážných témat, které Vás mohou oslovit a zasáhnout. Je tu láska, mateřství, mezilidské vztahy, hledání sama sebe. Jaké to je začít nový život, kdy se cítíte jako cizinec, i když jste v podstatě ve stejné zemi. Podíváme se tu na problémy po roce 1989. Jak to bylo pro koho těžké přizpůsobit se novým situacím. Tím, že jsme si u nás prošli obdobnou historií, jsem dokázala pochopit lidské pocity, a i některé situace, jak se s novou situací snažili vypořádat.

Kniha mě dokázala šokovat. Když jsem četla o neonacistické komunitě, nevěřila jsem svým očím, jak také lidé mohou žít. Bylo to pro mě něco nového a nepochopitelného.

Ještě o něco více mě bavila druhá část knihy, když se Kašpar blíže seznamoval s vnučkou. Bylo mi s nimi tak dobře, že bych se nejraději ponořila do knížky a ráda bych oba dva osobně poznala. V příbězích mám ráda, když se v něm objevují knihy. Tady jich byla spousta, také se zde často mluvilo o hudbě, a to jsem si moc užívala.

Knížka o odhalování tajemství, o vztazích, emocích a hledání sama sebe. Donutí k zamyšlení a možná i uvědomění si některých vlastních chyb. Pokud rádi čtete o lidských osudech, rozhodně je přesně pro Vás.
Číst víc

„Na ty, kteří jsou jiní, číhá nebezpečí za každým rohem.“